Posao karijere Davora Tomaškovića putokaz je menadžerima HEP-a, Ine…

Naslovnica Forum Komentari članaka Posao karijere Davora Tomaškovića putokaz je menadžerima HEP-a, Ine…

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tragično je jedino da netko uspio ovako nešto izvaliti (bez uvrede):
“Tragično je da 27 godina od pada Jugoslavije i komunističkog režima (namirdbe potrebitih) te krvavog rata kroz koji smo se toga uspjeli otarasiti, uopće nekome treba objašnjavati da su, kroz nekoliko faza privatizacije i IPO, cjelokupnu vrijednost HT-a dioničari te kompanije potpuno isplatili Republici Hrvatskoj i svim njezinim građanima.”

1. “namirba potrebitih?” Oprosti, rođen sam u visokorazvijenoj ‘zapadnoj’ zemlji 70ih, a ’80-te završio u tom ‘komunističkom režimu’ pa ispada da sam i ja jedan od tih potrebitih – dobrih 10 godina, a znam da nisam

2. “..da…uopće nekome treba objašnjavati da su…cjelokupnu vrijednost HT-a dioničari te kompanije potpuno isplatili Republici Hrvatskoj i svim njezinim građanima.”
Ovako: i moj Stari je građanin RH, a bio je i građanin ex SFRJ/SRH za vrijeme koje je ZJPTTu (čiji je HPT, HT, T-Com, T-HT, HT slijednik na ovim prostorima) platio telefonski priključak cca 3000 njemačkih maraka (mjestašce zapadno od Zagreba, jer trebalo je malo jače participirati u izgradnji mreže postavljanju zračnoga kabela koji je JOŠ UVIJEK NA KROVU njegove kuće).
Kako si napisao da su dioničari te kompanije između ostalog isplatili cjelokupnu vrijednost između ostalog i ‘svim njenim građanima’ zanima me gdje da se moj Tayo javi da podigne svoj ‘cut’?
3. “Puno su za HT platili… ” Možda i jesu platili puno, ali to puno je premalo. Gle, ako ja platim za npr. novu MB S-klasu 50k €, onda je i to puno (meni), ali je debelo ispod cijene jer u normalnim okolnostima bez 100k € nemamo što pričati.

S ostalim se mogu složiti, ne mogam i osobno sam skeptičan. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Izdvajanje održavanja i izgradnje (to ne piše) mreže meni i dalje nije napeto. Izdvajaš izgradnju na čemu ti se (barem donedavno) temeljila srž poslovanja. Zašto HT sa svojom izgradnjom ne bi drugima ‘u regiji’ gradio i održavao mrežu npr? Nisam ekonomist, a bogami ni upravitelj/šef/organizator (manager), ali ja taj potez i dalje ne ‘lajkam’. Al da – zato možemo u HTu kupiti 30 kila struje…
Nda , kao i na sve u životu tako i na ovo možemo gledati kao na polupraznu (ja) ili polupunu (ostali) čašu.

New Report

Close