pusti ti to.. čim prije to bolje.. da je dogovor postignut pred godinu dana već sam mogao tom lovom i u drugim dionicama uhvatit rast a ovako sve raste a proficio stoji..
[/quote] to je to..gledat kako rivp raste,adrs,itd…i tu camit,bas nije neka sreca…
[/quote]
A ako imaš adrs, rivp, ddjh itd onda nije problem čekati na prfc da poleti 🙂 Osobno vjerujem da će prfc imati daleko veći postotni rast u odnosu na ove koje su iznad napisane. A trenutna tržišna vrijednost prfc-a nije niti blizu one realne za koju sam siguran da je >150kn. Normalno, plaćena je netransparentnost + stanje na ZSE, ali neće to tako biti vječno. Krenulo je polagano slijevanje novaca i na ovu našu burzu.
I isto tako za Jadran mislim da itekako vrijedi koliko je dobivena presuda, ali on zahtijeva jako puno ulaganja (iako su dva hotela već dignuta na 4* u ovoj godini), a mislim da prfc to nije u stanju podnijeti, iako se nebih niti malo bunio da se njega dobije za odštetu.
A trenutno stanje na BID-u sliči na stanje kad se prfc dignuo s 22 na 35kn
Opet netko nešto zna, a dok to dođe do nas malih, bit će već na 50kn…
pusti ti to.. čim prije to bolje.. da je dogovor postignut pred godinu dana već sam mogao tom lovom i u drugim dionicama uhvatit rast a ovako sve raste a proficio stoji..
[/quote] to je to..gledat kako rivp raste,adrs,itd…i tu camit,bas nije neka sreca…
[/quote]
Radje u PRFC nego u svim navedenim, ne znam zasto tolika gorcina, osim sto se mozda prodalo na 18.
Prihvatite realnost da uz netransparentnost koja je ugradjena u cijenu ovo moze debelo u plus,u biti samo je pitanje vremena.
Svako dobro
@boca
sad vidimo što donosi otvorenost, transparentnost spram ulagača!
Slavonac daje mjesečno neto vrijednost portfelja po dionici a Proficio moramo čekati godišnje, i to tek u konsolidiranom vidimo pravo stanje…
Istina, ali mislim da je svejedno PRFC dosta podcijenjen u odnosu na SLPF.
Kao i u svemu, ovdje treba biti strpljiv, cijena ce kad tad doci na neke svoje normalne razine, presuda ce nadam se uskoro postat pravomocna i onda ce dionica uzletjet, samo pitanje koliko cemo novaca dobit u presudi,.
Problem je ako je netko usao ovdje sa vecim dijelom portfelja , naravno da mu je tesko cekati rasplet dogadjaja.
Zbog toga zagovaram imat vise dionica u portfelju, puno je lakse gledati rast drugih dionica, naravno i zarada je manja jer se dobit razvodni , ali i rizik je tu puno manji nego imat sve u jednoj ili dvije tri dionice .
Pa zar nije presuda već pravomoćna?
Dobili smo na općinskom sudu, Županijski je potvrdio stav županijskog u svemu osim u kamatama. Taj dio je ponovo na općinskom. jedino ako ste na taj dio mislili? Jer 140mil kn već imamo u džepu, pitanje je samo ove razlike do 300mil kn…
@ ivan1902 , moja greska to sam mislio, samo se krivo izrazio .
Pogledajte si malo studije i planove za investicijski ciklus u Jadran i koliko bi kompanija tek nakon toga vrijedila… Država je to htjela dati zajedno na sva tri fonda (400 mil), a ne samo na PRFC (140 mil), ili ste fulali ovdje s pisanjem ili su vam kalkulacije jako pogrešne
Pogledajte si malo studije i planove za investicijski ciklus u Jadran i koliko bi kompanija tek nakon toga vrijedila… Država je to htjela dati zajedno na sva tri fonda (400 mil), a ne samo na PRFC (140 mil), ili ste fulali ovdje s pisanjem ili su vam kalkulacije jako pogrešne
A od kud vama taj info sto je drzava htjela dati?
Na kojih 400mil mislite ako je sve ukupno dug 270mil plus kamate koje bi iznosile plus 400mil I koliko bi onda od tih 670mil bilo od proficia?
Sve je na internetu, samo proguglajte. Postavili ste se kao da smo u komunizmu a vi policajac na ispitivanju i sada bi vam ja treba sve raščlaniti korak po korak?
ValueWalk
ne volim stavljati stare stvari ali evo radi vas.. a moderatora molim neka brise postove bez dokaza gdje se navodi da je država nekome nešto htjela dati jer to nije nigdje službeno objavljeno a koliko znam ni neslužbeno!
znaci clanak iz 2013 znači kamate ako ih dobiju bi bile i veče.. a više od pola pripada proficiju 140,8mil naspram 130,1 velebitu i slavoncu bez kamata..
Evo članak iz 2016.
Ako se priznaju sve kamate, država će morati platiti oko milijardu kuna