Ovu temu treba zaključati i otvoriti Pogodi Crobex za veljaču 2009.
još malo i eto pola mjeseca prošlo.
Ukupno je svoju procjenu dao 121 forumaš.
75 forumaša projenjuje da će Crobex 31.1. biti viši od 1722 boda na koliko je završio 31.12.
46 forumaša procjenjuje da će biti niži od gore navedenog iznosa.
Kada se iz kalkulacije ukloni 10% najoptimističnijih i 10% najpesimističnijih procjena tada prosječna procjena forumaša za Crobex na 31.1.2009. iznosi 1808 bodova što je promjena od +5% u odnosu na trenutnu vrijednost.
Bravo….Kolika je standardna devijacija od tih 1808?
Treba prije toga proglasit pobjednika
Već su me neki i na pm pitali za neke izračune pa da ne odgovaram svima evo excel bez protectiona
Znači većina razmišlja gore ne može… [/quote]
hm..ova recenica se moze tumaciti i kao gore, losije ne moze i kao gore, višlje ne moze.
[tongue]
cini mi se da bi oba rjesenja zadovoljila jednadzbu.
BTW ovdje cu uvijek biti vise bikova po defaultu.
sve dok ne bude kratke prodaje sentiment index nece biti realan.
standardna devijacija iz Conanovih podataka jest 480 bodova a koef.varijacije je 27
hm..ova recenica se moze tumaciti i kao gore, losije ne moze i kao gore, višlje ne moze.
a pazi ovo:
Gore gore gore gore.
(Up planine izgaraju lošije.) [thumbsup]
BTW ovdje cu uvijek biti vise bikova po defaultu.
sve dok ne bude kratke prodaje sentiment index nece biti realan.
da. ali ako konstantno imamo bias foruma od npr cca +5% (što efektivno postaje neutral) a onda jedan mjesec skočimo na 10ak % ili padnemo na nulu to onda odražava kakav je sentiment.
standardna devijacija iz Conanovih podataka jest 480 bodova a koef.varijacije je 27
suditi po toj HR inačici VIX-a [lol] trebalo bi bit volatilno
Jel mogu jos.
2000.03
Jel mogu jos.
2000.03
nema decimala. ma uključi se u veljači, ako te sad ubacim optužit će me za nepotizam
a ako baš završi na 2000,03 uvijek ćeš imat moralnu zadovoljštinu [lol]