Pozivom na neplaćanje Odak riskirao tužbe protiv HNB-a

Naslovnica Forum Komentari članaka Pozivom na neplaćanje Odak riskirao tužbe protiv HNB-a

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovaj Odak prvorazredni je pokvarenjak kojemu su odavno predani dokazi o muljažama hrvatskih banaka, ali nije reagirao do današnjega dana.

Isto je napravio i njegov prethodnik Holjevac koji se proslavio sudjelovanjem u deblokadi Centar-banke u stečaju, i to na samo 130 sekundi, te isplatom milijuna odabranim fondovima.

Kada je Samododol, tadašnji Hanfin čelnik, zatražio vraćanje nezakonito isplaćenoga novca i odgovornost HNB-ovaca, nova ga je vlast ekspresno smijenila.

U DORH-u se prijava protiv Vujčića, Holjevca i Rohatinskoga kiseli mjesecima i teško je vjerovati da će nešto biti poduzeto.

Ne želim niti trebam biti odvjetnik niti HNB-u niti uvaženom viceguverneru Hodaku. Oni su itekako stručni i imaju svoje branitelje-odvjetnike. Ono što želim je da pohvalim i „drskost“ i hrabrost te „izloženost na rizike“ na koje su se odlučili i HNB i osobno viceguverner Hodak.
Na nedavno održanom okruglom stolu uživao sam u polemici koju su vodili viceguverner Hodak i analitičar Šonje.
Na tom okruglom stolu analitičar Šonje , između ostalog, žalio se na nemogućnost izvoza loših bankovnih plasmana. Na to kukanje i žaljenje viceguverner Hodak nije niti prstom maknuo i potpuno se oglušio. Očito je to smatrao deplasiranim za bilo kakovi dijalog i polemiku. A na ostalim pitanjima i temama, sportskim rječnikom rečeno, bio je za klasu viši i superiorniji!
Sada je o izvozu loših plasmana progovorio i to pozivom na neposluh i nepoštivanje!!! Kao da je civilna udruga u pitanju a ne „monetarna vlast“!!! To je za svaku pohvalu i za svaku zahvalnost!!!

Odak je dao dobar savjet.Kolateral je 15 mil EUR na posuđenih 3 mil EUR.I ta višestruko
veća garancija je imala smisla i pokrića dok nije dan prijedlog za stečajni postupak.Dužnici vraćaju kredite CEBA sa kojom su i sklopili ugovor o kreditu
i J#T potražuje ne od korisnika kredita,nego od CEBA.I ovih 3 mil EUR ide u
stećajna potraživanja,ravnporavno sa svim ostalim,naravno ako što ostane nakon
što se podmiri osigurana štednja.
Izgleda da je J#T zaista bio ozbiljan partner za dokapitalizaciju i na kraju
postao kolateralna žrtva loših plasmana CEBA.

Da,Jfacte, HNB-ovci su jaki na riječima, a u djelima ih nema nigdje.

Uništili su hrvatski oizvozni potencijal i ne znam odakle im obraz da dijele savjete.

Sve je to banda koju bi 1945. godine razbucali po kratkomu postupku.

Kad ce tuzba Rohatinskom? Zar je vec zaboravljena afera s Agrokorom?Ili ce Bajic ponovno za koju godinu tvrditi da nije smio nista jer je ucjenjen, kao po pitanju Sanadera?

New Report

Close