PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 01:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
146,98
522.671
3,556
145,00
146,00
-2,99%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zvonimiru Mršiću je učinjena velika nepravda. Ne vjerujem da bi u bilo kojoj uređenoj državi vlasnici mijenjali PU koji ima viziju i provodi ju. Ovdje su mnogi pisali kako ne žele Mršića jer je on “politička” osoba, a što je ovo? Ultra-desničarska kuhinja s pokvarenim namirnicama.

P.S. Zamjerili su mi se mirovinci. Oportunisti. Linijaši-manjeg-otpora. Isto tako i Plenković. Još malo pa će ga Marić i ekipa progutati.

http://www.jutarnji.hr/komentari/mrsic-je-trebao-spojiti-podravku-s-atlanticom/5670007/

Dobar tekst.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Ako Pucar bude radio kao i u Zvečvu jao si ga nama…..

Zvonimiru Mršiću je učinjena velika nepravda. Ne vjerujem da bi u bilo kojoj uređenoj državi vlasnici mijenjali PU koji ima viziju i provodi ju. Ovdje su mnogi pisali kako ne žele Mršića jer je on "politička" osoba, a što je ovo? Ultra-desničarska kuhinja s pokvarenim namirnicama.

P.S. Zamjerili su mi se mirovinci. Oportunisti. Linijaši-manjeg-otpora. Isto tako i Plenković. Još malo pa će ga Marić i ekipa progutati.

Mršić je nebitan. Siguran sam da ga čeka osigurana pozicija u Nestl… u biti mislim da će ipak raditi na smjeni Bernardića.

Mirovinci su popustili državi kako bi imali asa za možebitni IPO HAC-a, ACI-ja itd.

da li se itko sjeća kakva je situacija bila prije pet godina, kad je postavljen mršić? i tko je bio u upravi i NO?

meni je ova sadašnja situacija puno “normalnija” sa dosta kvalitetnijim kadrom.

Ajde pogledajte rezultate ZVCV u razdoblju 2012-2016 na MD-u pa mi recite sto mozete ocekivati od ovog lika i PODR? Tko bi isao mijenjati Mrsica sa njime meni nije jasno.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Još jedno kadroviranje s jakim uplivom politike je napokon provedeno. Normalno, kako drugačije nego kako je to već uobičajeno na ovim prostorima. Znamo otprilike reference (i rezultate u vođenju tvrtki) bivšeg i novog predsjednika Uprave Podravke. Za Mršiića se ne moramo brinuti, on će se pobrinuti za sebe. Svako tko dođe na neku poziciju mora biti spreman da na istoj neće ostati zauvijek. Bitno pitanje za radnike Podravke, dioničare i investitore je kako će nova Uprava voditi tvrtku. Ostavljena im je dobra startna pozicija, te s tog stanovišta imaju veliku odgovornost za buduće poslovanje. Imaju odgovornost i fondovi i Država, odnosno oni koji su imenovali Upravu. Zbog toga se nadam da su svi svjesni da nemaju pravo na pogreške. Podravka je prevažna kako za Hrvatsku, tako posebno za Podravinu.

Ma voditi Zvecevo i Podravku je kao Cibaliu ili Dinamo

Ajde pogledajte rezultate ZVCV u razdoblju 2012-2016 na MD-u pa mi recite sto mozete ocekivati od ovog lika i PODR? Tko bi isao mijenjati Mrsica sa njime meni nije jasno.

Tko?

Politika.

La vita e bella!

kako ugoditi masi? umjesto profesora ONO i DSZ-a i poznatog političara, dolazi školovani kadar (dugogodišnji podravkaš) ali politički gotovo nepoznat! i opet nije dobro! znači, mora biti i politički jak!
sjeća li se itko kada je pucar bio maknut i od koga?

možda u tom grmu leži zec da podravku treba prodati ali kako će se doći do toga kome je i kako odrediti način da se proda prodati onome kome se želi prodati …

http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/465180/Novi-sef-Podravke-dobar-je-menadzer-ali.html
‘Podravka zadnjih 15 godina stagnira. U Hrvatskoj nije otvorila niti jedan novi pogon osim tvornice Belupa. Podravka ima potencijal od 20 milijardi kuna godišnjih prihoda što kroz organski rast, što kroz akvizicije. Ali dosta sam skeptičan kad je u pitanju njezina budućnost. Pucar je dobar menadžer, ali bojim se kako će viziju razvoja kompanije nametnuti politika. Obično političari nemaju dobre vizije’, rekao je Novotny.

Po njegovu mišljenju, država bi trebala prodati svoj udio u Podravci. Ističe kako je sad dobar trenutak jer je cijena dionice gotovo na razinama prije afere Spice. Time bi se konačno koprivnička tvrtka oslobodila okova politike, a država bi smanjila javni dug.

Nemam podr, ali ju ima fond u kojem imam udio. Mislim da ovo nije idealno, ali da ne moze ispasti lose cisto zato jer su se vremena promijenila. Nitko se nece usuditi raditi protiv dobrobiti firme. Mirovinci su unutra, svima treba rezultat da se dokazu i bit ce dobro. Podravka ide naprijed po inerciji, ako nista drugo. Pozdrav!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close