Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,45 | 19.992 | 132 | 151,00 | 151,50 | -0,33% |
Nemam dionice niti me Podravka previše zanima, ali nadam se da mirovinci neće dopustiti da ovakav lik preuzme kormilo…
Vaš link …
Kada se samo sjetim…
Vaš link …[/url]
Izuzetak su izjave predsjednika HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Marka Kolakovića, koji je uvjeren da bi se tunel od Zadra do Ugljana isplatio kroz sedam godina, dok bi se investicije tuneliranja do Brača, Hvara i Šolte, tvrdio je Kolaković, isplatili kroz deset godina. Država bi, prema tvrdnjama Kolakovića, zaradu ubirala putem PDV-a, a predsjednik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo tvrdio je da je za razvoj projekta podmorskih tunela u Jadranu zainteresirana i Europska unija.
Još jedan profesor željan prakse u poduzetništvu ali bez previše rizika… Još jedan u nizu ”ideje moje/naše, novci vaši”, zadnje što treba Podravci u ovom trenutku…
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/PODR_stjecanje_otpustanje_2017__231201794431.pdf
Neka adezejevi kandidati isto lijepo kupe dionice pa neka se onda natječu. Na taj način bi najbolje pokazali svoju vjeru u rezultate firme pod njihovim vodstvom. Minimalno 2000 kom. Ako nemaš 100 iljada eura za uložiti nisi ozbiljan kao kandidat.
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/pet-godina-zvonimira-mrsica-kakvu-podravku-ostavlja/5532927/
Nastavno na ovaj clanak, umalo propusten detalj vezan uz “nesluzbene informacije” o 200 milijuna kuna neto dobiti u 2016. EPS 28,8 kn, trailing P/E 13,3. Forward P/E bar 12 sa konzervativnom pretpostavkom o 10% rasta dobiti u 2017.
Sad je pitanje, strah od politike ili ZSE efikasnost? Ako je strah od politike, svim srcem se nadam da cete mi i dionice HEP-a prodavati po istoj valuaciji. Over and out!
Eno ga naslovnica Jutarnjeg da Podravka kupuje Mlinar, ovdje stvarno ne manjka vijesti. 😀
Mlinar 2014 godine 382 milijuna kuna prihoda, 46.3 milijuna kuna dobiti => 12.11% NPM
Mlinar 2015 godine 439 milijuna kuna prihoda, 48.9 milijuna kuna dobiti => 11.13% NPM
Za usporedbu:
Podravka 2016 godine 4.4 milijarde kuna prihoda, 200 milijuna kuna dobiti = 4.54% NPM.
Ako se to ostvari, to ce biti fenomenalno, znacajno bi se poboljsala metrika PODR-R-A nakon konsolidacije. Samo me zanima koliko ce vlasnici Mlinara traziti za tu njihovu tvornicu novca, jer to Mlinar uistinu i jest. Kakve su to marze na kruhu to je nevjerojatno.
Ja sam veliki pobornik “pravila 15” u zivotu pa tako i P/E 15 mi je gornja granica ukusne valuacije. To bi dalo cijenu od 733 milijuna kuna za 100% dionica, temeljem rezultata iz 2015-te i to bez premije. Ide jos jedan dokap samo tako!
Špekulira se o iznosu između 400 i 500 milijuna kuna, piše na naslovnici. Podravka je valjda već predala neobvezujuću ponudu.
Špekulira se o iznosu između 400 i 500 milijuna kuna, piše na naslovnici. Podravka je valjda već predala neobvezujuću ponudu.
500 milijuna kuna bio bi P/E 10 sto je fantazija, naravno sve financirano dokapom bez kune kredita. A metrika u tom slucaju leti u nebo.
Svoju pekaru je Podravka zatvorila, ovo nije nova vijest oko Mlinara.
Možda je mrle pustio spin da se obrani od smjene. Kao i ovo što
je kupio 50 dionica. 50 dionica Pih
Mozda nije nova vijest, ali je mozda sada ozbiljna. Tresu se stolice u upravi, ova akvizicija po cijenama koje se spominju u JL bila bi izrazito, izrazito dobra poslovna odluka!
To sam čuo i prošle godine od radnika koje radi u Mlinar.
Vise vjerujem radnicima nego novinama.