Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,45 | 19.992 | 132 | 151,00 | 151,50 | -0,33% |
pa nije valjda da je tisuću komada postalo problem ovdje … čudnije je da ovi kaj vide malo širu sliku uopće prodaju
Zatrebalo čovjeku, pa odmah prodao sve do zadnje.
Možda se sad cijena počne vraćati natrag.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/EMBX3L56nrAoaZzsxlMiDw==.pdf
Ponuda za preuzimanje trajala je od 23. listopada 2015. godine do 23. studenog 2015.
godine u 12 sati
.
Ponudu je prihvatilo 4.291 dioničara , koji su zajedno bili imatelji 125.434 dionica Žita d.d., što predstavlja 35,25% svih izdanih dionica Žita d.d
.
PODRAVKAsada ima, zajedno sa 183.386 dionica Žita d.d., koje je imalana dan objave ponude za preuzimanje, ukupno 308.820 dionica Žita d.d., što predstavlja 86,80% svih izdanih dionica
Žita d.d.
Osjtitet će se to dosta na prihodima i dobiti, tako je da ova cijena dionice 330 prilično povoljna
Na prihodima će se osjetiti sigurno, ali da će se osjetiti na dobiti, ne bih se baš kladio. Pa, nisu li iz same Podravke rekli da će trebati najmanje dvije godine za konsolidaciju?
Podravku muči SDPova politika s lijekovima i Rusija. Sad kad su napokon koliko-toliko posložili poslovanje i riješili se viška radnika, eto ti negativnih utjecaja izvana. Nikako na zelenu granu.
Sad kad su napokon koliko-toliko posložili poslovanje i riješili se viška radnika, eto ti negativnih utjecaja izvana. Nikako na zelenu granu.
Bit će i to, sad nakon svega poslovanje može samo iz godine u godinu biti sve uspješnije, tako da je ova dionica sad prilično sigurno ulaganje.
Kaj je ovo bilo….netko silom rasipal 18 000 kn na ovih 4000 kom
Evo kaj je bilo:
Član uprave dobio pa otpustio 4 000 dionica, bezobrazno nema šta.
Bravo. Treba ovu Podravku na srednjeročnu period izbaciti iz investicijskih prilika.
Osim ako nas rezultati ne izuju iz cipela.
lp
Nikada nisam volio Podravku baš zbog takvih “menadžera”…
Dobije se i odmah unovčavanje, dobro, dobro…
Evo kaj je bilo:
Bravo. Treba ovu Podravku na srednjeročnu period izbaciti iz investicijskih prilika.
lp
[/quote]
Evo kaj je bilo:
lp
[/quote]
Zbog takvih razloga sam se umjesto PODR odlučio za ATGR. Ovog treba dobro zasuti pitanjima na sljedećoj skupštini pa neka se znoji.
Evo kaj je bilo:
lp
[/quote]
Zbog takvih razloga sam se umjesto PODR odlučio za ATGR. Ovog treba dobro zasuti pitanjima na sljedećoj skupštini pa neka se znoji.
[/quote]
Zanimljivo je da sam isto napravio i ja.
lp
Evo kaj je bilo:
lp
[/quote]
[/quote]
Zanimljivo je da sam isto napravio i ja.
lp
[/quote]
IMHO, rekao bih da su firme konukurencija jedna drugoj, otpirilike isti biznis, čak su im i pokazatelji tu negdje, ali ATGR neusporedivo bolje vodstvo za koje mislim da će napraviti više za firmu nego Podravkino (političko). A možda griješim.
Zanimljiva su mi ova stjecanja i otpuštanja dionica. Podravka je kupila 5.000 dionica po 326,08 kn, da bi ih gospodin iz uprave isti dan prodao po 318,42 kn. Tako u jednoj transakciji izgube oko 40.000 kn. Zašto se uopće zamaraju s kupnjom i prodajom stvarnih dionica kad mogu imati isti efekt na način da provedu transakciju na papiru? Ovo nije prva takva transakcija tako da su ovi iz uprave ili totalno nesposobni ili se nekome puni kesa.