Politička napetost u eurozoni bliži se pucanju

Naslovnica Forum Komentari članaka Politička napetost u eurozoni bliži se pucanju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Možda ove crne slutnje promjeni budući kandidat evropske ljevice. Prema nekim informacijama, kandidat evropske ljevice za predsjednika Evropske komisije, trebao bi biti Aleksis Cipras. Inače Cipras je kako kažu,“karizmatični voditelj krajnje ljevice“ u Grčkoj. Njihove poznate stranke Siriza, koja se upravo proslavila po suprotstavljanju politici“ stezanja kaiša“ . Proslavila se po suprotstavljanju mjerama trojke i posljedicama koje te mjere i dalje ostavljaju neriješenima.
Rubini je lijepo oslikao ekonomsko stanje i prividni mir koji ekonomski (ko)egzistira na relaciji centar periferija, ali što će biti ako i stvarno za predsjednika Evropske komisije dođe Cipras???!!! Što će biti ako u Njemačkoj dođe do velike koalicije???!!!
Da li će se konačno i desne i lijeve stranke početi dogovarati i rješavati nagomilane i skoro nerješive probleme evropskih građana???!!! Ili će i dalje nastaviti „jalovim“ i štetnim prepucavanjima, daljim diobama na sve više siromašnih i sve manje bogatih i tako dalje i tako bliže?!

New Report

Close