Mislim da na 26,00 ne, ali do 30,00 kn je moguće.
[/quote]
kolega vi očito niste uletili na vrijeme… ja se nadam da više nikad nećemo vidjeti proficio na toj razini.. kad se vi čudite tko kupuje po asku pa da se ja onda malo čudim tko prodaje po 39 ako je upravo donesena presuda da proficiju pripada 54kn po dionici.. znači da ništa drugo od imovine nemaju oni dobivaju 54kn po dionici a imaju dosta toga u svojem vlasništvu.. .. i bude li država odugovlačila sa isplatom taj iznos će samo rasti.. a neću ni računati koliko bi u slučaju pozitivne odluke suda iznosila kamata za 13 godina vjerovatno još trostruko po dionici…
Nemojte zbunjivati ljude. Ako prodaš s dobiti onda to ide u prihode. Dobit ide u prihode, ne sve prodaje.
Drzava je prema ovoj presudi duzna 200 milijuna kuna SA KAMATAMA. E sad, ako drzava ne da cash, onda mora u “robi” pa se tu moze uzeti vise nego su duzni.
Da vidimo sad igru.
Pa HIMR sada vrijedi 327 mil kn…mozda Maestrale da im daju…
ali nije država u 100% vlasništvu!
strpljenja molim na redu je http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=57661 🙂
@tonebrod…stvarno ti je dobar nick…kada bi drzava prodala svoj udio u Imerijalu za sadasnji cijenu, to bi bilo 160 milijuna kuna. Za Maestrale i 68% traze 168 mil kn. Da ih daju po 300 kn to je 105 mil kn. Dakle, 260 mil kn. Ako drzava na to pristane, ok. Ali to je vise od 200 mil kn koliko su im duzni, i to za 30%.
Cijena koji sada traze za oba hotela je 417 mil kn…tako da ne znam kako bi ti dug od 200 naplatio sa 400???
Tako da, ne pravi se pametan, nego prvo provjeri nego pocnes prosipat pamet
Zanemarujete činjenicu da je kamata veća od duga. Ukupno je taj dug vjerojatno oko 350 milijuna kn.
Mislim da bi se ovdje isplati pricakati jos malo, da sud presudi i kamate od 1999., sve nekako ide prema tome…
@tonebrod…stvarno ti je dobar nick…kada bi drzava prodala svoj udio u Imerijalu za sadasnji cijenu, to bi bilo 160 milijuna kuna. Za Maestrale i 68% traze 168 mil kn. Da ih daju po 300 kn to je 105 mil kn. Dakle, 260 mil kn. Ako drzava na to pristane, ok. Ali to je vise od 200 mil kn koliko su im duzni, i to za 30%.
Cijena koji sada traze za oba hotela je 417 mil kn…tako da ne znam kako bi ti dug od 200 naplatio sa 400???
Tako da, ne pravi se pametan, nego prvo provjeri nego pocnes prosipat pamet
mama ti se pravi pametna.. pa ti si napiso da himr vrijedi 327mil kn ne ja.. ali država nema tih 327mil nego samo po sadašnjoj vrijednosti dionice 155mil.. u ove tvoje druge računice neću uopće ulaziti.. malo si se pogubio!