Nisam znao u koje građevinare da stavim pa nova tema:
I Hrvatska tvrtka natječe se za gradnju mosta u Beogradu vrijednog 161 milijun eura
Business.hr
09.06.2007 16:58
Pročitaj komentare(0)
Neka od hrvatskih građevinskih tvrtki jedna je od osam stranih tvrtki koje se natječu za gradnju mosta na Savi preko Ade Ciganlije u Beogradu, piše talijanski web portal Portalino.
Pobjednik će imati priliku projektirati i izgraditi most koji će povezivati južni dio Beograda naziva Banovo brdo sa Novim Beogradom na sjeveru. Most bi trebao utjecati na smanjenje gužvi u gradu, a vrijednost projekta procjenjuje se na 161 milijuna eura.
EBRD će financirati dio tog zajma u vrijednosti od 70 milijuna eura, dok će Beograd osigurati 87,9 milijuna eura a Europska Agencija za Rekonstrukciju (EAR) tri milijuna.
Udruge za zaštitu okoliša upozorile su da će izgradnja mosta zagaditi rekreacijski centar koji se nalazi na otoku.
Vjerojatno Konstruktor
U kombinaciji sa IGH ???
Nadam se da IGH sa nekim od kumova ili zetom
svejedno, samo nek naši rade
Samo ako se stvar u Srbiji ne preokrene. Oni su prevrtljivi. Nisu htjeli naš tramvaj. Doduše, ovo je građevina, pa možda i bude nešto. Evo, ja dajem glas za HDEL, iako poima nemam tko bi mogao to od naših dobiti. [smiley1]
Amerikanci.
Meni osjećaj govori da će se raditi o konzorciju domaćih tvrtki, vjerojatno među njima i HDEL, i IGH, možda i DDJH (**nemam, nemam, imam) – na taj način bi mogli dati konkurentniju ponudu na međunarodnom natječaju, a prilikom odabira izvođača vjerojatno će se voditi računa da se prednost da domaćoj tvrtki ili konzorciju – ipak je predizborno vrijeme i bitna je retorika oko zaposlenosti i to…
bolje se pitajte tko će to graditi od srpskih građevinara umjesto da pišete gluposti…[smiley1]
caymane jesi ti još u đuri ili si se istovario?
Amerikanci.
Ma ne oni će ga kasnije srušiti, zezam se zapravo ne znam zašto bi posao dobio itko od naših?