PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 21:53
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
145,16
96.968
668
143,50
145,00
-0,68%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Đerek i Sertić novi članovi uprave Podravke

Koliko je realna opcija da Podravka preuzme Ledo u ovakvoj situacijim uz pretpostavku da za 18.9 milijardi kuna Agrokorovih kredita nije samo Ledo garantirao, nego i druge tvrtke iz Agrokorovog koncerna

Koliko je realna opcija da Podravka preuzme Ledo u ovakvoj situacijim uz pretpostavku da za 18.9 milijardi kuna Agrokorovih kredita nije samo Ledo garantirao, nego i druge tvrtke iz Agrokorovog koncerna

Bez dodatne dokapitalizacije nikakva….

Dobro, ako bi se odlucili da se preuzima i mislio sam da bi isli u dokapitalizaciju ili eventualno novi kredit.

Mene zanima kakvo je vase misljenej forumasa, koliko je realno da Podravka na neki nacin, bilo u dogovoru sa bankama ili eventualno ispod stola sa Hrvatskom vladom dobije prednost u kupnji leda u odnosu da neke druge tvrtke van Hrvatske.

Dobro, ako bi se odlucili da se preuzima i mislio sam da bi isli u dokapitalizaciju ili eventualno novi kredit.

Mene zanima kakvo je vase misljenej forumasa, koliko je realno da Podravka na neki nacin, bilo u dogovoru sa bankama ili eventualno ispod stola sa Hrvatskom vladom dobije prednost u kupnji leda u odnosu da neke druge tvrtke van Hrvatske.

Gotovo sam siguran u taj scenario, samo ako vlada bude dovoljno mudra i naravno prvo se treba presložiti..
Da PODRAVka na to ne računa predpostavljam da bi je gledali bliže 300 kn…. samo promišljanje…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Jel se zna informacija kolika su dugovanja Agrokora prema Podravci?

Pa koliko su danas zapeli s rušenjem?
Ne bi da je PODR sve prodavala samo Agrokoru i da će sve to otpisati.
A ovo bi trebala biti prilika za PODR da preuzme ponešto,a znamo da su i nedavne najave bile takve.
Tako da bi u tom slučaju moglo doći i do preokreta sentimenta.

Jel se zna informacija kolika su dugovanja Agrokora prema Podravci?

iz konsolidiranog za 1Q, str 17: “U okviru potraživanja od kupaca i ostalih potraživanja uključena su i ukupna potraživanja u iznosu od 131,8 mil. kuna prema kupcima kojima je s 10. travnja 2017. otvoren postupak izvanredne Uprave. U trenutku odobravanja financijskih izvještaja kompanija je u procesu prijave tražbina nadležnim tijelima kupca, s još uvijek neizvjesnim ishodom tog postupka. Uprava ulaže napore kako bi osigurala što viši stupanj naplativosti tih potraživanja.”

Pa to je zapravo jako zadovoljavajuće, za nekoga te veličine poput Podravke!

U najgorem slučaju bi se znači radilo o otpisu tek 30-ak mil.kn što je s obzirom na 100 mil.EUR koliko su izloženi neki drugi skoro pa ništa.

I da cijena dionice padne već preko 20% ??!

Zbog čega ovi iz MM stalno stišću cijenu prema dolje, budući da oni jedino ovdje trguju u zadnje vrijeme?

Je da je zbog agrokora al ovolko nema smisla pad.

pad prodaje je strasan i sam sam iz KC i imam nekoliko poznanika u Podravci a sto se tice izlozenosti prema Agrokoru oni dosezu oko 500 mil kn

mislim da je ovaj pad kombinacija nenaplativosti od Agrokora kao i pad industrijske proizvodnje naročito u prehrambenoj industriji .tako da se za ovu godinu ne piše dobro.

New Report

Close