Poduzetnici u 2013. godini ne očekuju veći rast

Naslovnica Forum Komentari članaka Poduzetnici u 2013. godini ne očekuju veći rast

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

SVJETSKA BANKA : VI STE ZEMLJA S NAJVEČIM POREZIMA…

Prijedlog Strategije Svjetske banke za Hrvatsku ponovno ističe kako su reforme pretpostavka za ostvarenje rasta, Svjetska banka u nacrtu Strategije izdvaja tri stupa mjera koje bi se trebale provoditi paralelno, piše Večernji list.

Treba osigurati makroekonomsku stabilnost, a pod tim se podrazumijeva sređivanje javnih financija i zadržavanje kreditnog rejtinga, u isto vrijeme treba provoditi strukturne reforme i zapeti iz petnih žila da se povuku sredstva iz europskih fondova. To je pretpostavka za oporavak od krize koja je domaće gospodarstvo vratila desetljeće unatrag. Najvažnija od svih preporuka je jednostavna – smanjite poreze.

‘Vi ste zemlja s najvećim poreznim stopama i neće biti dobro ako tako nastavite. Morate smanjiti izdatke, jer ako izdaci i porezi rastu, ugrozit ćete svoju ekonomiju’, poruka je predstavnika Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo Hahma. ‘Potrebno je stvoriti održive javne financije, a proračun za 2013., nažalost, ide u drugom smjeru, ne u socijalnoj sferi, već kada je riječ o 17% BDP-a koji se troši na javne tvrtke, a radi se o oko tri milijarde kuna, što izaziva veliku napetost za proračun i s time se Vlada mora prioritetno zabaviti. Proračun mora smanjiti izdatke i povećati prihode’, komentirao je Hahm.
***

Ma kakav rast ? U Hrvatskoj ulažu samo bedaki

.

New Report

Close