Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 145,16 | 96.968 | 668 | 143,50 | 145,00 | -0,68% |
Pa nije bruto dobit isto sto i EBITDA kolega.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/D5jJIFWOngpSoxDEmB2Hig==.pdf (str 3)
2016: EBITDA 469,6 mln kn na 4185,5 mln kn prihoda (marza 11,22%)
2015: EBITDA 468,6 mln kn na 3626,8 mln kn prihoda (marza 12,92%)
P.S. Sto se preuzimanja od ATGR-a tice, to ovdje ne smijete spominjati jer ce vas odmah svi popljuvati. Mrsic je najbolji menadzer ikada a Tedeschi je prljavi kapitalista.
Mirovinci su izbili jednog uhljeba i stavili Grbavca iz RBA. Odnos snaga: Mirovinci 5, država 3, radnici 1. Meni se to ne sviđa, a trenutna cijena na burzi mi je lijepa. Doviđorno.
Čudno i bijedno pišu mediji o rezultatima ovdje.
Ne bi me začudilo da napišu ovako:
” Dobit Podravke ako izuzmemo 900 milijuna rashoda, penje
se na više iznad milijardu kuna što je povećanje od xy %. Rast dobiti
prate i prihodi koji su snažno rasli iznad 4 milijarde kuna obzirom na akviziciju
slovenskog Žita”
http://zse.hr/default.aspx?id=75787
Kakvo je ovo Njes.a? 3 državna i 1 mirovinac?
Da, država nije dobila većinu.
Da ali ukupno večinu imaju fondovi.
Mirovinci su izbili jednog uhljeba i stavili Grbavca iz RBA. Odnos snaga: Mirovinci 5, država 3, radnici 1. Meni se to ne sviđa, a trenutna cijena na burzi mi je lijepa. Doviđorno.
I meni je trenutna cijena lijepa, prvenstveno s obzirom na fundamente i veliku vjerojatnost da ih je trenutna uprava uljepšala koliko god je mogla. Međutim, zašto vam se ne sviđa to što mirovinci imaju većinu? To mi svakako izgleda bolje nego da je ima država.
izvještaj je dosta razočaravajući. prihodi nisu značajnije rasli, a dobit je povećana kreativnim računovodstvom . sada kad je država zagospodarila podravkom, a to definitivno jest, nepoznanica je kako će se stvari razvijati. burza nije nagradila niti izvješće, a niti novi NO, štoviše,rasprodaja se nastavlja. odlična firma, ali nedovoljno posložena, a to se vidi po izvješćima. ATGR je puno bolja prilika sa značajno jačim povratima, a trebalo bi biti obratno. mlaka reakcija burze stoga ne čudi. izvještaj je morao biti bolji, a o šapi države na podravci već je sve rečeno. izgledi su i dalje neizvjesni.