‘Porez na nekorištenu imovinu je Damoklov mač za poduzetnike!’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Porez na nekorištenu imovinu je Damoklov mač za poduzetnike!’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Porezu na nekorištenu imovinu najviše će se veseliti naši EU Kolonizatori koji će moći kupovati naše nekretnine po sniženim cijenama .

A povćani PDV najviše će udariti naše naj siromašnije građane koji i sada jedva preživljavaju .
A najviše će se veseliti naši pre bogati EU turisti kojima će smanjiti stope PDVa .

.

ako maš neku nekretninu – tvoj je izbor hoćeš ju ili nećeš prodavati. neće ti ju nikakav kolonizator na silu po dekretu po niskoj cijeni uzeti.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Model koji se predlaže nije najbollji. Netko ima stan u Zagrebu od 200m2 i ima 2 člana obitelji- Vrijednost stana oko
250 000E, možda i više i nema drugu nekretninu. Drugi ima stan u Pakracu od 60m2 i u njemu 4 člana obitelji nekretnina mu vrijedi 30 000E (Pakrac ima najjeftiniji stan po kvadratu u Hrvatskoj), i od bake i dide je naslijedio stan u npr. Splitu zajedno sa sestrom kojega su prodali i kupio je drugu nekretninu u Zagrebu za 60 000E kako bi za djecu imao smještaj dok studiraju. Taj dugi ima ukupnu vrijednost nekretnine 90 000E. Na 60 000E treba plaćati porez jer je druga nekretnina, a što na maloj površini za razliku od onoga u Zagrebu živi 4 člana nikome ništa. Mislim da treba utvrditi ukupnu vrijednost nekretnina uzevši u obzir starost nekretnine i sve relevantne faktore, a ne pogodovati onima koji imaju jednu nekretninu velike vrijednosti, a kazniti onoga koji ima 2 nekretnine male vrijednosti. Takvom poreznom politikom pogoduje se bogatima koji će si nabaviti 1 nekretninu vrijednosto npr.
2 000 000 e ili više, a kazniti sirotinju koja je od svojih roditelja nešto nasljedila i to nasljeđe nije prorajtala. Uz to kaznit će se porezom i onaj koji ima uklupnu malu vrijednost u npr. 2 nekretnine, a nagraditi onaj koji ima 1 nekretninu velike vrijednosti. Bojim se da je na pomolu nova pljačka srednjeg sloja. U Zagorju malo tko nema klet za čuvanje vina i alata i na to treba platiti porez. Ako netko ima 2 nekretnine jednu na kontinentu, drugu na moru i u svakoj živi po 6 mj. godišnje kako će se i na koju nekretninu odnositi ovaj porez. 1990. narod je opljačkan financijskim inženjeringom, kasnije privatizacijom poduzeća ostao bez vlastita ulaganja u poduzeća, ostao bez plaća i radnih mjest, potom se izisali novci iz onoga što je osalo, a sada treba ogoliti hrvatsku sirotinju čiji su roditelji, bake i djedovi nešto zaradili i ostavili svojoj djeci i unučadi. Ovaj model poreza na imovinu nije pravedan. Vlada neka nađe model procjene ukupne vrijednost imovine, neka odredi stopu neoporezive površine (npr 40m2 po osobi) pa onda neka sve drugo oporezuje. Netko ima kuću od 200m2 u istom mjestu i 2 člana obitelji, a drugi stan od 50m2 i 4 člana obitelji. Što je s viškom stambenog prostora. Kome se pogoduje s predloženim modelom. nije li nas država 1946-48 dovoljno opljačkala proglasivši skrbne ljude kulacima i nacionalizirala vlasništvo. ovo je ista stvar samo malo bolje umotana. Porez na imovinu da samo kada se procijeni sva vrijednost imovine. Izgleda da će opet najbolje proći oni koji generacijama nisu ništa si priskrbljivali. Ili još jedan primjer: Roditelj kupi djetetu nmali stan u Zagrebu u kojem djete boravi dok studira. Djete želi ostati u Zagrebu raditi, a zbog toga što nema veza ne može dobiti posao. Privremeno mu djete radi npr u Novskoj i tamo živi kao potstanar. Treba li takav stan oporezovati na način druge nekretnine. Usput je još ta nekrertnina i pod hipotekom banke. Dakle uvođenje poreza na nekretnine je ozbiljna stvar i veoma složena. Porez može, ali uz procjenu vrijednosti svih nekretnina.

Vlada je neozbiljna najavljujući mjere i zakone bez detaljnih parametara ostavljajući mjesta raznim interpretacijama. Možda je bolji izraz neprofesionalna vlada nego neozbiljna vlada.


ako maš neku nekretninu – tvoj je izbor hoćeš ju ili nećeš prodavati. neće ti ju nikakav kolonizator na silu po dekretu po niskoj cijeni uzeti.

@ TunaSald ,

Zašto komentiraš nešto što ne razumiješ ?

Ako uvedu porez na nekretnine cijene će pasti pa će naši Kolonizatori dobiti naše nekretnine po sniženim cijenama .

Isto će se dogoditi sa povećanjem PDVa za naše građane a smanjenjem PDVa za pre bogate EU turiste

Zar je tebi normalno da Hrvatska Vlada donosi mjere štetne za Hrvatske građane a korisne za strane ?

.

Lako je Liniću rezat porez na imovinu kad prema imovinskoj kartici nema ništa. E sad ti vidi. Nekad se moglo uštedjeti i steči. Danas je recesija to uvelike smanjila. I drugovi opale po imovini kad je 90% Hrvata u k…cu. Naša posla.

Ma ljudi nema vam napretka i neće biti dobro sve dok se Vlada ne riješi usluga olinjalog i komadine sa ideološkim barijerama

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

@Pero7
nije meni nikakav porez mio, ali je ovaj očekivan već godinama.

i nitko neće ništa dobiti, nego će kupiti – ukoliko se nađe netko tko hoće prodati.

a ove spike – kolonizatori, vanjski i unutarnji neprijatelji, babaroge i vukodlaci … obično služe da se ljude plaši, dok im se istovremeno drpa iz džepa.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

A što nebi onaj ko ima doprinio zajednici i općenarodnom boljitku kroz porez?

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Pa bilo bi bolje da doprinosi konkretnom sebi nego maglovitoj zajednici. Ali trenutna realnost je takva kakva je. Mozda da smo bolje iskoristili zadnjih 15 godina samostalnosti (bez rata) … ali nismo.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

pa da nisu od 1991 pa do danas nekretnine poslovnog aspekta kupili za jednu kunu (retorika) dakako da bi do današnjeg dana oplemenilu tu investiciju

istrijana info

New Report

Close