Politika smjenjuje Marinca iz Podravke

Naslovnica Forum Komentari članaka Politika smjenjuje Marinca iz Podravke

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

No offence ali za Marinca se Podravka nije maknula 2%.

Mozda je i bolje da ga maknu…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ovdje upišite svoj komentar…

nema pomaka tako gdje upravlja politika. kad dotjeraju podravku tako mako su dotjerali i pik vrbovec i belje i mnoge druge, tek onda ce to netko preuzeti i urediti. dotle koga briga

Darko Marinac iliti Paris Hilton hrvatskog biznisa. Kao sto je PH ‘poznata jer je poznata’, tako je i DM ‘vodeci manager’ samo zato jer se preznetira kao vodeci manager. Drzi prezentacije jer je vodeci manager a vodeci je manager jer drzi prezentacije. Medjutim, koji su njegovi stvarni uspjesi? Sto bi npr. bilo s turnaroundom Danice i financijskom stabilizacijom Podravke da to nije obavio Dusko Tomasevic (sada predsjednik uprave PIK Vrbovec – na srecu Todoricevu).

To je cjela jenda plejada ‘velikih’ managera koji su imali srecu da se nadju u Plivi upravo onda kad je pozitivno eksplodirala situacija zbog sretnog dogadjaja da je netko slucajno napiknuo molekulu azitromicina. I od onda Covic, Marinac and co. figuriraju kao ‘vrhunski manageri’. Novinari to apologetski pisu (ne znaju zasto – nije isto imati srece pa se naci na celu velike kompanije i biti dobar manager), oni drze prezentacije naokolo, sto je ‘dokaz’ da su oni ‘vodeci’ manageri, sto novinari opet pisu itd. A tvrke koje oni vode se unistavaju. Covic je sprzio oko 2 mlrd. USD u Plivi. A Todoric je jos 1999 (nije zabuna) nuidio 400 kuna (nije zabuna) po dionici za Podravku.

Tako da je ovo mozda losa vijest, ako to znaci da ce se jos vise preljevati od dionicara ostalim stakeholderima (koji ne vide da je samo profitabilna tvrtka zdrava), ali mozda i dobra ako cemo imati odlucniji management, kojemu nece biti prvenstveni cilj vlastita promocija.

Dobar manager se poznaje po dobrim rezultatima. Koliko je "Podravka" napredovala s novim managerom? Kakvo je njeno mjesto danas u Hrvatskoj i regiji u odnosu na na vrijeme prije novog managera ? To je pitanje i odgovor. Mkožda ga je već dao prethodni komentar ( Anamari ) jasno i vrlo duhovito

New Report

Close