Podravka gradi tvornicu u Africi

Naslovnica Forum Komentari članaka Podravka gradi tvornicu u Africi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

To su odlicne vijesti. Afrika je odlicno rastuce trziste. Ako se pozicioniraju ispravno ovo moze biti odlicno.

Strategija širenja na “tržišta nesvrstanih zemalja”. Kupnja Žita nije bas jasna i može završiti kao sokovi Lero….

Trzista nesvrstanih zemalja su trzista gdje mozes imati rast od 20-30% godisnje. u Sloveniji i ex-YU gdje ZITO prodaje ako imas rast od 3% si super sretan

Ako stvarno grade tvornicu onda je OK! Ali možda grade uz tvornicu sebi i apartmane sa jakuzijima!

Ma kakva tvornica? U drzavi gdje GDP per capita 500 usd? Doduse PPP je ipak visi. Pa taj narod je tamo uglavnom gladan, a da ne spominjemo losu poslovnu klimu i makroekonomsku nestabilnost. Al gladan raw hrane, a ne juha iz vrecice i vegete po 10 eura kg.

Tamo se idu crpiti rudna bogatstva i vaditi dijamanti, a ne proizvoditi dodatci jelima?! Mislim mozda neki manji pogon ima smisla, al ici na tako saturirano i siromasno trziste kao potpuno nepoznat brand je gubljenje vremena. Za takvo sto trebaju i vrijeme i znacajna ulaganja, a toga u Koprivnici ocito nema. Ili ima, za ovakve gluposti.

koliko vidim, tanzanija je pretežno poljoprivredna zemlja, možda bi tvornica koristila tamošnje poljoprivredne sirovine a gotove proizvode planira izvoziti? jer ne vidim logiku kome bi tamo oni to prodavali.

usput, jadno je od poslovno.hr-a da zanimljive stvari iz prospekta podravke prenosa sa tportala umjesto da njihovi novinari to proanaliziraju. tko je tu poslovni portal (i novine), tportal ili oni?

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

New Report

Close