Porez na nekretnine: Neki će plaćati i do 160 posto više!

Naslovnica Forum Komentari članaka Porez na nekretnine: Neki će plaćati i do 160 posto više!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

desetak

Prvo Vlada se treba zapitati zavrjeđuje li da sebi povećava prihode,treba li biti toliko zaposlenih u Javnoj upravi!Ja smatram da nije!Nije dovoljno što oporezuju plaću ,pdv na sve proizvode ,usluge,trošarine već i nekretnine,vozila.Treba provesti reforme u cilju da se smanje porezna opterećenja za sve i ukidanje nepotrebnih subvencija određenim skupinama,provesti iznova vještačenja nad sumnjivim radnjama ali tad nastaje problem,povlaštenima se tresu gaće jer nestaje potreba za enormnim brojem zaposlenih na izmišljenim radnim mjestima i funkcijama.Sad praktički od zarađene plaće 35-40 posto idu Državi kroz poreze znači da mi nije plaća 5000 kn nego 3000 kn bez obzira na platnu listu.Neće nam biti bolje dok ćemo toliko izdvajati za Državu.

kad već filozofiramo, imho problem nezaposlenosti/niskih plaća uzrokovan je dijelom činjenicom da se rad oporezuje više nego kapital/sredstva za proizvodnju/dobit.. dakle platiš nekog ljudsku plaću na to 40% poreza plus zdravstveno mirovinsko i šta ja znam još, dok kupiš mašinu, ne platiš ni pdv na nju i još ju rashoduješ a porez na dobit kolko 20%? povijesno gledano to je pogodovalo razvoju mašinizacije ali danas je produktivnost tolika da to više nema smisla… vrijeme je da mašine krenu plaćat porez..
moj prijedlog, možda bedast ali mislim da nije, flat tax na plaću/dobit 25% i ciao đaci.. pdv nek ostane 25% i to je pola plate za opće dobro, mislim da je to fer.. ionak mi tu još platimo benzin, trošarine isl.. pa se i tu nakupi..

porez na imovinu/bogatstvo (ima Francuska za iznad milion eura) je u osnovi ok ideja ali zadire u privatnu sferu i problem je vrednovanje iste.. imaš primjerice sliku doma možda ne vrijedi ništa a možda vrijedi milione? a koliko bi vrijedila kad bi se na nju morao plaćati porez? zato i postoji tržište umjetnina

porez na nekretnine, osim što je očito nepravedan, protuustavan je po najmanje pet točaka.. no o tom potom..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

po mrtvom kapitalu a zašto???

vrlo nazadno gledište
[/quote]
da pojasnim i ovo.. to je kao da dođe pijanac u goste i vidi da domaćin na polici ima bocu jegera, skoro punu, pelinkovca, 4 flaše vina, i kaže kako to ničemu ne služi i da to treba odma popit..
ovim rezoniranjem svi bi trebali i stalno šprintati a ne hodati, po autoputu voziti 200 i ništa ne štediti, odmah sve potrošiti, jer sve je to “mrtvi kapital” ako se ne koristi.. svu naftu što prije povaditi iz zemlje i spaliti itd. itd…

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

vrlo nazadno gledište
[/quote]
da pojasnim i ovo.. to je kao da dođe pijanac u goste i vidi da domaćin na polici ima bocu jegera, skoro punu, pelinkovca, 4 flaše vina, i kaže kako to ničemu ne služi i da to treba odma popit..
ovim rezoniranjem svi bi trebali i stalno šprintati a ne hodati, po autoputu voziti 200 i ništa ne štediti, odmah sve potrošiti, jer sve je to "mrtvi kapital" ako se ne koristi.. svu naftu što prije povaditi iz zemlje i spaliti itd. itd…
[/quote]
oki shvatio sam… valjda zato i odlaze svi jer imaju previše tog mrtvog kapitala, a rad se ne oporezuje. stvar je u tome da mi imamo najveća davanja na rad i najvecu stopu pdva u svijetu dok s druge strane nemamo porez na nasljedstvo (imamo ako ga ostavljaš ljubavnici) i ne oporezujemo kapital ( osim na kamate na štednju i dobit). U Australiji čak ni penziju ne možeš dobiti ako imaš imovinu u vrijednosti preko 350 tis AUD-a to ti je otprilike stan od 45 kvadrata u Sidney. Eto, po onom starom cijeli svijet je u krivu samo su Hrvatine u pravu. Ali glavno da Hrvati imaju tri vikendice i stančugu ili kučerinu od 200 kvadrata i pljuju po državi jer imaju malu penziju.

. Eto, po onom starom cijeli svijet je u krivu samo su Hrvatine u pravu. Ali glavno da Hrvati imaju tri vikendice i stančugu ili kučerinu od 200 kvadrata i pljuju po državi jer imaju malu penziju.

pa za to se (među ostalim) i radi, ne? malo tko ima 3 vikendice a kuća od 200 kvadrata nije kućerina već kućica.. porez je porez i ako zanemarimo kategorizaciju uvijek je to porez na ljude/čovjeka.
je li po vama bolje da država plaća, kao primjerice u Njemačkoj, stanarinu i režije ljudima s malim penzijama?
ovo za Australiju čisto sumnjam, penzija je penzija.. eventualno nemaš pravo na socijalnu pomoć..
vaš je problem što vlastitu korist vidite u otimanju od drugih.. a to uopće nije potrebno.. ja vam želim kućerinu i 2 vikendice kao i svima drugima.. nema razloga zašto to svi ne bi imali, ako tako hoće..

također, australija je novi svijet a mi smo stari.. i da, mi smo u pravu a oni u krivu.. ako njima tako paše neka tako rade, nama ne paše pa nema razloga zašto bi i mi tako..

Ja godišnje na ime poreza na dohodak uplatim Našoj državi 120 tisuća kuna, dok moj susjed koji je btw. socijalni slučaj i prima socijalnu pomoć u Brelima od 5 mjeseca i iznajmljuje 9 apartmana ( prebacio kuću na sina i kćer). Recimo da plati oko 20 tisuća kuna svih naknada (tako su mi rekli ljudi koji se bave iznajmljivanjem). Sad mi recite jel to pravedno dalje ne želim. A još je jače kad su ti isti ljudi blokirani jer im je previše za plaćati i ja bih volio imati vikendicu, ali s obzirom da mi sve uzme država na rad neću nikad uspjeti tako nešto priskrbiti.

ja isto mislim da nije skroz pravedno da vi imate tako velik dohodak u odnosu na druge. da ne radite u nekoj vrsti državno potpomognute industrije? a vikendica imate po 10 000 eura kolko oćete.. nemojte da vam stoji taj mrtvi kapital, kupite vikendicu i uživajte..

Romel, 11.04.2017. u 21:09
Jedna smo od najbogatijih nacija po mrtvom kapitalu a zašto?

Ne treba se svađati. Sve će to HDZ=SDP riješiti.
Za koju godinu nećemo imati ni mrtvog ni živog kapitala.

vrlo nazadno gledište
[/quote]
ovim rezoniranjem svi bi trebali i stalno šprintati a ne hodati, po autoputu voziti 200 i ništa ne štediti, odmah sve potrošiti, jer sve je to "mrtvi kapital" ako se ne koristi.. svu naftu što prije povaditi iz zemlje i spaliti itd. itd…
[/quote]
oki shvatio sam… valjda zato i odlaze svi jer imaju previše tog mrtvog kapitala, a rad se ne oporezuje. stvar je u tome da mi imamo najveća davanja na rad i najvecu stopu pdva u svijetu dok s druge strane nemamo porez na nasljedstvo (imamo ako ga ostavljaš ljubavnici) i ne oporezujemo kapital ( osim na kamate na štednju i dobit). U Australiji čak ni penziju ne možeš dobiti ako imaš imovinu u vrijednosti preko 350 tis AUD-a to ti je otprilike stan od 45 kvadrata u Sidney. Eto, po onom starom cijeli svijet je u krivu samo su Hrvatine u pravu. Ali glavno da Hrvati imaju tri vikendice i stančugu ili kučerinu od 200 kvadrata i pljuju po državi jer imaju malu penziju.
[/quote]

Vi ne shvaćate. Zbog čega bi se od tisuću poreza morao plaćati porez na nekretnine koji su Hrvati već odavno pretplatili.

Neka se porez uvede na cjelokupnu imovinu.
Znači novac, dionice, nekretnine, pokretna i nepokretna imovina, umjetnine, štednja itd.

I neka se naplaćuje od recimo 400.000 eura.
Pa neka bogati plaću.

S 400.000 eura možete imati stan, vikendicu, auto, barku i nešto sitnog za kikiriki.
Rekao bi za ugodan život.

A sused s tri apartmana i socijalnom pomoći onda bu plaćal porez.

ustavni sud je sam u slučaju sanader rekao da se niti jedan zakon ne može primjeniti retroaktivno, pa istom logikom, niti porez na nekretnine se ne može primjeniti na one koji su u poziciji u trenutku stupanja zakona na snagu, također, mirovinski zakoni su već vmjenjani više puta ali u stečena prava saborskoh zastupnika, pa tako i na mirovinu od 9K kn se nije smijelo dirati

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

ustavni sud je sam u slučaju sanader rekao da se niti jedan zakon ne može primjeniti retroaktivno, pa istom logikom, niti porez na nekretnine se ne može primjeniti na one koji su u poziciji u trenutku stupanja zakona na snagu,

aj fino da ja nisam jedini koji je to vidio.. očita stvar zar ne?

New Report

Close