PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
151,85
32.953
217
151,50
152,00
0,66%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@delboy
Ovo sto si napisao jednostavno nije istina. Kod preuzimanja cijena dionice preuzimatelja pada dok preuzimane kompanije raste. Tako da me cudi da nije vise pala.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

da frenki, u svijetu da, ali na našoj burzi ne. jednostavno, naši ulagači ne shvaćaju da će preuzimanje opterećivati idućih xx izvješća…ja to jako dobro znam. no, kod nas cijena raste. eto ti imperial i riviera poreč..riviera raste. razlog? kupnja imperiala i nove investicije u rabac…a to sve košta i opterećuje iduća izvješća..dakle, naši ulagači ne poznaju osnove računovodstva, a kad ja kažem da brojke nemaju veze sa burzom nego sentiment tržišta, onda me pljuju brutalno.

...povijest se ponavlja...

Ma dobro pa niti su ovo ulagaci, a niti je ZSE burza.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Fora je da prihodi rastu, i dobit. I nekako ne vjerujem da će sad netko polupati kola koja voze.
Prošla su ćaćina vremena. Sad svi snimaju, gledaju, ne možeš više ni kuma zaposlit u rvacke vode već tamo neki novinari zovu. Koja nepravda za dične adezejce i ćuprijaše.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

rastu, ali raste i dug. vani uvijek cijena preuzimatelja pada. valjda ima razloga zašto. a što se tiče zapošljavanja, mogu samo reći: hahahahaha. naivan si. vidim da si jako pošten pa misliš da su i drugi. moram te razočarati: nisu. podravka će i dalje biti firma za uhljebljivanje. naravno, ovi otprije ostaju i dolaze vjerojatno novi. nadam se da će netko prekinuti tu praksu, ali znamo da još dugo neće.

Nisam naivan, stari uhljebi u penziju, novi dođu i dobro. Jbg, endemski je to, ali ipak se vremena mijenjaju, sporo, ali ipak da. A dug, Podravka nije visokozadužena. Trenutna valuacija je fer, možda malo ispod, i ovo je dionica za držati do pozitivnog raspleta. Ne očekujem da će biti 500 kn za godinu dana. Ako bude 420-430 bez većih poremećaja puna šaka brade.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ne govorim za podravku nego općenito. ako se nešto kupi, ili se smanjuje količina novaca kod kupca ili se ide u kredit. dakle, kod podravke bi se smanjila količina novaca, ali u takve se egzibicije ide uz kredite.

O kojoj akviziciji sad govoriš? Ne valjda o Žitu, to je već bilo.

I inače, kad nešto kupiš onda smanjiš novac pa povećaš imovinu. I kupuješ valjda nešo što će donositi novac. Iskreno, bitno mi je ono što si govorio prije: firma je fundamentalno potcijenjena, što ne znači da će rasti uskoro, ali ni ne pada jako. I zato ju imam više od svih drugih, 15%. A sve dođe na svoje…

govorim o onome što je danas objavljeno, da planiraju nešto kupiti u rusiji. ali, tko zna što sad s time kad mršić odlazi.

obzirom na vijesti o smjeni šefa uprave vjerujem da
su moguće značajnije oscilacije cijena (na niže)
idućih dana. isto tako vjerujem da ova dionica je
praktički sigurna kupnja, sa solidnim potencijalnom
, ali pitanje u kojem razdoblju.
onome poklanjanju dionica uhljebima bi trebalo
zauvijek stati na kraj. Zbilja je velika bahatost jer
ih prodaju istoga časa i smatram da je Mršić za
to odgovoran. Isto tako to su prevelike cifre za ljude
koji vjerojatno ne bi ni mogli raditi u nekoj ozbiljnijoj
firmi u privatnom sektoru. Nadam se (sa puno skepse)
da će se tome stati na kraj do pune privatizacije.

zato cijena i ne raste. vjerojatno se čeka da ovi koji su bili darivani dionicama svoje pakete izlože na burzu. kad se to očisti, onda će vjerojatno rasti. dakle, potrajat će, ali sigurnost je neupitna. ovo je konzervativna dionica. tu nema većih rastova, ali niti većih padova. koga zadovoljava 10-tak % godišnje, tu je na pravom mjestu. tko želi 100-200% godišnje, ovdje nema što tražiti. tako je bilo, tako će vjerojatno i ostati.

New Report

Close