Ovaj je bio povlašten.
11.2.2016 21,45 22,50 21,00 22,44 22,23 11,86 22 5.230 116.241,97
Sutra ćemo vidjeti jel nas tkogod napustio iz Top 10.
tone brod
O čemu ti to?
Imam prfc i cilj mi je da raste i vjerujem u rast. Odgovaram ljude da prodaju a ne da kupuju. Koliko vidim na istoj smo strani.
A vidjet ćeš iduće godine svaku prodaju ove godine će ti knjižiti u prihod. Svaki mjesec šalju u poreznu. I tako je već 2-3 godine. Samo većina ljudi nezna jer ih još nije "zakačilo".
Kolega nema to veze sa prihodom,porez se plaća na dobit,dakle na eventualnu zaradu na dionici.I ta zarada se oporezuje sa 12%.
Točno. Danas.
Ubili se namičući 2,5 milijarde a nitko ne spominje još ovih potencijalnih 1 milijardu…
Jučer prosjek iznad 39 kn , danas malo ispod 39. Jučer promet 900000 kn, danas 377000. Dakle, sve manje po toj cijeni ima za kupiti.
askbid
sigurnih milijardu a ne potencijalnih.
Tin
kolega, 2014. i 2015g. su svaku prodaju stavili u prihod. Imam pred sobom. Nadam se da 2016.g. budu dobro napravili, tak kak ti kažeš. Iako mi broker veli da ništa nije sigurno. I odi si malo na temu best by, tamo ti o tome pišu.
Vrlo je malo dionica ostalo na našem TK za koje mogu reć da u narednom razdoblju imaju ogroman potencijal rasta.
Osobno sam siguran da je ova dionica ta, jedna od rijetkih, ali samo za strpljive.
Da se citiram iz 9 mj p.g.
Mislim da trenutno na TK imamo jos 2-3 bisera sa mogućim velikim rastom…. za proficijo to je gotovo.
Naravno, to je samo moje mišljenje
lp
Vrlo je malo dionica ostalo na našem TK za koje mogu reć da u narednom razdoblju imaju ogroman potencijal rasta.
Osobno sam siguran da je ova dionica ta, jedna od rijetkih, ali samo za strpljive.
Da se citiram iz 9 mj p.g.
Mislim da trenutno na TK imamo jos 2-3 bisera sa mogućim velikim rastom…. za proficijo to je gotovo.
Naravno, to je samo moje mišljenje
lp
[/quote]Zašto mislite da je gotovo? Po nekoj logici, prije je bio veliki rizik jer nismo znali detalje presude. Sada kada im sjeda ogromna lova na račun a dionica trenutno košta manje od glavnice? Molim da mi date logično objašnjenje?
Odi na javni servis Fine i uzmi posljednje konsolidirano izvjesce za 2014. godinu pa ga pazljivo procitaj. Tamo ti stoji cijeli niz logicnih objasnjenja i tamo mozes vidjeti kolika je konsolidirana glavnica. Vjerujem da ces se iznenaditi.
U dionici sam nešto više od godinu i pol i evo dočekao rast cijene dionice. Al zanimljiva je stvar da je cijena narasla samo zbog dobivene presude koja donosi 50-tak kuna po dionici i to za 16 kuna 🙂
Po ovome ispada da je tržišna kapitalizacija Proficija manja od dobiveog iznosa za 13, 14 kuna po dionici 😀 . Znači netko upravo na burzi dijeli 13, 14 kuna po dionici badave. A po onome što sam si, u kućnoj radinosti, procijenio, vrijednost imovine Proficija minus sve obveze iznosi nešto manje od 450 milijuna kuna. U izračunu sam zanemario ove projekte za vjetroelektrane (znači još nešto milijuna dodatne vrijednosti…) Znači minimalno 80 kn (kažem minimalno jer budući kako imaju ogromnu površinu zemljišta, ako malo povećam cijenu kvadrata zemljišta, cijena se lako penje) se nalazi u imovini kad se odbiju obveze. Može se dodati samo jedan podatak – Pine beach Pakoštane se nalaze na 192 000 kvadrata prvi red do mora!!!, samo Pakoštane. (ostatak imovine svatko može vidjeti u zapisniku koji se nalazi na njihovoj stranici ako ne vjeruje meni, pa može gledati i u katastru i arkodu, kako mu srce poželi).
Znači ispada da netko poklanja na burzi 100-tinjak kuna po dionici. Svatko ima svoj izbor, al što je ludo je ludo. Može se govoriti i o netransparentnosti i riziku, ali ovakav omjer mogućeg dobitka i rizika je strašan 😉