PRFC (Proficio d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PRFC (Proficio d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S obzirom na vrjednost spora moguca je revizija te nakon nje i Ustavna tuzba.

I to je trenutno bit cijele priče.

Pitanje je trenutka kad ide zalba drzave na rješenje sve do Ustavnog suda.
A kad se to navedeno sluzbeno objavi na zse, imate pravo 3x pogadjati sto se se dogoditi sa cijenom dionice.
Isto ono što se desilo kad je objavljena presuda – ali vrlo oštro u suprotnom smjeru.

Zato ne čudi oprez ulagača, jer rijetko tko zeli biti vlasnik dionica kupljenih na ovim aktualnim razinama u trenutku kad dodje ovakva obavijest.

Ako, pak, vjerujete da je sve riješeno i da im pare stizu na račun – "tek što nisu" – onda ne postoji nikakva prepreka da ovo ide dalje u nebesa…..
[/quote]

Glupost, država mora ovo hitno rješiti jer teku kamate svakim danom (sve do isplate). Da postoje ikakve šanse da RH pobjedi u ovom sporu to bi se već desilo. Sve je čisto kao dan. Ne zaborabite da je SNHO već isplaćen (LRH) po istoj osnovi jer je i njima RH podjelila dionice nesolventnih firmi 1999. g.

ja kužim da je gadno zapeti u dionicma koje ne rastu ili koje, još gore, padaju. Piskaranje na forumu sigurno nece utjecati na rast ili pad dionice. Ali ovdje mi se čini da je stvar poprilično jasna. Uostalom market će nastaviti potvrđivati ili demantirati koliko je ozbiljno shvatio ovu presudu. A za sada, kako stvari stoje, mislim da je ovo trenutno predah i da mogao uslijediti nastavak rasta

Ustavna tužba ne zaustavlja primjenu pravomoćnog sudskog rješenja…

Moze zaustavit.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

S obzirom na vrjednost spora moguca je revizija te nakon nje i Ustavna tuzba.

ima u današnjem jutarnjem da se svakako ide u reviziju

a inače, i sa nalogom Hanfe za preuzimanje Belja u kojemu žalba ne odgađa izvršenje je bila gotova stvar pa se zna kako je to završilo

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Eventualna revizija ne odgađa izvršenje pravomoćne presude

nagodba je uvijek bolja od bilo kakvog suda. inat raznoraznih političara nas je koštao jednako koliko i njihov lopovluk.

who dares, wins

točno kolega, a da li itko zna točnu presudu i na što točno se ista odnosi?

ono što se zna je da je Vlada nije dužna novce nego dionice u novčanoj protuvrijednosti i neka mi netko objasni kako bi trebalo izgledati predmetno izvršenje, po abecednom redu ovršiti dionice iz Skdd za protuvrojednost 140M kn???

kako kol.verdi sugerira, ovaj predmet je jako kompliciran a presuda je dobro polazište za nagodbu kako će vjerojatno i završiti

Sve je tu jasno – primjer Ostoja, američki kapital koji stoji iza Profocija, Orešković – sigurnost ulaganja:

pitanje je na koji način, odnosno koje dionice ili nekretnine će dobiti u pogodbi i koja će biti krajnja vrijednost nagodbe.

točno kolega, a da li itko zna točnu presudu i na što točno se ista odnosi?

ono što se zna je da je Vlada nije dužna novce nego dionice u novčanoj protuvrijednosti i neka mi netko objasni kako bi trebalo izgledati predmetno izvršenje, po abecednom redu ovršiti dionice iz Skdd za protuvrojednost 140M kn???

kako kol.verdi sugerira, ovaj predmet je jako kompliciran a presuda je dobro polazište za nagodbu kako će vjerojatno i završiti
[/quote]

Hoce li dionice ici po nagodbi ili po cuvenoj nominali?

Hoce li dionice ici po nagodbi ili po cuvenoj nominali?

dobro pitanje…i još jedan dokaz koliko je ovo komplicirana situacija

Stvar je jednostavna, omjer moguceg dobitka i rizika. Trenutno ne vidim dionicu na cijelom (malom i plitkom) hrvatskom trzistu kapitala koji ima bolje omjere. Ljudi koji su unutra od ranije znaju sve sto posjeduje PRFC, koji se i uz djelomicnu isplatu (nagodbu s drzavom) vrijednuje sa nula kn. Imamo vecinskog koji nije bio najtransparentniji do sada (ide pod rizik), no i to izgleda puno bolje u zadnjih godinu dana.
Uglavnom sretno i prodavacima i kupcima.

Gledajući trgovanje jučer i danas, kao da se neko žuri izaći na 40 kn prije moguće revizije………………

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

New Report

Close