PRFC (Proficio d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PRFC (Proficio d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kamate rastu, cim kasnije to bolje.

pusti ti to.. čim prije to bolje.. da je dogovor postignut pred godinu dana već sam mogao tom lovom i u drugim dionicama uhvatit rast a ovako sve raste a proficio stoji..
[/quote] to je to..gledat kako rivp raste,adrs,itd…i tu camit,bas nije neka sreca…
[/quote]
A ako imaš adrs, rivp, ddjh itd onda nije problem čekati na prfc da poleti 🙂 Osobno vjerujem da će prfc imati daleko veći postotni rast u odnosu na ove koje su iznad napisane. A trenutna tržišna vrijednost prfc-a nije niti blizu one realne za koju sam siguran da je >150kn. Normalno, plaćena je netransparentnost + stanje na ZSE, ali neće to tako biti vječno. Krenulo je polagano slijevanje novaca i na ovu našu burzu.
I isto tako za Jadran mislim da itekako vrijedi koliko je dobivena presuda, ali on zahtijeva jako puno ulaganja (iako su dva hotela već dignuta na 4* u ovoj godini), a mislim da prfc to nije u stanju podnijeti, iako se nebih niti malo bunio da se njega dobije za odštetu.

A trenutno stanje na BID-u sliči na stanje kad se prfc dignuo s 22 na 35kn

Opet netko nešto zna, a dok to dođe do nas malih, bit će već na 50kn…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Kamate rastu, cim kasnije to bolje.

pusti ti to.. čim prije to bolje.. da je dogovor postignut pred godinu dana već sam mogao tom lovom i u drugim dionicama uhvatit rast a ovako sve raste a proficio stoji..
[/quote] to je to..gledat kako rivp raste,adrs,itd…i tu camit,bas nije neka sreca…
[/quote]
Radje u PRFC nego u svim navedenim, ne znam zasto tolika gorcina, osim sto se mozda prodalo na 18.
Prihvatite realnost da uz netransparentnost koja je ugradjena u cijenu ovo moze debelo u plus,u biti samo je pitanje vremena.
Svako dobro

@boca

sad vidimo što donosi otvorenost, transparentnost spram ulagača!
Slavonac daje mjesečno neto vrijednost portfelja po dionici a Proficio moramo čekati godišnje, i to tek u konsolidiranom vidimo pravo stanje…

Istina, ali mislim da je svejedno PRFC dosta podcijenjen u odnosu na SLPF.

Kao i u svemu, ovdje treba biti strpljiv, cijena ce kad tad doci na neke svoje normalne razine, presuda ce nadam se uskoro postat pravomocna i onda ce dionica uzletjet, samo pitanje koliko cemo novaca dobit u presudi,.

Problem je ako je netko usao ovdje sa vecim dijelom portfelja , naravno da mu je tesko cekati rasplet dogadjaja.

Zbog toga zagovaram imat vise dionica u portfelju, puno je lakse gledati rast drugih dionica, naravno i zarada je manja jer se dobit razvodni , ali i rizik je tu puno manji nego imat sve u jednoj ili dvije tri dionice .

Pa zar nije presuda već pravomoćna?

Dobili smo na općinskom sudu, Županijski je potvrdio stav županijskog u svemu osim u kamatama. Taj dio je ponovo na općinskom. jedino ako ste na taj dio mislili? Jer 140mil kn već imamo u džepu, pitanje je samo ove razlike do 300mil kn…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@ ivan1902 , moja greska to sam mislio, samo se krivo izrazio .

Pogledajte si malo studije i planove za investicijski ciklus u Jadran i koliko bi kompanija tek nakon toga vrijedila… Država je to htjela dati zajedno na sva tri fonda (400 mil), a ne samo na PRFC (140 mil), ili ste fulali ovdje s pisanjem ili su vam kalkulacije jako pogrešne

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Pogledajte si malo studije i planove za investicijski ciklus u Jadran i koliko bi kompanija tek nakon toga vrijedila… Država je to htjela dati zajedno na sva tri fonda (400 mil), a ne samo na PRFC (140 mil), ili ste fulali ovdje s pisanjem ili su vam kalkulacije jako pogrešne

A od kud vama taj info sto je drzava htjela dati?
Na kojih 400mil mislite ako je sve ukupno dug 270mil plus kamate koje bi iznosile plus 400mil I koliko bi onda od tih 670mil bilo od proficia?

Sve je na internetu, samo proguglajte. Postavili ste se kao da smo u komunizmu a vi policajac na ispitivanju i sada bi vam ja treba sve raščlaniti korak po korak?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

ValueWalk
ne volim stavljati stare stvari ali evo radi vas.. a moderatora molim neka brise postove bez dokaza gdje se navodi da je država nekome nešto htjela dati jer to nije nigdje službeno objavljeno a koliko znam ni neslužbeno!

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/trinaest-godina-dug-proces-drzavu-ce-stajati-oko-700-milijuna-kuna-567398

znaci clanak iz 2013 znači kamate ako ih dobiju bi bile i veče.. a više od pola pripada proficiju 140,8mil naspram 130,1 velebitu i slavoncu bez kamata..

Evo članak iz 2016.

Ako se priznaju sve kamate, država će morati platiti oko milijardu kuna

http://www.vecernji.hr/hrvatska/ako-se-priznaju-sve-kamate-drzava-ce-morat-platiti-oko-milijardu-kuna-1063073

New Report

Close