Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 145,16 | 96.968 | 668 | 143,50 | 145,00 | -0,68% |
Sutra bi Podravka mogla dobiti novu upravu. Nadajmo se da neće biti imenovana po političkom obrascu, odnosno uhljebljavanjem nekog do sada nezbrinutog kadra. Bilo bi šteta da se ova priča oko Podravke koja je zadnjih nekoliko godina imala dobre rezultate sa sadašnjom upravom, pokvari. Smatram da bi bilo mudro i dobro za tvrtku i dioničare, da dosadašnji predsjednik uprave ostane na čelu tvrtke.
Zašto mijenjati nešto što daje rezultate. Ne mora biti da bi nova uprava bila lošija od dosadašnje, ali dosta je velik rizik s postavljanjem nove ekipe. Sadašnja ekipa je napravila dobar posao, te se nadam da si NO neće dozvoliti spuštanje ljestvice što se tiče izbora nove uprave. Sretno dioničarima.
Očito će nakon smjene dosadašnje isključivo politički imenovani uprave (imenovan je
saborski zastupnik SDP-a) biti potrebno putem unutarnje revizije i analize izvršiti detaljne
provjere stvarnog stanja u kompaniji. Na pomolu je nova afera vezana za određena
pogodovanja u Podravci. Manje detaljno treba provjeriti i dnevnice, a super detaljno
provjeriti dodjeljivanje bonusa odnosno dionica Podravke, koje su istog časa odabrani
prodavali. Da li je sve bilo po ugovorima ?
Zbog toga bi vjerojatno bilo vrlo bedasto produžiti mandat takvoj upravi, koja je imala najbolje
rezultate za sebe osobno, a za kompaniju i dioničare NE, jer da je tako onda se ne bi postavljalo
pitanje tko koga treba preuzeti između Podravke i Atlantica.
U Nadzornom odboru većinu čine predstavnici mirovinskih fondova.
Ne znam tko je predložen u nadam se novu i bolju upravu.
Jedino što je posve sigurno da uhljebi danas tamo caruju, a nije mi svejedno
jer je i dio moje imovine tamo.
Ima da Podravka nabavi novog softvera i hardvera za milijarde.
I pocne davati zajmove drugim poslovnim subjektima (po mogucnosti u privatnom vlasnistvu) naravno uz uvjet da ne postoje instrumenti naplate. Bilo bi idealno da pocnu kreditirati j.d.o.o.-ove:).
Shala naravno. Opet ponavljam da daljnje kretanje cijene ovisi iskljucivo o “twin nalog” market makerima!
Ma zrela je situacija za promjenu, sutra ako frknu mrleta i imenuju nekog van politike prošli smo pola puta do tedeschia. Što će državi udio u firmi koji se svodi na tri glasa u nadzornom
Ne znam. Ali sumnjam da će izabrati saborskog zastupnika kao prije.
Samo imenovanje Zvonimira Mršića je bilo protuzakonito, ustvari
on nije niti smio biti imenovan, ali ta stranka je ako se sjećate “digla ljestvicu poštenja”
pa je imenovan. Ključno će biti provesti revizije i analize nakon takvog mandata
Ključno se je vraćati u prošlost. Pogotovo ako ne znaš što ćeš u budućnosti. Mirovinci su i tada imali prevlast. Ova rasprava ne vodi nikud, laku noć.