Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,52 | 14.849 | 98 | 151,50 | 152,00 | 0,00% |
ValueWalk
Ne znam ljude. Koji su tvoji zaključci?
Zaključci su da HDZ želi popapati Podravku. Jedino je pitanje hoće li je mirovinci predati na pladnju ili će se boriti do zadnje kapi krvi za Hrvatsku. U svakom slučaju, treba doći na skupštinu, vjerujem da će biti povijesna.
Osobnog sam mišljenja kako će se Podravka do kraja ove godine ili najkasnije iduće prodati.
To i podržajem.
Neke kompanije tipa HEP, INA, JANAF bi se trebalo sačuvati… ali PODR, ACI i sl bi se trebalo prodati i na njima dobro zaraditi.
PODR vrijedi više, 2017 bi trebala biti bolja nego li prošle godine.
Mislim kako je ova trenutna cijena PODR dosta niska u slučaju preuzimanja.
U rukama nekog stranog igrača ili domaćeg tipa ATGR bi i bolje poslovala.
Kažem ATGR jer mislim kako se puno bolje snalaze s prehrambenom industrijom i imaju već tržište nego li drugi hrvatski igrači.
@serislav: Barilović je HDZ-ovac, tako da očito ide preuzimanje kontrole u radu NO od strane HDZ-a i micanje Mršića.
Tedeschi će to uzeti prije ili kasnije, a ukoliko vidite najavu dokapa pri čemu Država ne sudjeluje i tako si smanjuje udio, to je to. Fodnovi su skloniji kupnji od strane ATGR-a nego nastavku ovakvog stanja.
Definitivna potvrda prethodnog posta.
Vaš link …
Zanimljiva razlika u pristupu CERP-a ovdje i kod recimo SUNH i PVCM. Zbog ovakvog ponašanja je odavno trebalo sve privatizirati…
Ne bi bilo prvi puta da državni prijedlozi ne prođu. A bilo bi čudo da država promijeni pristup. Dakle, loptica je na mirovincima.
http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/460924/Svicarci-traze-novog-sefa-Podravke-Mrsic-odlazi.html
I drugi izvor iz Podravke potvrđuje: ‘Traži se novi predsjednik Uprave, a država i mirovinski fondovi se natežu oko imenovanja. Država želi većinu u Upravi i Nadzornom odboru iako ima samo 25 posto vlasništva u Podravci, a mirovinci 50 posto.’
Izvor dodaje kako se država ne bi smjela ponašati tako jer samo s četvrtinom dionica nema pravo postavljati Upravu i Nadzorni odbor.
‘Upravu treba postaviti profesionalno i u tome agencija za headhunting može pomoći. Njima treba dati imena potencijalnih kandidata, između kojih će Nadzorni odbor imenovati Upravu, najbolju za kompaniju, a ne najbolju za lokalni kraj ili pojedince.’
Kolega Lebowski “The Dude”, pristavi si vodu za buniku.
Stavit ću šampanjac da se hladi. U tom članku očito su izvor informacija mirovinci i očito je da ne misle Podravku prepustiti politici.
naivni ste. država ovdje kolo vodi. pa pogledajte novi NO. tako će biti i sa upravom. već je veći dio dogovoren.
Još u srpnju je država krenula na Podravku, a taj je napad vrlo odbijen.
Na Skupštini je i odbačen prijedlog države o imenovanju četiriju novih članova Nadzornog odbora, ali i prijedlog NO o imenovanju svoja dva člana. Tako će sada u NO umjesto devet, biti sedam članova.
Kad sve zbrojiš, jasno je da država ne želi skinuti šape s Podravke, ali isto tako je vidljivo da se mirovinci ne misle samo tako povinuti politici.
Mirovincima, usto, odgovara i neriješeno – dakle, da se ne izaberu novu članovi NO-a.
Inače, osnovno pravilo politike je da si onoliko moćan koliko se moćnim uspiješ prikazati pred drugima.
Dobro napomenuo @lebowski, već su mirovinci pokazali zube na Skupštini u srpnju. Još važnije, sad će državi trebat lova mirovinaca za HEP. Moš mislit kako će si ići raditi probleme zbog par mangupa u nekakvom NO-u, pogotovo jer bi sami sebe kompromitirali tako blatantnim kadroviranjem po političkoj liniji. Vjerujem da će tu mirovinci odigrat karte u najbolje interesu Podrave – dakle guranje profesionalnog managementa izabranog preko headhunting agencije. Uostalom imaju većinu glasova, šta će im država.
Kako pjeva Hari Mata Hari, “što je bilo bilo je”. Nema povratka na staro za Podravku!
Mislim kako je ova trenutna cijena PODR dosta niska u slučaju preuzimanja.[/b]
Pokušaj neprijateljskog preuzimanja (od strane Države) je već u tijeku. Jedino što bi Država htjela preuzeti Podravku s 1/4 dionica. Zanimljivo mi je kako se svi žele ogrepsti za Podravku što je meni nepobitan dokaz da su svi dobro upućeni da Podravka vrijedi. Tko je – između ostalog – utabao staze sadašnje i buduće vrijednosti kompanije? Gospodin Mršić. I treba ga pustiti da to čini do daljnjeg.