@tin za tvoju informaciju i na tvoju zalost, jesam kupio 🙂
Nema potrebe svaki komentar pocinjati sa tim pitanjem ili konstatacijom…jer je izlizano…
Mozemo se okladit u sta god hocete da bi cijena jako pala. Ne zato sto bih ja to htio…vec zbog mentaliteta/neznanja/prevara/ nasih ulagaca i ne postojanja pravne drzave
Kolega slažem se s vama što se tiče mentaliteta trgovanja….zato treba iznositi uravnotežene činjenice …Profocio i bez ove presude vrijedi daleko više od sadašnje cijene na burzi… i da na žalost nemamo dovoljno jakih investitora koji prepoznaju kvalitetna ulaganja.
Želim Vam svako dobro … i puno sreće u investiranju.
Županijski sud potvrdio je presudu Općinskog suda iz 2013. godine u odnosu na glavnicu i pripadajuće zakonske kamate, tekuće od donošenja prvostupanjske presude do isplate.
Pravomoćnom presudom Proficio je dobio 17-godišnju pravnu bitku. Županijski sud također je i ukinuo prvostupanjsku presudu u dijelu koji se odnosi na odbijanje zahtjeva Proficija za isplatom zatezne kamate na iznose dosuđene glavnice. Temeljem presude Županijskog suda, dio predmeta koji se odnosi na zatezne kamate od ožujka 1999. do svibnja 2013. godine vraćen je Općinskom sudu na ponovno odlučivanje.
Dakle, Općinski sude je već dodijelio kamate od donošenja pravomoćne presude i odbio Proficio u zahtjevu za kamate od ožujka 1999. do svibnja 2013., međutim, Županijski sud se ne slaže sa Općinskim po tom pitanju, i Općinski sud mora ponovo donijeti odluku po tom pitanju.
Da li to znači da Proficio sada 100% dobiva kamate od ožujka 1999. do svibnja 2013., ili Općinski sud može opet donijeti istu odluku???
PROFICIO D.D./REDOVNA DIONICA PRFC-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535)
1.299.441 33,21 Skrb. račun
2.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
311.738 7,97 Skrb. račun
3.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
229.599 5,87 Skrb. račun
4.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320)
214.000 5,47 Skrb. račun
5.
200.000 5,11 Skrb. račun
6.
163.257 4,17 Skrb. račun
7.
56.117 1,43 Skrb. račun
8.
BAKIĆ NENAD (13987237540)
33.895 0,87 Osnovni račun
9.
VUKELIĆ IVAN (63537364925)
18.224 0,47 Osnovni račun
10.
ĆORIĆ DANKO (34261379064)
17.400 0,44 Osnovni račun
Ukupno: 2.543.671 65,01
Evo da se nađe….
Nije mi jasno čemu se ovdje rapravlja o kamatama do 2013.
Imamo li 35 kn po dionici + kamate od 2013 – Proficio a cijena je 37 kn ?
Dioničar iz top 10 nema neku veliku količinu s obzirom na svoj portfelj i šuti već dva dana
a promet je popriličan.
Kada će malo pojasniti svoje stavove na temu presude?
Nije nagovor ni na što.
Ja ne kuzim čemu toliko čudjenje što ne raste dalje…..
Netko je jos nedavno počistio xxxxxx komada sa prodaje na 21, a poslije i nešto “sitno” na 22/22,5,
i taj isti netko vam je vjerojatno (uključujući i meni) sve to uvaljavao jučer i danas na 29/30/40.
Kolike su sanse da jedno ovako plitko trziste absorbira toliku količinu dionica i da netko drugi ili niz likvidnijih investitora recimo sada preuzme štafetu od dotičnog, čak i da je realno očekivati da ce na kraju isplaćena vrijednost daleko nadmasiti trenutno cijenu na burzu.
Ja bih, rekao, vrlo male ili nikakve….
U slucaju da se isplati i kamata do 2013 proficio bi dobio ukupno oko 400mil. Kn n.. a niko ne kupuje… bas zanimljivo!
Ovo je postala burza pesimista ili mozda burza drukera… ljudi moji ni jedno ulaganje nije sigurno.. to se bas moglo vidjeti na puno primjera na zsee.. al ne kuzim
zasto ulazete novce ako ste toliki pesimisti… sto onda neorocite lovu pa cekajte zaradu od 1% nemojte i drugima gaditi ulaganja
Da li to znači da Proficio sada 100% dobiva kamate od ožujka 1999. do svibnja 2013., ili Općinski sud može opet donijeti istu odluku???
trebalo bi izvršiti uvid u spis, bez toga je je sve samo hipotetsko naklapanje
inaće, po sudskoj praksi, pravo zatezne kamte teće od dana donošenja prvostupanjske odluke i teško da će prvostupanjski sud u naknadnom odlučivanju odstupiti od takve prakse
naplatu ni u kom slučaju ne treba dovoditi u pitanje. tolika pravna nesigurnost ipak ne vlada u državi. i još je kamata protiv države tako da će i požuriti. onaj dio presude što je vraćen će se sad riješiti puno brže. na kraju krajeva oni koji se bave s tim znaju koliko država gubi i plaća na parnicama iz strasburga. koliko su onomad platili penzićima? oćeš u komadu ili u čini mi se 4 rate. teške milijarde su bile u pitanju.
Slažem se potpuno.
Gledajmo malo šire, imamo novu vladu gdje nam se premijer trudi naglasiti pravnu sigurnost, privući investitore i povećati kreditni rating zemlje.
Glavni ljudi Proficija nam dolaze odakle? Tko nam je zemlja saveznik zadnjih par mjeseci i tko vuce glavne konce u regiji.
Zbrojimo sve to i razmislimo hoće li se itko usudi osporiti presudu… Not.
Ako je jučer bio ludi dan ovaj je bio u najmanju ruku čudan. Podebljao na otvaranju, prodao dio i onda dokup na 39-40 i onda ovakav pad na malom prometu. Sve u svemu loše.
Ne mogu vjerovati da ima ljudi koji će prodavati po 30-35kn??Pa molim vas dali vi shvaćate koliki je to apsurd i nelogičnost. Već vidim kako će neki na 60-70kn kukati kako su pojedinci imali povlaštene informacije a jasno ko dan vam sve piše.