Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 144,87 | 29.553 | 204 | 145,00 | 145,50 | 0,00% |
Što je ovo novi Agrokor?
Sad je već pala čak 2x više nego je cjelokupna vrijednost potraživanja od Agrokora??
A ove godine će biti možda već ostvaren rast prihoda?!
Da smjesno, pala danas par puta vise nego citava potrazivanja prema agrokoru.
I ne da ce ostvariti povecanje prihoda na kraju godine, ja ocekujem povecanje prihoda vec iduci 3Q u odnosu na prva 3Q prosle godine.
Ne zaboravite, 1Q 2017 -80-tak miliona u odnostu na 1Q 2016, 2Q 2017. +50t-tak miliona u odnosu na 2Q 2016, znaci velika je sansa da vec 3Q prestignu prihodima proslu godinu
.
Uzrok pada profitabilnosti vec znamo.
Ovdje ti je problem taj da je sentiment nagrizao sve, a potrajat će dok ne izađe neki bolji FI.
Po meni, ovo je prilika za skupljanje. Sad i još niže. Jer dok oni pobjave izvješća za dva tri tjedna ode sve u vražju mater, kako sam i izračunao nekidan. Do 1500-1600 unutar toga vremena.
Ljudi su se opekli vise puta, a zadnje je bilo na Ledu, Podravci i ostalim Agrokorovim derivatima gdje smo gledali potop. Sada svi udaraju po stoplossu i uopce ih ne krivim. Ja ostajem, ali nema svatko zivce i luksuz gledati da mu se investicija topi kao vosak.
Ali i opcenito je klima na ZSE negativna. Gledam i pad u turizmu koji nema veze s Todexom.
Ma neka prodaju, treba samo nadokupiti:
Kad vidim ovo onda znam da nema sekirancije za ovu dionicu
Što napraviti s 65.000 m2 uz more u turistički najrazvijenijem gradu u Hrvatskoj?
Uzgajati ribu, što drugo?
Ma mora netko uzgajati i ribu, svi bi samo hotele :).
Znaci sa otvaranjem ove nove proizvodne trake u jednoj tvornici ce se desiti sljedece, citiram text iz clanka:
“Time će se od jeseni, u jednoj tvornici, objediniti proizvodnja Podravkinih ribljih brandova Eva i Mirna. To će značajno utjecati na strateški razvoj kategorije ribljih konzervi, omogućiti efikasnije upravljanje troškovima, rast profitabilnosti te bolju konkurentnost na postojećim tržištima, kao i ulazak na nova tržišta”.
Znaci rezultate ovoga bi vec trebali vidjeti Q4 + nove Belupo tvornice pocinju sa proizvodnjom Q4.
Kad dodamo na sve ovo snazan rast van granica ex yu, Izgleda da ce 2018 godine da bude najbolja od kad postoji Podravka.
A uz sve to, mozda I omrse brk sa nekom bagrokorovom kompanijom.