PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 10:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
144,87
29.553
204
145,00
145,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

zeznuo sam matematiku…sad sam proučio izvještaj

@barik
zbog čega nedovoljno, po meni ima prolaznu ocjenu, nije odličan ali trojka bi bila ok
teško da bi vam koji učenik prošao u razredu, treba biti realan

dan je pametniji od noći!

A konsolidirano:
“Operativna dobit (EBIT) je u 2016. ostvarila rast od 15,4% u odnosu na usporedno razdoblje”
A “Niža neto dobit rezultat je, povrh svega navedenog, više porezne obveze u 2016. u odnosu na 2015. u kojoj je kompanija iskoristila prenesene porezne gubitke ovisnih kompanija.”

da to sam baš gledao nemogu nigdje isčitati to je valjda trošak poslovanja
nisam mnašao ni zaradu po dionici da bi vidio kolika bi mogla biti dividenda, valjda će je isplatiti
ali prolazna je ocjena, a pošto je ponavljač, izbacit će ga iz škole.
samo se bojim da novi koji dođu ne budu kao oni kad su župi mjenjali popa koji puno troši, pa došao novi koji je puno puno rastrošniji.
uvjek ima gore od boljeg.

Pa dobro jeste vi svi pijani danas?

Ovom je P/E 17 na temelju proslogodisnjih rezultata lose, ovaj drugi donosi investicijske odluke na temelju MD-a a ti ne mozes naci kolika je zarada po dionici? Pa podijeli neto dobit sa brojem dionica. Ili ti nije dostupna informacija o broju dionica? Dobro jutro svima, jeste se naspavali?

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Evo što kažu novinari:

Prihodi Podravke porasli više od 15, a dobit više od 54 posto

pronašao sam podatak, no svakako hvala
obično se u izvješću može dobiti i taj podatak
a nisam se niti naspavao moram priznati
hehe

Izvješće je dobro.
Prihodi veći, prije svega zbog žita.
EBITDA i EBITDA marža rastu.
Dobit formalno niža.
Niža neto dobit rezultat je viših porezne obveza u 2016. u odnosu na 2015. u
kojoj je kompanija iskoristila prenesene porezne gubitke ovisnih kompanija.
S obzirom kako neki ne prate pozorno PODR tako ni ne znaju zašto je dobit bila tolika veća u 2015.
Kad bi se ta jednokratna stavka oduzela, i dobit bi bila veća.
Bez svih prethodno navedenih jednokratnih utjecaja, neto dobit nakon
manjinskih interesa bi u 2016. ostvarila rast od 16,5%.. Pa sama farmacija oko 117%.
Planovi do 2021 udvostručiti prihode. Ambiciozno. Budemo vidjeli.

To kmečanje kako PODR izvješće ne vrijedi ostavite za kafanu pa možete prijateljima prodavati priče koliko ste dobri i veliki investitori.

Sad ostaje vidjeti kako će se razviti situacija između Mirovinskih fondova i Države, te da li će ATGR poslati službenu ponudu. Očekujem da hoće. A da li će biti prihvaćena, ovisit će o Upravi… koju će pak postaviti, Fondovi ili Politika??

Evo što kažu novinari:
http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/prihodi-podravke-porasli-vise-od-15-a-dobit-vise-od-54-posto-324521 [poslovni.hr]

Ti isti novinari su jučer napisali da ARNT kroz dokap želi skupiti od 20 do 40 milijuna kuna, da nije žalosno bilo bi smješno….

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

@IVA09, str 3. “Dobit po dionici – 26,3”.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/D5jJIFWOngpSoxDEmB2Hig==.pdf

Kolega @Seeker, EBITDA marza je pala 13,16%.

Rise and shine ljudi, podne je!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

@crobiz16
Ako lažu tablica i tekst, onda lažem i ja.
“Grupa Podravka je u 2016. ostvarila bruto dobit na razini usporednog razdoblja na što je, među ostalim,
utjecalo 54,4 milijuna kuna negativnih tečajnih razlika. Bruto marža je pritom ostvarila rast od 27 baznih
bodova uslijed smanjenja cijena pojedinih sirovina, što je dovelo do pada troškova sadržanih u prodanim
proizvodima od 1,2%”.

Nisam sada ulatzio u detalje. Pretpostavljam kako ljudi znaju šta pišu…
Uostalom i dalje me više zanima situacija ATGR-PODR.

LP

našao sam hvala vam svakako.

New Report

Close