Ocito si pogresno procijenio jer nisi pazljivo citao konsolidirano izvjesce, pokusaj jos jednom.
Dobro, onda možemo i ovako, upiši sam vrijednost koju želiš pa podijeli sa dobrim ljudima na forumčiću 😀
-Zemljišta na području Istre (bez Rovinja) i Zagreba: 321 362 kvadrata
-Građevine na području Istre (bez Rovinja) i Zagreba: 3 376 kvadrata
-19 apartmana u Rovinju
-Angelo d’Oro 4* (23 sobe)
-53% u Hotelu Rovinj
-Pine beach Pakoštane (192 000 kvadrata)
evo, samo ono osnovno… 🙂 .. bit će da ću završiti u gubitku zbog ovih procjena, šteta za mene
@fahrudin
Kad si vec pogledao konsolidirano, jel znas tko im je revizor?
I onda bi taj isti revizor dopustio da muljaju? I taj isti revizor potvrdio da izvjesce prezentira fer stanje?
Pa nije PwC mala firma iz Babine Grede…
Pa tko je pisao da muljaju?
Upravitelji muljaju, revizor nema sto muljati.
Ma dobro, nisam ja ovdje da bilo koga nagovaram na bilo što… Svatko zna što je najbolje za njega!
Vidjet ćemo što će biti za godinu dana, pa “Kom opanci, kom obojci!?”
Ovaj je bio povlašten.
11.2.2016 21,45 22,50 21,00 22,44 22,23 11,86 22 5.230 116.241,97
Sutra ćemo vidjeti jel nas tkogod napustio iz Top 10.
čorić danko je napustio top 10 a na 10 mjestu je sad skrbnički od nava banke…
Dobro, onda možemo i ovako, upiši sam vrijednost koju želiš pa podijeli sa dobrim ljudima na forumčiću 😀
-Zemljišta na području Istre (bez Rovinja) i Zagreba: 321 362 kvadrata
-Građevine na području Istre (bez Rovinja) i Zagreba: 3 376 kvadrata
-19 apartmana u Rovinju
-Angelo d'Oro 4* (23 sobe)
-53% u Hotelu Rovinj
-Pine beach Pakoštane (192 000 kvadrata)
evo, samo ono osnovno… 🙂 .. bit će da ću završiti u gubitku zbog ovih procjena, šteta za mene
Dobro i?
To je sve vrednovano u financijaskim izvjescima. Postoji i neki dug i neki novcani tok. Treba gledati obje strane bilance i kako holding posluje, a ne posluje dobro.
Ocito oni tu imovinu ne znaju staviti u funkciju i ostvariti odgovarajuci povrat.
Taj holding postoji radi interesa vodecih dionicara i s njima povezanih osoba, a manjinski dionicari od njega nemaju alikvotnu pripadajucu korist u smislu povrata i transparentnosti koja je za ovakav tip drustva osnovni uvjet.
Ajde da i ja probam pogađat. Ovo se vraća na ispod 26-28 unutar 2-3 mj. Zašto? Ulaganje na ZSE nema veze sa fundamentima. Samo sa likvidnošću i špekulacijom. Uopće nije važno kolika je intrinzična vrijednost PRFC-a jer ju cijena ni u kojem trenutku neće reflektirati. ZSE je skroz neka druga razina trgovanja.
Eh fahrudine, a nisi htio odgovorit na prvi post di govorim minus sve obveze nego na ovaj drugi… To mi je dovoljno. A uostalom ko je gledao konsolodirano vidio bio da je prfc bio u plusu, ali ko i vecina turista nabio je amortizaciju i troskove stare kuhinje koju je vec izamortizirao i vise od jednom. Ispada da je stara kuhinja vrijedila -xx milijuna kn 🙂
Al dobro, kako je vec napisano, ko hoce nek izvoli, ko nece neka gleda
Ne razumijem se u kuhinjski namjestaj pa ne mogu procijeniti niti reci koliko puta su izamortiziriali jednu te istu kuhinju i koliko milijuna kuhinja vrijedi. Ali to bi revizor sigurno primijetio, pogotovo kad je ovako ugledan, poput njihovog.
Cinjenica je da Proficio gubi novac vec jako dugo i da se rasprodaje likvidna imovina da bi se financirali sumnjivi projekti preko granice i u tuzemstvu. Velike kolicine novca su doslovno sprzene na taj nacin. Zapravo cijeli taj sustav, kao i kod Velebita postoji da bi se uzeo novac od drzave iz sporova. Eh sad koliko ce biti uspjeha u tome, unatoc presudama, vrijeme ce pokazati, no moj je dojam da mali dionicari nece imati mnogo koristi od toga, barem sudeci na temelju podataka iz izvjesca i dosadasnjeg iskustva i postupanja uprave i NO.
Ionako je ovo sve spekulacija, pa ne znam cemu dokazivanje da Drina nije kriva, kad se jasno vidi da je kriva. I svi to vide.
Ajde da i ja probam pogađat. Ovo se vraća na ispod 26-28 unutar 2-3 mj. Zašto? Ulaganje na ZSE nema veze sa fundamentima. Samo sa likvidnošću i špekulacijom. Uopće nije važno kolika je intrinzična vrijednost PRFC-a jer ju cijena ni u kojem trenutku neće reflektirati. ZSE je skroz neka druga razina trgovanja.
Vec vidjeno i lako moguce…prva 2-3dana svi navale…a onda opet sve dolje
Ajde da i ja probam pogađat. Ovo se vraća na ispod 26-28 unutar 2-3 mj.
Kako je krenulo, moglo bi bit već i danas tamo…..