od kud tako nagli preokret u vašem mišljenju .. do prije par dana vaši komenatari su bili poprilično pozitivni..
[/quote]
Po čemu misliš da sam preokrenuo mišljenje?
Možda me niste dobro shvatili, ovdje sam mislio na Upravu i odnos s dioničarima. Npr. ti ih pitaš , a oni odgovaraju na način da ne žele odgovoriti….
Tu nema ništa obećavajuće … simptom Sjeverna Koreja???
[/quote]
u tom dijelu se slažem.. i ja sam pred neki 5-6 mjesec tako bez veze pitao ima li novosti oko sudskog spora.. pa me žena pita .. na koji sudski spor mislim! ali uredno odgovaraju na sva postavljena pitanja!
da odgovorim i kolegi iznad.. ja vec sad imam 100 zarade pa nisam još prodao.. nadam se ipak još nekom rastu.. šta bude bude.. sve ili ništa!
Kako ste ih kontaktirali? Na onaj mail info@proficio.hr ?
Ja sam poslao mail na tu adresu, ali nisam dobio odgovor…
Prvo su vama javili?
Ali ja stvarno ne razumijem te ljude u vladi. Ok, razumijem da ne zele ili nemaju novac. To je jasno. Ali, pa zar ne idea onda barem dogovorit u nekoj trampi koja ti odgovara. Ovi nit se dogovaraju, niti se trampe, niti placaju, a Proficio ima i ruci presudu kojom moze ovrsit drzavu. I sad sta se desava u umu te osobe koja predstavlja drzavu, meni je nejasno. Zadnja faza l.udila
Ekipa je ocekivala u 2dana dignuti 100% pa su vec nervozni.
pa, zar nije bio u dva dana rast sa 20 na 40 kn!!??
Jučer je ovrha bila predana na finu,danas najavljena revizija, nakon toga dogovor i isplata. Sve ide svojim tokom.
prema više izvora na koja sam naišao, revizija je postupak kojom se može pobijati drugostupanjska presuda u slučaju kada je drugostupanjskom odlukom okončan sudski postupak, no drugostupanjske presude su pravomoćne i izvršne s danom donošenja, te s određenim danom koji je naveden u presudi, i ovršne
reviziju stranka izjavljuje u roku 30 dana od dostavljene joj drugostupanjske presude (to je u našem slučaju točno) Vrhovnom sudu
jel sam ja to dobro shvatio? ovrha je krenula, država se ne miri s tim ali ne vidim kako joj to može pomoći?
To je završni postupak kojim se eventualno utvrđuju greške u proceduri. Ustvari država kupuje vrijeme a kamate se još gomilaju. Što prije shvatite to bolje 🙂
@bodul11
pa koliko ja shvaćam ne kupuju vrijeme, mogu samo u nekom dijelu pobiti presudu, ili si nakalemiti novih troškova
eto ZPP čl. 384. kaže:
revizija ne zadržava ovrhu presude protiv koje je izjavljena
ajmo pravnici?
@bodul11
pa koliko ja shvaćam ne kupuju vrijeme, mogu samo u nekom dijelu pobiti presudu, ili si nakalemiti novih troškova
eto ZPP čl. 384. kaže:
ajmo pravnici?
Pa ocito je da revizija ne odgađa ovrhu..znaći dodatnih kamata nema, znaći prfc i slpf se mogu naplatiti vec sutra od države a u slucaju da vrhovni sud promjeni odluku novac bi trebao biti vracen.. zakon kaze da revizija mora biti napravljena u nekom razumnom roku e sad koji je to razumni rok u hrvatskom sudstvu!? Vidim iz drugih slucajeva da je taj rok 2 pa i 4 godine.. Jako razuman rok!
@bodul11
eto ZPP čl. 384. kaže:
ajmo pravnici?
napisao vec 5 puta, revizija ne zadrzava ovrhu , ali netocno je da ista moze biti podnesena samo zbog bitni povreda postupka, nego također i zbog pogresne primjene materijalnog prava, sto znaci da Vrhovni sud moze preinaciti i prvo i drugostupanjsku presudu i odbiti zahtjev tužitelja.
prijedlog za odgodu ovrhe, kao sto mu ime kaze, zadrzava ovrhu. Sve ide svojim tokom.