PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 03:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
146,98
522.671
3,556
145,00
146,00
-2,99%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

In soviet croatia, prime minister supervise you[/url]!

Ali malo kome se može dogoditi da ne dobije odgovarajuću kaznu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.
Samo onima iz "uglednih obitelji"

evo opet neki pišu iz neznanja i nepoznavanja zakona, a temeljem novinskih napisa. prema statistikama većina bude ili oslobođena ili dobije uvjetnu kaznu, a ovaj je dobio bezuvjetnu, ali uz rad za opće dobro. dakle, lošije je prošao od većine…no vama novinari kroje mišljenje pa se ni ne upuštate u učenje nečeg što nije vaše struke. ne bi škodilo malo proučiti materiju prije nego se osramotite.

Sramota je komentirati na ovaj način prometnu nesreću, pogibiju dvojice ljudi, zatvorsku kaznu koju je Pucar odslužio.
Da je dobio doživotni zatvor, da li bi to vratilo poginule?
Da je netko od kandidata za Upravu/NO odslužio zbog gospodarskog kriminala, pronevjera, pljačke bilo kojeg oblika, onda bi to bilo opravdano komentirati u ovom kontekstu…

Nitko više ne komentira kako da je u svim medijima jučer objavljeno
kako je Podravka imala puno veću dobit iako je podatak netočan ali
je bio u svrhu favoriziranja Mršića. Pogledajte FI dobit po dionici i EBITDA.

Upravo to…medijska propaganda…što im ekipa plasira to mediji objave, neprofesionalizam samo takav…Tek je danas objavljeno konsolidirano izvješće, koja podudarnost.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

sudjelovanje u nesreci nema veze s temom

Nije “sudjelovanje”, nego izazivanje nesreće i odgovornost za smrt dvoje nedužnih ljudi. Da je samo pasivno “sudjelovao” uz “lošu sreću”, vjerojatno ne bi dobio kaznu zatvora.

Koliko vidim, naši vrli političari i razni moćnici (koji bi nam trebali biti uzor) imaju raznih protuzakonitih sklonosti, npr. voze bahato i agresivno (Npr. R. Čačić, Horvatinčić, S. Linić, koji nije ubio nikoga, ali poznato je da vozi kao raketa itd.) pa to i govori o njihovim ljudskim i moralnim kvalitetama. Kada se takvi sagledaju u širem kontekstu, nisu (barem meni nisu) podobni obnašati visoke funkcije, ali čini se da to našim građanima ne smeta. Dapače, čini se su im manipulativne, kriminalne, retoričke i ine sposobnosti važnije od sadržaja.

“Prema prvim informacijama, u Upravu još ulazi Ljiljana Šapina, HDZ-ova članica i pomoćnica direktora logistike, član Uprave AZ fonda Davor Doko i šef Belupa Hrvoje Kolarić. Kako doznajemo, mijenjat će se statut Podravke, a Uprava će se proširiti na pet članova. Mirovinci će tako dobiti još jednoga člana, najkasnije za tri mjeseca, pa će imati prevagu u Upravi. I šef Belupa Kolarić navodno ostaje samo privremeno, do ljeta, a umjesto njega ući će predstavnik mirovinaca koji će preuzeti i Upravu Belupa”

Prije je navedeno da Doko dolazi 01.05. a do tada još ostaje Iva Brajević.

Pucar & Co[/url]

Fantastična epizoda Santa Barbare koja je pokazala:

1. Da su čelnici mirovinaca potpuno pogubili kompas, i počeli su bezočno trgovati utjecajem sa svrhom uhljebljivanja svoje kaste – D.Doko u upravi društva u koju je investirao novce naših mirovina, nakon što je dobio otkaz u upravi AZ fonda (inače znalac u području juha)!?!? Ako to nije sukob interesa, ne znam što je (da ne spominjem lukrativna člasntva čelnika fondova u Nadzornim odborima kompanija – nisam nigdje primjerio da su Doko Novoselec, Vlajić, Štimac et al. objavili koliko i od kuda zarađuju..

2. Da nema šanse da se Podravka privatizira iduće 4 godine.

Mislio sam kupiti dionice podravke prije mjesec dana ali sada nakon ovog ne hvala
Najtužije u cijeloj priči su naše mirovine vjerojatno od njih neć biti ništa

inzinjer, ja upravo suprotno gledam na nove vijesti. Razmotrit ću kupnju tek sada i to najozbiljnije.
Podravka je važna kompanija, očekujem konsolidaciju i daljnji razvoj.
Belupo je (mislim na farmaceutiku) profitabilan i pravi dragulj.

Naravno da ide razvoj kompanije i povećanje profitabilnosti, tako da ovo oko uprave samo privremeno koči rast dionice koji se mora odraditi sukladno rezultatima poslovanja.

Da je netko od kandidata za Upravu/NO odslužio zbog gospodarskog kriminala, pronevjera, pljačke bilo kojeg oblika, onda bi to bilo opravdano komentirati u ovom kontekstu…

pogledaj što je Pucar napravio od Zvečeva firma jedva životari…

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Drago mi je da u nekoliko zadnjih postova se javlja razum.
Nisam ja baš jako pametan, ali tko god tvrdi da tu, kao i uostalom, u baš svemu kod nas, politika nema odlučujuću ulogu, taj nema baš previše pa..ti.
Odavno je poznato što je Podravka, a nije jedina.
Sve su to političke igre, za pridobiti glasače.
Podravka se na gutala gubitaka, iskoračila i u Poljsku, tamo zgutala (pa, kako?) i ništa. I znalo se da ima oko 30 % previše zaposlenih. Je, ali to su glasači, ne tih toliko posto, nego svi u toj regiji.
To je uvjek bilo na jvažnije.
Za najmlađe, dva su puta dojijetali iz Nestle, najveće face, u zadnjih više od dvanaest godina, koliko ja znam, zadnjih barem pet šest godina, nisu dolazili.
S time da im niti Vegeta nije kemijski odovarala, a niti Cedevita.
Ali oni bi napravili brand.
Da se nije politka umješala u sve to, koliko bi danas vrijedila dionica Podravke?
A Pliva “izgubila ” Cedevitu, INA Izgubila Crodux, financirali smo ogromnim svotama brodogradilišta, koja sada ipak nekako mogu ….
Ali mi smo navijači!

New Report

Close