Posvađali se zagrebački studenti i Judith Reisman

Naslovnica Forum Komentari članaka Posvađali se zagrebački studenti i Judith Reisman

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ona je “navodno” oštro reagirala.
Što to znači? Kakav je ovo novinarski uradak?
Kakve informacije nudi članak?

Može se i ovako stvari iznijeti:
“Judith Reisman napadnuta pred Fakultetom političkih znanosti zbog iznošenja vlastititih stavova, koji su u suprotnosti sa stavovima dekana. U napadu na poznatu znanstvenicu sudjelovao i dekan fakulteta.
Civilne udruge pozvale nadležna državna tijela da kazne napadače i osude ovakvo grubo kršenja prava na mišljenje.”

“Ako su od nekoga indoktrinirani, tada je to bilo od strane Katoličke crkve!”

kazao je dekan fakulteta.

Grozno, grozno, eklatantni govor mržnje. On je dekan? Gdje, u SSSR-u 80ih?

Studenti koji u životu neće ovom društvu napraviti niti jednu dodanu vrijednost i uglavnom će radni vijek provesti na burzi kao nezaposleni , napali i izvrjeđali J.R.

To je demokracija koju ih uče na tom faxu .

.

Studenti koji u životu neće ovom društvu napraviti niti jednu dodanu vrijednost i uglavnom će radni vijek provesti na burzi kao nezaposleni , napali i izvrjeđali J.R.

To je demokracija koju ih uče na tom faxu .

takvih lezilebovića, s pročitanih par knjiga Kostolanya, koji sanjaju o lagodnom životu špekulirajući cijenama dionica nas burzi, ima na ovom zborištu napretek.[emo_zacudjen]

Zasto ona ne bi smijela reći što misli? Uza sve šarene skupine koji promoviraju slobodu govora, sada ti isti nju napadaju i šire govor mržnje.

Ipak ta sloboda govora boli poenkad jel da?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Svi su ljudi jednaki, ali neki su jednakiji od drugih.

Orwell


Zasto ona ne bi smijela reći što misli? Uza sve šarene skupine koji promoviraju slobodu govora, sada ti isti nju napadaju i šire govor mržnje.
Ipak ta sloboda govora boli poenkad jel da?

U pravu si .
Njoj su studenti i dekan trebali omogučiti da iznese svoje stavove bez vređanja

da je pričala o pederluku nebi je vrijeđali, izabrana ekipa je tamo bila pripremili se oni i napalili na nju a to vam govori hajka koja se provodi oko nje vec dva dana prije nego je žena i progovorila, sramota. pedere moramo slušat i ne vrijeđat jel budemo kažnjeni a znanstvenike možemo izvrijeđat i nikom ništa

pepe7

BUZ: Uglednu znanstvenicu u Zagrebu je napala skupina primitivaca

“Zasigurno ste više puta čuli od niza velikih hrvatskih demokrata, pa i od onih koji su sasvim slučajno trenutno i na vlasti, da u prigodnim situacijama često kažu kako će čak i u slučaju kada se sa svojim sugovornikom ne slažu ipak sve učiniti kako bi mu omogućili da slobodno iskaže svoje mišljenje.
A ja bih dodao: Da, ali samo ako je istovjetno njihovom!

I onda kako to i dolikuje u svakoj priči, dođe vrijeme raspleta, podnošenja računa, odnosno pravog razotkrivanja svih kao što se u i ovom najnovijem slučaju dogodilo prilikom posjete uvažene gospođe Judith Reisman Hrvatskoj. Ima li uopće smisla sada lamentirati o činjenici kako je cijeli niz „režimskih“ novinara i medija već danima upregnut u propagandu na kojoj bi joj zavidjeli čak i neki „istaknuti“ pojedinci iz one ere pri kraju sredine prošlog stoljeća, a sve kako bi diskreditirali osobu koja samo spremno, argumentirano i sa punom odgovornošću iznosi svoje stavove. Ako dakle nešto tako što radi gospođa Reisman svugdje u akademskom svijetu izaziva poštovanje, ozbiljne rasprave, a nerijetko i divljenje, moramo se zapitati što se to događa sa našim „domaćim“ intelektualcima koji su i u ovom slučaju ostali nijemi (i još uvijek jesu) na sve provokacije, uvrede, pa čak i gotovo fizičke napade koje je gospođa Reisman doživjela u Zagrebu od grupice primitivaca, a ja bih još samo dodao, očito i podržanih od grupice kvazi intelektualaca i potporom dijela izmanipuliranih studenata.
U oba slučaja od onih kojima su Kukurikavci izuzev efekata za vlastiti novčanik nekim naslijeđenim (genetskim kodom možda) dijelom i u „sivoj kori“, ali i pri u srcu….. možda!??

Isto tako u potpunosti shvaćamo da neke političke opcije nisu suglasne da gospođa Judith Reisman, inače američka znanstvenica i publicistkinja, uopće gostuje u Hrvatskom saboru budući njene istupe smatraju antidemokratičnim, dakle krajnje neprihvatljivim.
I sve bi to možda u nekom drugom kontekstu bilo sasvim u redu da takve riječi ne dolaze od Kukuriku i posebno „narodnih demokrata“ kojima nije ni jednog trenutka smetalo da im, sada bivši prvi potpredsjednik Vlade i osoba koja je skrivila smrt dviju osoba, bude druga osoba u Vladi RH.

A što je to kazala gospođa Reisman u svom predavanju kojeg su na silu željeli opstruirati, čak i prekinuti neki „demokrati“ izuzev što je iznijela svoje mišljenje koje je branila i potkrijepila svojim (ne samo) argumentima….. a ono bitno što je kazala da se naglasiti kroz nekoliko teza od kojih je jedna i ovih posljednjih tjedana u žiži interesa javnosti:

“Djeca ne smiju prerano postati seksualno aktivna”

Ima li i jedan riječ ili rečenica izrečena na ovu temu sa kojom se svi ili bar velika većina javnosti ne slaže???

Ima li itko tko će ustvrditi drugačije odnosno demantirati činjenici da je homoseksualizam kao seksualna orijentacija relativno rijetka pojava… što potvrđuje i činjenica od svega nekoliko postotaka osoba koje „naginju“ takvoj orijentaciji.

Zar se ovi veliki Kukuriku „demokrati“ doista toliko plaše tuđeg razmišljanja da su spremni čak i silom spriječiti iznošenje stavova svakoga tko ne misli kao i oni, a kamo li da se o istom argumentirano raspravlja.

Čega se to oni uopće mogu toliko plašiti izuzev sebe samih i svoje nečiste savjesti”,
priopćili su iz Bloka umirovljenici zajedno.

.

…pogledala sam sinoć insert izjave dekana i ostala zaprepaštena njegovim rječnikom…pa da li je moguće da dotični gospodin koji odgaja buduće akademske građane na onakav način s nekim razgovara…

…pa mi ne znamo ni osnovno,kulturno,civilizirano saslušati sugovornika i suprostavit mu se svojim mišljenjem,a ne vrijeđanjem…

Nemojmo zaboraviti da je vjenčani kum dotičnog nekulturnog dekana (koji sigurno nije došao do pozicije objavljivanjem radova u stranim rangiranim znansvenim časopisima ni manje ni više nego

A L E K S A N D A R Š T U L H O F E R

New Report

Close