Od 270mil drzava je proficiju trebala isplatiti 140
. Ako sada drzava treba isplatiti 414mil onda je to za proficio oko 50kn po dionici
Ispravak netocnog navoda..ipak sud nije gotov.. naslov teksta me povukao na takvo misljenje ali ipak nije tako….
“Proficio, sljednika nekadašnje Expandie. Njima je država dužna isplatiti 270 milijuna kuna, ali se iznos s kamatama od 2000. godine penje na 414 milijuna kuna. No, spor time čini se nije završen jer će država na Vrhovnom sudu osporavati presudu Županijskog suda, ali to ne odgađa njezino izvršenje pa će već u ovoj godini Ministarstvo financija na to ime morati osigurati 263 milijuna kuna.
Da, još nije gotovo, ali novci se moraju isplatiti. Sad barem imamo i rezervaciju u proračunu za to. Sad je pitanje da li će dobivene novce odmah uložiti u nešto, npr Hotel Rovinj, ili će ih pustiti na strani i čekati odluku Vrhovnog suda.
Da su pametni ovrsili bi to,rasprodali sve i podilili dividendu. Pa ako drzava uspije u reviziji, neka se naplati od zraka.
kod hotela Rovinj nisu problem pare, ima jeftinog novca kod HBOR-a, koji jedva čeka pravu invest. studiju
vjerujte, tamo prolaze i ‘gore’ stvari… možeš imati najgluplju destinaciju ali ako napraviš dobar plan i elaborat, to ide bez problema
tako da je, po mom mišljenju, za H Rovinj i dalje problem dozvola, a s obzirom da je u destinaciji Maistra jak igrač, ne bi me čudilo da ih i oni stopiraju u tome…
dakle, što će ti pare ako papirologija nije spremna?
a da li imaju još što spremno ‘u rukavu’, ne znam… d’Angelo je mali hotelčić, nedavno i obnovljen (iako en izgleda bogzna kako profinjeno)
a da će isplatiti izdašnu dividendu? ne budite naivni, pa nisu se zezali s državom da bi to sad i malima isplaćivali
cijela grupa je dozlaboga netransparentna, ne zna se ni što sve imaju, ni u kakvom je stanju a ono što je nagore od svega – što s tim planiru činiti!
zato, kad dobiju novac, cijena će narasti sama po sebi, jer dobiveni spor postaje staran novac na računu, a za ostale valuacije tipa EV/EBITDA, bojim se da ćemo se još načekati koju godinicu
A sto kolega ako drzava uspije u reviziji?
A sto kolega ako drzava uspije u reviziji?
Zapravo, to je jako teško…
Em zato što je država načelo priznala da je pogriješila sklapajući nagodbu sa Ostojom za LRH, te time napravila presedan, em zato što su dotični koji su bili u vrhu u to doba, i donosili odluke, priznali na sudu da im je bilo naloženo da postupe tako…
Sad, ako i zanemarimo prvi dio, zbilja mi nije jasno kako bi država mogla pobiti izjave svjedoka koji su priznali da su namjerno dali loše dionice jer im je rečeno da postupe tako… ALI, koliko znam, DORH je rekao da će podnijeti zahtjev za reviziju VSRH, međutim isto još nije napravljeno (SLPF bi već obavjestio ZSE kad već PRFC nebi)…
Sad, ako ćemo biti iskreni, ostaje jedino način da je negdje pogriješeno u “pravnoj naravi”, te da na temelju toga VSRH poništi presudu, ali stvari su već prošle 2x općinski sud, i 1x županijski…
Tako da ostavljam vama na prosudbu..
Ja gledam sto bi ja napravio.Ali to nije ni bitno. Sad s obzirom da je ovo sto Vi pisete kao sveto pismo,a cijelo vrijeme se prica o netransparentnosti PRFC onda stvarno za ne slozit se s mojim modelom ako si dionicar trebas biti mazohist veceg kalibra.
Ma bitno da cemo mi novce dobiti kroz mjesec dana, a kamate, kad dodu – dodu!
Jedini novac koji možete dobiti je ako prodate dionice.
Smanjite očekivanja za bilo koji drugi scenarij i raspitajte se
gdje god možete.