Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,85 | 32.953 | 217 | 151,50 | 152,00 | 0,66% |
Konkretnih info nitko nema, ali svi potezi o kojima je ohladi već pisao, da se ne ponavljam, govore u prilog nekoj akviziciji. Prije ili kasnijen
I ja tipujem na neku od sastavnica agrokora, uostalom nije baš da je puno toga ostalo za preuzimanje u hrvatskoj. K tome, kad znaš da je politika uvijek igrala veliku ulogu u podravci, jasno je da će preuzimanje ići u tom smjeru.
Ali, mislim da je trenutno sve u fazi pripreme, tj. ako bude prilike podr će uletiti, a ako ne nastaviti će s organskim rastom.
Da, jedna solidna dionica, za hrvatsko trziste, odlicna, za stednju (a i eventualnu nelosu zaradu)…. Sad samo treba odrediti kako i kada uci….
za sad je 1400 dionica iskrcano po bidu, netko veći izlazi ili?
Skinuta je s popisa strateskih. To je to.
Sad je samo pitanje tko ima para i strpljenja cekati.
Posljednji (ne)otkriveni dragulj hrvatske prehrambene industrije. Nakon jagme na Krašu i nakon što su Ledo, Jamnica, Zvijezda I Belje završili onako kako su završili, prekeširani investitori nemaju drugog izbora nego navratiti malo ovdje.
Znaci zauzeti pozicije i cekati let?
nacekati ces se,vjerojatno godinama, jer ovdje privatizacije firme nece biti jos barem 2-3 godine a to je na burzi jako dugo za cekati
Podravka se nikad nece privatizirati na nacin da ga kupi neki prehrambeni gigant tipa Nestle…
Ali ce drzava izaci iz njega kad tad, i njihov dio ce potpuno preuzeti mirovinci.
Imam Podravku vec 3 godine, cini mi najveci dio portfolija, oko 50% i po mom misljenju jedina dionica na ZSE koja ima doslovno neogranicen potencijal rasta.
Za sada rade odlican posao i samo neka nastave ovako.
Ovo će se izgledno odraditi s OMF-ovima kad dođe vrijeme, ali bit će to sasvim drugačija priča od Kraša tj. bez ovakvih skokova cijene, vjerojatno kroz jedan veliki dokap po nominali ili nešto slično.
da kolega, preuzet će ih mirovinci! a tko je vlasnik mirovinskih fondova? da nemaju slučajno i banke nekakve prste tu? a tko je vlasnik ili tko su vlasnici banaka? a banke prepune love i jeftinog kapitala! tako da…. ima jako puno mogućih ishoda.
i sam sam debelo unutra, ali ne vjerujem da će dugo o(p)stati sama, odnosno da neće biti neke akcije. pogotovo sada kad je “otkriven” kraš!! misliš da europa i svijet ne znaju što se događa u hr!!?? itekako znaju, čak i bolje nego mi sami! čitajte malo strani tisak! iznenadit ćete se.
Apsolutno sve je moguće.
S tim da je fantastično da smo konačno na meti investitorskog kapitala.
Odnosno netko dolazi s koferima prepunim novca i kupuje ono što imamo.
A ne dolazi ukrasti.
Čudo.