Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,85 | 32.953 | 217 | 151,50 | 152,00 | 0,66% |
Lajkam i potpisujem. Ali mislim da se drzava nece moci othrvati ako Emil krene u preuzimanje. Lova je lova, vjerovatno bi isla neka premija na cijenu, a onda mirovinci moraju prodati ili riskiraju prijave. Nema tu puno mudrosti. Sta mogu reci? Mi stitimo nacionalne interese? Strateskujemo s Maricem? Samo je fora da se ni ovaj nece zaletavati s ponudom, radije bi on to s diskontom. I zato je pat pozicija. Bar zasad.
HT na vijest o obavljenoj akviziciji skoci 5%, PODR na vijest o mozebitnoj namjeri akviziranja padne 1%. Seems legit.
Crobiz16@
Zašto bi morao stalno rast?neka malo padne da se i mi uguramo.
@CashFlow, nek radi dionica sto hoće, mene sigurno ne sluša. Samo komentiram različitosti trgovanja kod nje i HT-a.
Crobiz16@
Ma znam, malo šali ne škodi.
HT prije tog malo bila pala nakon akvizicije opet se vratila na svoje,plus tog ht je puno likvidnija i globalni igrač.
možda i zbog emila drže cijenu ovako, a možda je to i radi najavljene dokapitalizacije…tko će ga znati. ovdje treba čekati sa kupnjom (odnosno dokupom). možda će pritiskati prema dolje, ako će ju namještati za atlantic. uglavnom, strpljivo, kao i na drugim dionicama pa dođe sve u balans.
Ja sam kupio kad sam se docepao para, a to je bilo na 380. Logika je da je dionica fundamentalno potcijenjena oko 25-30%, i to u ovom trenutku, sa svakim iducim FI vise. A slozili smo se da kad pada ne pada mnogo. Tako da mi se nije dalo spekulirati s eventualnom ustedom 4-5%, a znamo da se mreza plete, odluke kad sazriju objave se preko noci i nitko raju ne informira unaprijed. Vlak utekne i bok.
P.S.
Iako stvari djeluju kilavo, ovo s Inom ce krenuti u nekom trenutku, a 25% HEP-a nece biti dosta. Pitajte se sto je iduce, a da je likvidno. CROS i ovo.
A postoji i mogucnost da s HEP-om zapne, a onda ide na bubanj SVE OSTALO. SVE.
@CashFlow, uvijek se nadje neko objašnjenje ali što više gledam i tražim, vidim da ima manje logike iza toga. Pogledaj DDJH, zna se odavno da ce morati biti dokap, objave da ide dokap, rokne dionica 5%. Show!
Serislav@
Najgori način investiranje je onda kad počneš špekulirat.
Ja je kupujem isto kad god mogu pa makar išla i 400kn trenutno.
Doista firma odlično radi a to je najbitnije za dugoročnog investitora.
Ove ostali “manje bitno” za nas male ulagače .
cash
veliš… ht je globalni igrač! po čemu to? jer je iza njega dt? podravka, ako ne znaš, posluje puno globalnije, skoro se može reći, diljem svijeta. drugo je pitanje koliko je to(za sada) isplativo.
Cashflow
Pa to je to, nisam spekulirao jer mi dnevni price action ne znaci mnogo. Dionica vrijedi i vrijedit ce. Jedino da ju nova uprava ne zezne, ali mislim da nece, ipak su mirovinci vecina u skupstini, plus drugi, tako da se trazi rezultat. Krivulja je prema gore, bilo kakvi problemi otvaraju pitanja.
Crobiz16@
Pa logično da se sto vise dočepaju .
Meni kao optimista ništa to ne tangira,ako mogu i ja ću malo dokupljivati.
Neki od špekulanta nešto dobit a neki izgubit.a razlog je to da oko DDHJ se jako malo zna kako će dokapitalizirat.