Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,85 | 32.953 | 217 | 151,50 | 152,00 | 0,66% |
@Grga
razočarali ste me s ovim postom
Kako uopće možete pozivati na abnormalno niske cijene????, po kojim valuacijama, po kojim europskim/svjestkim razmjerima?
“ZABA, PBZ ili strani HT i INA ipak imaju samo jednu zadaću : Što veću maržu s maksimiziranje izvlačenja dobiti iz Hrvatske” – pa to i je cilj kapitalizma, maksimizirati zaradu dioničara
…Al hvala na odgovoru, te se nadam da vodimo ugodnu raspravu…
naravno, pa kako drugačije? to je komunikacija i interakcija, možda i nametanje svog stava al’ argumentirano, molim!
što se tiče ovog dijela što gledati, koji pokazatelj, ne znam da se mogu složiti… kod banaka book?
kod svih ali SVIH treba gledati kombinaciju pokazatelja kojih sam naveo: EV/Ebitda, ROE, P/B, P/E i možda još poneki
što se tiče FCF, koji navodite kao ‘Sveti gral’ za PODR, što reći za ovo, tko je bolje prošao?
Kolega ioreskovic
Lijepo sam napisao istinu koju svi u ovoj zemlji znamo, ali zbog jake diplomacije Njemačke , Madarake i Italije , moramo šutjeti o istini.
Lijepo sam napisao da za razliku od Podravke, HT, INA, ZABA i PBZ mnogo oštećuju dioničare jer filtivn uvozom robe i usluga znatno umanjuju dividendu i time proračun ove zemlje kroz porez na dobit, a pored maksimiziranja marže koje ostvaruju .
Znači HT, INA, ŽABA i PBZ imaju win win situaciju u zemlji, a mali dioničari i države lose lose situaciju .
S druge strane za PODR imate stabilne financijske prihode izvozom preko 70%, kao jedan svjetski pokazatelj , Book 0,7 kao drugi, dug na kapital ispod 70% kao treći svjetski pokazatelj, dividenda, over sold…..
konstantni pritisak na prodaji s nalozima po 150 kom, izgleda da neko veliki želi izići.
Malo po malo zakucat će cijenu na 250 kn.
S druge strane za PODR imate stabilne financijske prihode izvozom preko 70%, kao jedan svjetski pokazatelj , Book 0,7 kao drugi, dug na kapital ispod 70% kao treći svjetski pokazatelj, dividenda, over sold…..
Zaboravili ste napisati stručan menađment postavljen od strane politike kao četvrti svjetski pokazatelj….
Dioničari PODR na spominjanje HDZ-ove uprave reagiraju kao roboti u Westworldu kad im kažeš da su roboti. Totalna ignorancija! Tako su programirani.
kolege drage,
pa dajte više napucjte cijenu na 250 i ja bi kupio ….
HDZ uprava Podravke ima rezultate poslovanja koji su vrijedni poštovanja.
Da je tržna uprava u Podravci naravno da bi Podravka već bila bomba od kompanije, ali i ovi uhljebi se trude, za sada.
P.S. inače pritisak po 150 dionica, 2×150 stalno vrši MM, po službenoj dužnosti Podravke
konstantni pritisak na prodaji s nalozima po 150 kom, izgleda da neko veliki želi izići.
Malo po malo zakucat će cijenu na 250 kn.
Pa ja ne mislim da se radi o izlaženju jer mirovinci mogu bilo koga popeglati u vlasničkoj strukturi, nego naprosto, ako je istina da Podravka želi kupiti ili kupovati nešto iz koncerna Agrokor, trebat će se zadužiti, a da bi održala omjer duga i kapitala morat će se vjerojatno i dokapitalizirati. Pretpostavljam da zato mirovinci “stoje sa strane” i čekaju razvoj događaja i priliku za povoljniji ulaz na ‘velika vrata’.
Tako da mi se ove provincijalne priče o HDZ-u, lošoj upravi i slično čine trivijalnima i glupastima, ako kretanje cijene stavimo u kontekst trenutne situacije oko Agrokora i domaćeg gospodarstva općenito.
Evo, čak i rječnik mijenjaju da bude više politički. Sad je odjednom suficit bitan. A kad sutra bude da je Podravka u minusu, onda će se govorit: Pa nema veze što je u minusu, ne možeš bit u suficitu i u plusu.