Kad se izvrše ta prebacivanja – transkacije zna se smjer
[emo_smijesak]
1.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535)
1.299.441 33,21 Skrb. račun
2.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320)
582.533 14,89 Skrb. račun
3.
PROFICIO D.D. (39508009387) (1/1)
277.987 7,10 Osnovni račun
4.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
161.066 4,12 Skrb. račun
5.
56.117 1,43 Skrb. račun +9445
6.
45.270 1,16 Skrb. račun
7.
BAKIĆ NENAD (13987237540)
33.895 0,87 Osnovni račun
8.
NAVA BANKA D.D. U STEČAJU (07492912398)
27.950 0,71 Osnovni račun
9.
BOŽINA FRANE (92817439802)
20.000 0,51 Osnovni račun
10.
VUKELIĆ IVAN (63537364925)
18.224 0,47 Osnovni račun
Na stranicama od Proficio je zapisnik sa glavne skupštine
http://www.proficio.hr/News.aspx
A nastavno na zapisnik, vidim da je obnovljen hotel Angelo D’Oro u Rovinju… doduše malo kasno za sezonu ali veseli
Angelo D’oro nije njihov hotel ali kako su prešli 50% vlasništva u hotel Rovinj d.o.o. brzo možemo očekivati i ulaganje u taj biser na obali mora. Zbog raznih žalbi na tijek postupaka još malo moraju čekati na ishodovanje dozvola. U svakom slučaju moguće da će to ulaganje povezati sa devetnaest smještajnih kapaciteta u Rovinju kojeg već imaju te će sve skupa funkcionirati u obliku difuznog hotela. Mene profitabilnost Pakoštana i investicija u Rovinju uopće ne brinu…to je jednostavno isplativo…kao i sve što se radi u Dubrovniku. Treba još prodati vilu u Fažani, i rješit se još nekih nekretnina koje neulaganjem u njih bivaju samo uteg. I dalje vjerujem ovoj upravi jer se rješavaju stvari koje ne stvaraju dobit poput Adriatic Medie,a primat daju Pakoštanima i Rovinju…uz još neka moguća inicijalna ulaganja u start up-ove. U Mađarskoj će pokrenuti još jedan mali 2 mw projekt, a dozvolu za gradnju 2 velika vjetroagregata će vjerojatno prodati kakvom drugom ulagaču ( nekome kome je to core business ) jer se u Mađarskoj po tom pitanju karatkoročno još ništa ne dešava. Presuda u korist Proficia je samo šlag na kraju….
može pitanje, Superfly?
odakle Vam ta info da nisu vlasnik, u članku iz Jutarnjeg, Galsu Istre, TZ Rovinja; navode da je stanovita Iva Krejči dala interview, a na njezinom LinkedIn profilu stoji da je ona Reg. direktor Proficija?!?
Što su sklopili ugovor o upravljanju?
Da, istina, pogledao sam za hotel. Što se tiče Mađarske to i sami kažu da će se toga probati rješiti. Meni je npr fora njihovo vrednovanje app-a u Rovinju i ostalih građevina i zemljišta.
Prema zapisniku ovih 19 app-a u Rovinju imaju kvadraturu od 1163 kvadrata, a knjigovodstvena vrijednost im je 12.32 milijuna kn. To ispada da ih vrednuju s 1400 eura po kvadratu. Pa posovi stanovi imaju prosjek iznad 1000 eura po kvadratu. Dalje, površina građevina i zemljišta izvan Rovinja (Istra i područje Zg-a) iznosi 324 738 kvadrata (3 376 građevina i 321 362 zemljišta) i to vrednuju s 39.5 milijuna kn. To ispada prosjek od 16 eura po kvadratu.
Sve u svemu i dobit bi u Pakoštanama bila veća za cca 4 milijuna kn da nije bilo izvanrednih rashoda, a presuda bi bila predobra, baš šlag, ali ne na kraju, nego na početku budućeg… valjda će doć drugostupnjaska unutar sljedeće dvije godine 🙂
Sve stoji šta si rekao…imovina im je podcijenjena i vodi se po nabavnoj vrijednosti umanjenoj za možebitne rezervacije..to su već računovodstvene kategorije da se smanji dobit…odnosno plaćanje poreza , a u tome su majstori. Najbitnije je da ta uprava zna što radi, i po meni je samo pitanje vremena kad će to krenuti u profitabilne vode. Ove godine turizam još bolje radi, i u bilanci neće biti gubitaša Adriatic Medie pa već ove godine možemo očekivat dobit na razini grupe.
Istina…nisam imao pojma za Angelo…sram me bilo…to mi je sad uljepšalo dan…u svakom slučaju napredak se vidi
Ne mogu vidjeti sve vaše postove, no zna li netko što je sve u proficijevom vlasništvu? Spominjete sud, dvije godine, presude, o čemu je riječ?
@klitschko
postao sam link sa zadnjim zapisnikom glavne skupštine. U njemu imate, kad izvrtite do polovice, po poglavljima napisano o pojedinim dijelovima njihove imovine. Nije napisana sva imovina (dali su samo kvadraturu od ostale imovine), dani su hotel i app-ovi u Rovinju, Pakoštane, vjetroelektrane. Više o imovini je bilo riječi na zapisniku od glavne skupštine od prošle ili pretprošle godine jer je baš vođena i rasprava o imovini. Svi ti zapisnici su na njihovim stranicama. Znam da se spominjalo dosta o zemljištima i građevinama u unutrašnjosti Istri. Što se tiče moguće presude Vam je objašnjeno u Ivanovom linku. A o imovini imate nešto i na njihovim stranicama, tamo je npr dodana Vila San Lorenzo.
Ako možda neko ima ispisane još neke bitnije dijelove imovine, bilo bi lijepo da stavi ovdje, ali i sam ću malo više sad pogledati po tim starijim zapisnicima i katastru.