Potpore usmjeriti na mala i srednja gospodarstva

Naslovnica Forum Komentari članaka Potpore usmjeriti na mala i srednja gospodarstva

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Postovani gospodine Salaj ko i vecina ljudi koji nema pojma o poljoprivredi i vi ste se nasli pozvani djeliti lekcije o poljoprivredi,vjerojatno isto tako djelite savjete i o sastavljanju nogometne reprezentacije i o klimatskim promjenama.
Gospodine Salaj RH oko 90.000 subjekata prima potptpore u poljoprivredi,od toga čak 75.000 prima manje od 10.000 kn,to nisu potpore poštovani gospodine već socijalna pomoć.
Za poljoprivrednike koji obrađuju između 20-30 hektar za koje vi kazete da su budućnost Hrvatske poljoprivrede nema šanse da prežive u tržišnoj utakmici,da im se isplate i tri puta vece potpore to im je premalo da uspješno posluju.
Udruga” Život” je udruga Obiteljskih pojoprivrednih proizvođaca i potpuno je jasno da se bori za to da OPG dobije više poticaja,to je potpuno legalno i legitimno ali nema te potpore koja može pomoć gospodarstvu od 20 hektara da pozitivno posluje.

Nitko ajde malo skoči do ne tako daleke Austrije…

Ne treba uopće preživljavati tržišnu utakmicu jer na svijetu uopće ne postoji tržišna utakmica pošto svi potkupljuju suca….

Kada bi se u Njemačkoj i Austriji primjenjivao koncept koji vi predlažete skočila bi im nezaposlenost na razinu naše…u svim sferama

Potporu treba usmjeriti na proizvodnju a ne prema željama bivših feudalaca koji dobivaju ogromne novce samo zbog posjedovanja zemljišta (a i samo posjedovanja je krajnje suspektno postignuto)

Da ste vi tržišni orijentirani tražili bi ukidanje svih subvencija(novčanih i regulatornih)
No lakše je napasti gdina Salaja ad hominem
Ne znam odakle podatak da gdin Salaj svaštari…oduvijek se bavi makrekonomijom
I svaka mu je na mjestu

Vi ste očito zainteresirana strana u ovom području
Mi nemamo nikakav interes kao društvo poticati velik sustave , nasilno privatizirane
Nasuprot imamo interes poticati život u ruralnim sredinama koji može stvoriti
dodanu vrijednost
A podatak od 2-3% gubitka BPD godišnje je istinit
Paralelno s tim rastu i dugovi

New Report

Close