PRFC (Proficio d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PRFC (Proficio d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li netko zna o kakvoj točno izvanrednoj mjeri se radi ?

priziv Vrhovnom sudu Republike Hrvatske te vjerojatno tužba na Ustavni sud radi odgode izvrššenja pravnih učinaka presude do okončanja postupka revizije
[/quote]

Možeš nama licima objasnit, ukratko što to znači na cijenu dionice u status quo?

*karijes, vjerojatno slično kao i kada su dobili prvostupanjski sud 2013 pa se država žalila… ali sa razlikom da je TK danas bitno manje likvidno i stoga sve ide sporije

ipak ne treba zanemariti da je drugostupanjska presuda u bitnome umanjila šanse države za nekim senzacionalnim preokretom i da bi za sve bilo najbolje da se dogovori nagodba

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ok, onaj tko misli da je ovo prerizicno, nece kupit i amen.

I nakon bure, bonaca. Ocekivano, oni koji su unutra duze znaju koliko vrijedi, a neki novi vjerujem da bi sto ranije van, jer su htjeli u dan-dva brzinski zaraditi.
Uglavnom cini mi se da je donja potpora uspostavljena, drhtavi ce prodavati jos nesto ispod 35kn.

*karijes, vjerojatno slično kao i kada su dobili prvostupanjski sud 2013 pa se država žalila… ali sa razlikom da je TK danas bitno manje likvidno i stoga sve ide sporije

Dakle, ako sam dobro shvatila:
Prvostupanjski sud dobili 2013. godine, iste godine država se žalila i ta žalba se riješavala 3 godine (do 2016.) !?

Aludiraš na mogućnost da bi najavljeni potez Državnog odvjetništva (izvanredna mjera pred Vrhovnim sudom), cijelu trakavicu mogao produljiti za još nekoliko godina ?

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

Prvostupanjski sud dobili 2013. godine, iste godine država se žalila i ta žalba se riješavala 3 godine (do 2016.) !?

Aludiraš na mogućnost da bi najavljeni potez Državnog odvjetništva (izvanredna mjera pred Vrhovnim sudom), cijelu trakavicu mogao produljiti za još nekoliko godina ?

[/quote]

Zahtjev za reviziju ne odgađa izvršenje presude.. znaci oni u roku 15 dna od presude ako ne dođe do dogovora imaju pravo na ovrhu.. 2013 se na odluku presude žalila država a žalio se i proficio .. žalba države nije prošla dok je žalba proficija vraćena natrag općinskom sudu na odlučivanje..

koliko ja znam, obično revizija traje 2-4 godine a u ovome slučaju, zbog složenosti spora te zavisno da li se revizijom drugostupanjska presuda pobija u cijelosti ili samo u dijelu, može i duže….

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

[/quote]

Zahtjev za reviziju ne odgađa izvršenje presude.. znaci oni u roku 15 dna od presude ako ne dođe do dogovora imaju pravo na ovrhu.. 2013 se na odluku presude žalila država a žalio se i proficio .. žalba države nije prošla dok je žalba proficija vraćena natrag općinskom sudu na odlučivanje..
[/quote]
Pravo na ovrhu na znači i nužno namiru.
Osim toga nije se baš tako lako i ovršiti prisilno od države!
Na kraju je ipak izglednija neka vrsta nagodbe od prisilnog izvršenja!

Nebitno na koji način će im država isplatiti sredstva. Poanta je da u bilo kojem obliku višestruko premašuje sadašnju cijenu. Oni koji još uvijek maštaju kako država neće platiti gadno se varaju ili jednostavno ne znaju što znači pravomoćna presuda.

tu se puno piše a niš se ne veli… .
ovrha, naplata, žalba, sud, država, kombinacija ovakva, kombinacija onakva, ravnoteža je uspostavljena, dalje je izvjesno, a nije sigurno! ali jedno je; dosad uprava nije marila za male dioničare i to je činjenica, ali vlasnik koji je amerikanac, uz predstavnike struktura vlasti kod nas, koje su prošle škole i radna mjesta po americi, da neće profitirati.. nije realno za očekivati, samo treba znati kada stati.. čestitam svim burekdžijama na aktivnosti i živosti, ali i ovim ostalima, koje tek čeka, kako ono jedan forumaš kaže, med i mlijeko..

pišem samo na dionicama koje držim..

pa sve vam je rečeno? kroz par dana bi se trebali naplatiti iz ovog spora kojeg su dobili, bar što se tiče glavnice, za kamatu se čeka. U slučaju da ne bude komplikacija, nenadanih, ove cijene će biti u lijepom sjećanju. Bili oni transparentni ili ne, činjenica je da će im se vrijednost na ovaj ili onaj način povećati što će naravno utjecati na tržišnu cijenu dionice

Zanimljivo kako od IN teme postane OUT tema….iako mislim da ima vrlo zanimljivu putanju….

New Report

Close