PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.11.2024. u 21:18
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
146,98
522.671
3,556
145,00
146,00
-2,99%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Podravka ima oko 250 milijuna potraživanja od todorića pa i to treba imati na umu. Lako bi moglo to ići u otpis, a onda će biti veselo…

Slušam Burilovića na N1 – Podravka zainteresirana za Ledo i već je imala razgovore!

Je li Podravka zainteresirana preuzeti neke Agrokorove tvrtke?

“Imala je već razgovore oko moguće akvizicije iz koncerna i Podravka je i dalje zainteresirana.”

Za Jamnicu?

“Ledo, čini mi se. Tada ja nisam bio uključen. Međutim, Podravka je zainteresirana koliko može doprinijeti stabilizaciji Agrokora i sudjelovati u bilo kojem dijelu restrukturiranja.”

http://hr.n1info.com/a185782/Vijesti/Luka-Burilovic-u-Tocki-na-tjedan.html

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Podravka ima oko 250 milijuna potraživanja od todorića pa i to treba imati na umu. Lako bi moglo to ići u otpis, a onda će biti veselo…

Kakav otpis, u najgorem slučaju pretvorba u kapital Agrokora.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Kakvo prisilno cijeđenje cijene, a ako Podr pikira nešto od Agrokorovih tvrtki, bit će opet jagme daleko iznad 400.
Uprava jasno rekla da je vrlo spremna na iskorištenje ove prilike oko Agrokora.
Tko ne shvaća da je ovo zapravo velika prilika za PODR, onda stvarno ne znam.

PersJesus, 20.03.2017. u 11:00
Uprava jasno rekla da je vrlo spremna na iskorištenje ove prilike oko Agrokora. Tko ne shvaća da je ovo zapravo velika prilika za PODR, onda stvarno ne znam.

Ako je vjerovati gornjem tekstu, onda miriše na to da bi Podravka mogla povoljno ili relativno povoljno doći do vlasništva nad određenim segmentom sadašnjeg poslovanja Agrokora. Za sada je takva mogućnost nedefinirana.

Moje mišljenje je da Podravka nema šanse da išta kupi od Agrokora. Pucaru je u Otvorenom voditelj stavljao riječ u usta, a ovaj je izbjegavao odgovor, pa je zato nastala cijela zbrka. Trebao je bit jasniji.

Uostalom, cijeli komentari Pucara u Otvorenom su mi bili nekako PR-ovski, općeniti, poprilično defanzivan stav ima. On da će kupit nešto od Todorića? Ma dajte, to je meni presmiješno… Jedino što nisam siguran je da li su mu komentari takvi jer je nedavno došao u Podravku, pa nema pojma ni o čemu ili je svjestan da je samo marioneta u rukama onih koji su ga postavili.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

Anonimno, 20.03.2017. u 16:49
Uprava jasno rekla da je vrlo spremna na iskorištenje ove prilike oko Agrokora. Tko ne shvaća da je ovo zapravo velika prilika za PODR, onda stvarno ne znam.

Ako je vjerovati gornjem tekstu, onda miriše na to da bi Podravka mogla povoljno ili relativno povoljno doći do vlasništva nad određenim segmentom sadašnjeg poslovanja Agrokora. Za sada je takva mogućnost nedefinirana.

[/quote]

A s kojim novcima će kupovati?

Nemaju ona para osim za sitne firmice tipa solane, mladine i sl.

Anonimno, 20.03.2017. u 16:50

[/quote]

Ti si očito zaljubljen u tu Podravku, a ta firma uopće ne stvara vrijednost svojim dioničarima, osim svaki put kad je oni dokapitaliziraju i ubace unutra svježu lovu. Poglavito mirovinci. Tako bi svaka firma bila “uspješna”!

Rezultati Podravke zadnjih par godina su jako dobri i vidi se da tvrtka raste.
Vjerujem da će se to samo nastaviti, tako da negativni komentari ne stoje.

Nije stvar samo rezultata ili Agrokora.
Rezultati su ok. Akvizija Žita je tu više kako bi poslovanje izgledalo bolje za vrijeme prošlog mandatara. Ništa posebno.
Ali ono što smo svi očekivali je da Država izgubi pravo “većinskog vlasnika” koji nije te da ovo više prijeđe u ruke Fondova i zatim nekog privatnika.
Ništa se od tog nije dogodilo. Država i dalje drži Podravku, a teško da ima goreg vlasnika od nje.
Još kad se doda situacija s Agrokorom, pad i nije toliko začuđujući.

Imam nešto sitno PODR, teško da ću kupiti ponovno prije nego li vidim prve poteze fondova i/ili rješenje 250 mil potraživanja od Agrokora.

Pala je više nego sastavnice Agrokora, stvarno čudna posla!!
Sad je već stvarno nisko, vjerojatno su to fondovi prebacivali i spuštali cijenu.
Ali kako su spuštali još će brže dizati kad završi priča s Agrokorom.

Je moguce da je kretanje cijene odraz straha investitora da ce novi PU voditi Podravku jednako dobro kao sto je vodio Zvecevo? Rezultati koje je tamo postigao su stvarno impresivni.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

New Report

Close