Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 145,16 | 96.968 | 668 | 143,50 | 145,00 | -0,68% |
Koliko je realna opcija da Podravka preuzme Ledo u ovakvoj situacijim uz pretpostavku da za 18.9 milijardi kuna Agrokorovih kredita nije samo Ledo garantirao, nego i druge tvrtke iz Agrokorovog koncerna
Koliko je realna opcija da Podravka preuzme Ledo u ovakvoj situacijim uz pretpostavku da za 18.9 milijardi kuna Agrokorovih kredita nije samo Ledo garantirao, nego i druge tvrtke iz Agrokorovog koncerna
Bez dodatne dokapitalizacije nikakva….
Dobro, ako bi se odlucili da se preuzima i mislio sam da bi isli u dokapitalizaciju ili eventualno novi kredit.
Mene zanima kakvo je vase misljenej forumasa, koliko je realno da Podravka na neki nacin, bilo u dogovoru sa bankama ili eventualno ispod stola sa Hrvatskom vladom dobije prednost u kupnji leda u odnosu da neke druge tvrtke van Hrvatske.
Dobro, ako bi se odlucili da se preuzima i mislio sam da bi isli u dokapitalizaciju ili eventualno novi kredit.
Mene zanima kakvo je vase misljenej forumasa, koliko je realno da Podravka na neki nacin, bilo u dogovoru sa bankama ili eventualno ispod stola sa Hrvatskom vladom dobije prednost u kupnji leda u odnosu da neke druge tvrtke van Hrvatske.
Gotovo sam siguran u taj scenario, samo ako vlada bude dovoljno mudra i naravno prvo se treba presložiti..
Da PODRAVka na to ne računa predpostavljam da bi je gledali bliže 300 kn…. samo promišljanje…
Pa koliko su danas zapeli s rušenjem?
Ne bi da je PODR sve prodavala samo Agrokoru i da će sve to otpisati.
A ovo bi trebala biti prilika za PODR da preuzme ponešto,a znamo da su i nedavne najave bile takve.
Tako da bi u tom slučaju moglo doći i do preokreta sentimenta.
Jel se zna informacija kolika su dugovanja Agrokora prema Podravci?
iz konsolidiranog za 1Q, str 17: “U okviru potraživanja od kupaca i ostalih potraživanja uključena su i ukupna potraživanja u iznosu od 131,8 mil. kuna prema kupcima kojima je s 10. travnja 2017. otvoren postupak izvanredne Uprave. U trenutku odobravanja financijskih izvještaja kompanija je u procesu prijave tražbina nadležnim tijelima kupca, s još uvijek neizvjesnim ishodom tog postupka. Uprava ulaže napore kako bi osigurala što viši stupanj naplativosti tih potraživanja.”
Pa to je zapravo jako zadovoljavajuće, za nekoga te veličine poput Podravke!
U najgorem slučaju bi se znači radilo o otpisu tek 30-ak mil.kn što je s obzirom na 100 mil.EUR koliko su izloženi neki drugi skoro pa ništa.
I da cijena dionice padne već preko 20% ??!
Zbog čega ovi iz MM stalno stišću cijenu prema dolje, budući da oni jedino ovdje trguju u zadnje vrijeme?
Je da je zbog agrokora al ovolko nema smisla pad.
pad prodaje je strasan i sam sam iz KC i imam nekoliko poznanika u Podravci a sto se tice izlozenosti prema Agrokoru oni dosezu oko 500 mil kn