PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 12:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
151,52
17.425
115
151,00
151,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Mislim kako je ova trenutna cijena PODR dosta niska u slučaju preuzimanja.[/b]

Pokušaj neprijateljskog preuzimanja (od strane Države) je već u tijeku. Jedino što bi Država htjela preuzeti Podravku s 1/4 dionica. Zanimljivo mi je kako se svi žele ogrepsti za Podravku što je meni nepobitan dokaz da su svi dobro upućeni da Podravka vrijedi. Tko je – između ostalog – utabao staze sadašnje i buduće vrijednosti kompanije? Gospodin Mršić. I treba ga pustiti da to čini do daljnjeg.
[/quote]
Kolega, ovo s Mršićem ću shvatit kao tipfeler. Tog ONO I DSZ-ovca treba što maknut što prije.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Bitka za Podravku kroz sve medije. U Večernjem imate HDZove trbuhozborce, a u Jutarnjem presjek Mrletove karijere. I najavu za 2016. godinu:4,4 milijarde prihod, 200-tinjak milja NETO dobit.

bez obzira na želje dioničara, ova dionica čvrsto je u zagrljaju politike i tako će ostati još neko vrijeme. jednom će biti prodana, ali sudeći po postovima vidim nekakvu nervozu, a to nije potrebno. kome je do rasta prinosa, neka ide u drugu dionicu. ovdje neće imati munjevit prinos, ali će biti malo sigurniji pri nekoj od slijedećih korekcija cijena. izbor je na dioničaru. jedino što mene brine je eventualno pripremanje cijene za preuzimanje u dogledno vrijeme, odnosno ono čega se bojim je da xy kupac ne tutne koju stotinu tisuća eura u džep nekog fond managera, a da mu on(i) spuste cijenu da povoljnije kupi. pošto se spominju samo domaći kupci, tu varijantu ne treba unaprijed prekrižiti. uglavnom, samo hold ovdje. rizik je dokupljivati, a opet rizik je i prodavati. ako se i dese povremeni ekscesi gore-dolje, to opet neće ništa značiti. politika ovdje odlučuje.

...povijest se ponavlja...

Navodno mirovinci daju jednu dionicu Atgr za dvije dionice Podravke. E sad, jel’ to znači da Podr vrijedi 450 kn ili da ATGR vrijedi 720 kn?

Mirovinci traze 1 ATGR za 2 PODR, ali zasto bi to netko prihvatio?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Navodno mirovinci daju jednu dionicu Atgr za dvije dionice Podravke.

Od kud info?

Ako je navodno onda je navodno. Izvor: Jutarnji list.

Evo pomalo pristižu linkovi. Ovo je iz današnjeg Večernjaka, HDZovi trbuhozborci.

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/podravka-se-posljednjih-dana-spominje-kao-izvor-novca-za-moguci-otkup-dionica-ine-1143779

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/pet-godina-zvonimira-mrsica-kakvu-podravku-ostavlja/5532927/

Evo članak iz Jutarnjeg. Zamjena 2 za 1 i hvalospjevi Mršiću.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Zapravo uopce vise ne vjerujem u rasplet s novim NO i Upravom. Mislim da ce mirovinci odigrati kao i zadnji put, otfikariti drzavu s njenim zahtjevom da postavlja 4 clana NO, a i Upravu, tj. da s 25% ima presudan utjecaj. To naprosto ne ide. Nije drzava toliko jaka. Nekad, dok je bio Caca, jos nekako, ali sad nikako. Mrle po svoj prilici ostaje, a ako ne bit ce kompromisni kandidat, a sigurno ne neki adezejev doktor samoupravljanja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/pet-godina-zvonimira-mrsica-kakvu-podravku-ostavlja/5532927/

Evo članak iz Jutarnjeg. Zamjena 2 za 1 i hvalospjevi Mršiću.

Nakon devet godina, dioničari su lani konačno dobili pristojnu dividendu od sedam kuna po dionici, a bit će, vjerujem, isplaćena i ove godine – hvali se član Podravkina NO-a.
Najavljuje se i divka…

7 kn je ok za onu cijenu dionica ce tada. EPS je oko 30 kn te stoga smatram da bi mogli isplatiti bar 12, da nakon poreza i prireza ostane 10. Ostala bi im i dobra lova za ulaganja.

New Report

Close