Preveden: Naš plan Grčkoj jamči rast od 5%

Naslovnica Forum Komentari članaka Preveden: Naš plan Grčkoj jamči rast od 5%

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Odbrana od špekulanata, kao da je to geslo borbe za izlazak iz evropske krize. A tko su ti špekulanti? Da li bi se tih špekulanata posramili najveći spekulativci u povijesti. Napr. Platon i Hegel, da navedem samo one najveće? Zašto se nitko ne usudi imenovati te špekulativce. Nisu li to možda lideri univerzalnog bankarstva u sprezi sa političkim liderima? Da li su to svojevrsni oligarsi? Pa Platona su upravo takovi špekulativci predali u robstvo i prodavali kao roba.

Umjesto modela restrukturiranja, prestrukturiranja, holdigiranja itd., možda je vrijeme za modele dekonstrukcije, nove strukture, ako se baš želi, novog života i suživota? Modela u kome koegzistiraju staro i novo, u kome koegzistiraju grčki dug i potraživanja njemačkih, francuskih i ostalih banaka. Pa što bi radile banke bez dužnika, potencijalnih i/ili sadašnjih?

Dug se mora vratiti! Da, ali onda neka isto vrijedi i za banke. Pa kako banke misle vratiti dug poreznim obveznicima koje su sanirale njihovo poslovanje? Sanirale krizu izazvanu hipotekarnim obveznicama!? Kako misle poreznim obveznicima vratiti za svoje pogreške, za svoje pohlepe, za svoje naivnosti? Ili njih banke možda nisu ni imale? Očigledno su sve greške na strani dužnika, koji,usput budi rečeno, su i porezni obveznici!

Dragi Dr Preveden kad RolandBerger bude rastao 5% onda dodjite sa receptima. Bezvezna bankrotirana ekonomija kao Grcka nce rasti o,1% iducih 20 godina tocno da im McKinsey (top strateski konzalting za razliku od R Bergera, sic!) bude vlada umjesto korumpiranih i nesposobnih grckih politicara. Sto je manji ptic to je veci kric – R Berger bi morao sutiti i baviti se stupidnim konzaltingom loosera ali minijaturnih

BigBoffin

Ovo je samo plan da se pruzmu Grčki resursi. A što je sa novim zaduženjima Grčke. Što će za njih prodati?
reforma.forumhr.com

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

New Report

Close