PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 11:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
152,46
109.618
719
151,00
154,00
-1,30%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@purCo

Nista se ne dogadja. Isti su po sili zakona bili obvezni izaci iz NO jer je nasa pametna vlada donijela zakon da prestavnici MF moraju izaci iz NO svih drustava zbog sukoba interesa (ili tako nesto slicno).

Rastimo zajedno...

@purCo

to vam je prema onom zakonu da mirovinci vise ne mogu imati u NO clanove koje oni imenuju.

Dva člana iz NO Podravke dali ostavku

@purCo

Nista se ne dogadja. Isti su po sili zakona bili obvezni izaci iz NO jer je nasa pametna vlada donijela zakon da prestavnici MF moraju izaci iz NO svih drustava zbog sukoba interesa (ili tako nesto slicno).

sada će oni i lovu povući ? ili neće

@purCo

Bit će zanimljivo vidjeti tko će ući u NO. Siguran sam da će to biti neki stručnjaci, nikako netko iz političkih elita.

@purCo

[/quote]
Pa bilo bi logicno… da imam 40% i da mi zabrane da imam clana NO odmah bi povukao novce..
Ali opet, za zakon se zna vec od sijecnja pa ako do sada nisu valjda i nece.
Kako god jos jedan cavao na TK…

Rastimo zajedno...

Podravka predlaže dividendu od 9 kuna po dionici

Predloženi novi članovi NO. Ekonomistica, manager i manager. Posebno je ovaj potonji zanimljiv.

@purCo

[/quote]
Pa bilo bi logicno… da imam 40% i da mi zabrane da imam clana NO odmah bi povukao novce..
Ali opet, za zakon se zna vec od sijecnja pa ako do sada nisu valjda i nece.
Kako god jos jedan cavao na TK…
[/quote]

To uopće nije nikakav čavao u TK. Mirovinci ionako samo kupuju i korneriraju dionice i zapravo umrtvljuju tržište kapitala kod izdanja koje ne trebaju novi kapital. Ti ljudi su i u po desetak NO i još rade svoj posao. Sumnjam da netko može sve to obavljati jednakom kvalitetom.

Kad si vidio mirovinca da je prodao neku poziciju osim kad je bila pred stečajem. Oni su ionako uglavnom stjecali udjele i peglali losa ulaganja banaka koje su im vlasnici društava za upravljanje. Pogledaj slucaj LKPC. Kako je moguće da im netko sa manjinskim udjelom postavi NO i upravu i krene u preuzimanje (a prije toga napravi deal i namjesti svoje partnere na terminalu za naftne derivate), a oni sve to godinama pasivno promatraju nakon sto su platili inicijalno dionice dva do tri puta skuplje od trenutne trzisne cijene?

Ma to su obični nametnici i produžena ruka vladajuće politike (to je bas očito u Podravci) koje zanimaju samo privilegije i lova. Treba ih zakonom otjerati iz fotelja koje griju isti ljudi već gotovo dva desetljeća. Pitaj neke od njih koliko su imovine natukli u tih 20
godina. Milijune eura. A oni ne trebaju nikakve imovinske kartice nikome predočavati na uvid.

https://lider.media/stavovi/jaksa-barbic-o-protjerivanju-mirovinaca-iz-no-a-ima-osnove-za-ocjenu-ustavnosti/

Vaš link …

who dares, wins

Spominju se hladne financijske analize na menadžerskim laptopima
profit kao glavni credo
ojačala je i kupnja u zadnje vrijeme

Vaš link …

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

PersJesus, 14.05.2019. u 23:53
profit kao glavni credo – ojačala je i kupnja u zadnje vrijeme

Dakle, idemo na 400 ? 🙂

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/dok-podravka-povecava-profitabilnost-luka-rijeka-nema-cime-biti-zadovoljna/8889983/

New Report

Close