1. Mr. Wiseguy napokon netko tko zna. Sto me nervira na ovom forumu kad netko nije pravnik, pocne pametovat, a nema pojma. Ali eto imao je on slican slucaj…khm khm da, slican.
Ljudi daj prvo pitajte jel ima neki pravnik da objasni, a nemojte se odmah pravit ko da ste vi izmislili pravo i zakone. Ode par stranica teme na bauljanje
2. Frenki, daj boze da je tako kako govoris….onda ce drzavi dug prema sidnikatima vezan za povecanje placa uslijed bdp-a biti sitnis u odnosu na ovu presudu 🙂 .Ali kao sto kaze Mr mi to ne znamo i nismo vidjeli spis…i sad mozemo nagadjat ili biti 99% sigurni…
ajd malo logike. da li je tuženi kriv što se je postupak vodio 17 godina? valjda nije. i sad još da plati kamatu za to? ja sam tu siguran na 90% da od ostatka kamate nema ništa. općinski sud će usvojiti mišljenje županijskog koji će dalje sam riješavati žalbu i ostati dosljedan svom prvom mišljenju. tu je kraj redovinih pravnih lijekova. a vanredne pravne lijekove mačku o rep objesite.
opcinski je vezan za uputu zupanijskog, sta mu je zupanijski naredio u uputi, opcinksi ce napisati u prvostupanjskoj, a sto je to tocno u ovom slucaju ne znamo, ali znaju oni koji su dobili zupanijsku na uvid.
ili ako je dovoljno iteligantan taj koji zastupa drzavu, ima prijedlog za odgodu ovrhe i revizija, ali to je vec van kalibra ljudi koji tamo rade. kod prijedloga za odgodu ovrhe moraju prvostupanjskom sudu dati jasne i izvjesne razloge zasto smatraju da bi ovrhom za njih nastala nedoknadiva šteta, u prevedenom uciniti izvjesnim zatvarnjem drustva i nemogucnost povrata u slucaju drugacije revizijske odluke.
Znaci ovo ipak nije zavrsena stvar moj dobri i pomalo posteni Mr. Fiškal.
@frankie
jel imas ti problema s razumijevanjem hrvatskog jezika?
svaki put se nacudim sebi, kako mi se da raspravljati na ovom hr. dijelu foruma, je franike u pravu si i molim te nastavi dijeliti ljudima pravne savjete.
Sve je oko ove presude bilo poznato 2013 na njihovim stranicama piše sljedeće:
Proficio je pobijedio u 14 -to godišnjem sudskom sporu protiv Republike Hrvatske, koja nije postupila u skladu sa Zakonom o kuponskoj privatizaciji. Time je Proficiju dodijeljena odšteta u iznosu od 141 milijun kuna, bez troškova i zateznih kamata. Konačna, pravomoćna presuda očekuje se 2016. godine.[/u]
ajd malo logike. da li je tuženi kriv što se je postupak vodio 17 godina? valjda nije. i sad još da plati kamatu za to? ja sam tu siguran na 90% da od ostatka kamate nema ništa. općinski sud će usvojiti mišljenje županijskog koji će dalje sam riješavati žalbu i ostati dosljedan svom prvom mišljenju. tu je kraj redovinih pravnih lijekova. a vanredne pravne lijekove mačku o rep objesite.
opcinski je vezan za uputu zupanijskog, sta mu je zupanijski naredio u uputi, opcinksi ce napisati u prvostupanjskoj, a sto je to tocno u ovom slucaju ne znamo, ali znaju oni koji su dobili zupanijsku na uvid.
[/quote]
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/tOr8aICj8RNtXf4spRDkJw==.pdf
u pravu ste kolega. krivo sam ja pročitao. općinski zapravo nije dosudio tu kamatu a županijski mu ukazuje na to. u ovakvim stvarima se presuda čita u miru bar pet puta pa se tek onda piše žalba. a mi i onako samo nagađama šta tamo piše. u glavnom šta je da je u većini slučajeva se uvaži stav više instance. meni nije nikakav argument da država nema novaca. naplata dosuđenog prolazi 100%
[/quote]
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/tOr8aICj8RNtXf4spRDkJw==.pdf
u pravu ste kolega. krivo sam ja pročitao. općinski zapravo nije dosudio tu kamatu a županijski mu ukazuje na to. u ovakvim stvarima se presuda čita u miru bar pet puta pa se tek onda piše žalba. a mi i onako samo nagađama šta tamo piše. u glavnom šta je da je u većini slučajeva se uvaži stav više instance. meni nije nikakav argument da država nema novaca. naplata dosuđenog prolazi 100%
[/quote]Fascinantno je da pojedinci uopće dovode u pitanje naplatu. Očito će progledati tek kad lova sjedne na račun, do tada evo šanse za jači ulaz. Dobit po dionici 36kn bez zateznih kamata a neki i dalje traže kvaku. Svašta, zaista ne zaslužujete zaraditi kune na ovoj burzi..
Znaci, ako se ovdje na bilo koji nacin odgode potrazivanja iz sudske presude…ode ovo u bezdan 🙂
Kolega niste kupili na vrijeme ili …???.Svaka odgoda nosi novu kamatu….znači još više novaca na računu PRFC.
naplatu ni u kom slučaju ne treba dovoditi u pitanje. tolika pravna nesigurnost ipak ne vlada u državi. i još je kamata protiv države tako da će i požuriti. onaj dio presude što je vraćen će se sad riješiti puno brže. na kraju krajeva oni koji se bave s tim znaju koliko država gubi i plaća na parnicama iz strasburga. koliko su onomad platili penzićima? oćeš u komadu ili u čini mi se 4 rate. teške milijarde su bile u pitanju.
http://proficio.hr/hr/investicije/
Evo koga zanima ….
Bivša PIF Expandia, a danas holding Proficio, drugi je po veličini fond izrastao iz kuponske privatizacije. U svojem sastavu ima tvrtke EIG, Pakoštane, Luksuzne vile Istre, E-ulaganja, Media start i Istarske kuće. Samo temeljni kapital tih tvrtki iznosi 630 milijuna kuna. “Izvješća ne iskazuju pravu sliku”, kaže Krasnodar Raguž iz Apex vrijednosnica i objašnjava da je vrijednost fonda u portfelju kojim upravlja.
@tin za tvoju informaciju i na tvoju zalost, jesam kupio 🙂
Nema potrebe svaki komentar pocinjati sa tim pitanjem ili konstatacijom…jer je izlizano…
Mozemo se okladit u sta god hocete da bi cijena jako pala. Ne zato sto bih ja to htio…vec zbog mentaliteta/neznanja/prevara/ nasih ulagaca i ne postojanja pravne drzave