Naravno, bez natječaja. Koliko su na ovom ugovoru Bandić i njegov prijatelj Luković spremili u džep?
Natjecaj je bio lani, nesto prije rujna, kazu u ZET-u koji ga je proveo i kojemu je Zagrebacka banka inace poslovna banka. Uskoro bi trebao doci i do podataka o osalim ponuditeljima, pa ih rado prenesem.
Kako sam i obecao, poπtovani kolega, evo jos informacija.
Natjecaj je objavaljen 6. srpnja u Vijesniku, i 4. srpnja u N. novinama. Javile su se Hypo Alpe Adria Bank, PBZ i Zaba. Ponude nisam vidio,ali navodno je Zaba u zbroju naknada i kamata bila povoljenija od HAAB-a 170 tisuca eura, a od PBZ-a 50 000. Dali su kamatu od 3,52 posto, grace period πest mjeseci. Rok otplate je pet godina. Vrijednost investicje 6,925 mil. eura.
vi ste očito našli podatke o natječaju za kreditiiranje, a ne o natječaju za nabavu autobusa. meni zet izgleda kao leglo mutne netransparentnosti, a najveći su gubitaš dok im je menadžment nedodirljiv. prije par godina sam čuo priču kako su odbili tračničke podloge zagrebačkog proizvođača, koji ih je pak uspio prodati u čak nekoliko stranih zemalja jer su vrhunske kvalitete. zet je pak kupio neke puno skuplje i puno lošije. vuklo se to neko vrijeme po novinama ali nikome ni dlaka s glave.
je i ja znam za tu pricu, nikome nije bilo nista. kako je kolega gore spomenuo Lukovica, mislio sam da cilja na kreditora. Natjecaj za autobuse je raspisan, samo ne znam detalje.Istina je da je ZET kao najvece poduzeca izvrsna podloga za muljanje, direktor je jednom priznao da 1/4 radnika dolazi preko veze, imaju stotine odvojenih natjecaja za stotinu stvari. Ali nije jedini. Kako je jednom rekao jedan visoki gradski duznosnik SDP-a “izmedju direktora i dobavljaca, a i dobavljaca medjusobno vlada pravi socijalisticki savez”. Kolac je ocito dovoljno velik da se dobavljaci mogu dogvorotiti tko, kada, po kojoj cijeni i za koju stvar ce se javiti na natjecaj. Jednom prodje jedan, drugi put drugi, niko se ne zali, sve po zakonu, pa kako onda naci krivca??? Interesanti i sklapaju tendere, ali se i to tesko dokazuje. Nece tu puno pomoci niti zakon o nabavi i njegove nadopune – tender postaje najvazniji. Bilo bi neposteno reci da je tako samo u Zagrebu, pravilo vrijedi za sve “javne” tvrtke.(i sire), Takvi direktori se zato samo sarkasticno, ili nikako ne mogu nazvati menadzmentom…Ruku na srce, ne mozes biti dobar mendzer i ovisiti 100% o politici.