Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,45 | 19.992 | 132 | 151,00 | 151,50 | -0,33% |
Dobit Grupe Podravka za poslovnu 2015. godinu iznosi 397,3 milijuna kuna dok je Podravka d.d. u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna. Temeljem toga, prijedlogom odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za 2015. godinu, predlaže se i isplata dividende u iznosu od sedam kuna po dionici.
– Nije puno, ali čovjeka veseli.
dal zna netko dal ce trebat dostavljat podatke za dividendu ili cemo dobti automatski ?
hvala
dal zna netko dal ce trebat dostavljat podatke za dividendu ili cemo dobti automatski ?
hvala
sve ide preko skdd.
Ode Podravka na licitaciju, oko nje će se trgat cijela Europa i šire, dokle može potegnuti. Svojevremeno su procjene bile oko 1000 kuna.
Ovdje se naočigled nešto sprema, kupovi nalozi su se ozbiljno podebljali…
Gledam malo usporedbu pokazatelja na ATGR i PODR…PODR sa svakim kvartalom sve bolja i bolja, ne znam da li je netko od analitičara objavio novu ciljanu cijenu
Mislim da se Podravka namješta fondovima:
Je li Podravka strateška kompanija, i tu se spominjala prodaja?
Negdje se pojavila informacija o prodaji Podravke, ali to nije točno. Ne razmišlja se o prodaji Podravke. Ali isto tako, koliko ja imam informacije, Podravka nije najbolje stajala prije nego što su je preuzeli fondovi. A Podravka je svakako bitna kompanija.
Mislim da se Podravka namješta fondovima:
…
da, preveliki su pritisci domaće javnosti da bi otišla u privatne ruke…dat će je fondovima i to prebiti s dugovanjima države po obveznicama, smanjiti malo državni dug i to je to, a za par godina će je fondovi prodati nekom trećem jer to kao “nije njihov biznis da upravljaju kompanijama”