PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 02:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
151,45
19.992
132
151,00
151,50
-0,33%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa zar Mršić u izvještaju ne kaže da je ovo tek početak sjajnog puta za ovu tvrtku i dionicu?!
Na nama je ili da vjerujemo ili ne.
Ali mora se priznat da su rezultati ove godine sasvim odlični, a ako budu još i bolji s vremenom, bit će to tvrtka i pol, a onda isto tako i dionica!

ja nevidim niti jednog razloga rasta dionice sa 285kn na 360kn imamo novih 1 700 000mil dionica a poslovanje stagnira, plus im je dobit koja je nastala rezanjem troskova i zbog Mirne da nije Mirne bilo bi gore nego prosle godine

Dug je ovdje put to odlične dionice. Izvješće me razočaralo, i dalje se ne vidi pozitivnih pomaka, čista stagnacija..

ja nevidim niti jednog razloga rasta dionice sa 285kn na 360kn imamo novih 1 700 000mil dionica a poslovanje stagnira, plus im je dobit koja je nastala rezanjem troskova i zbog Mirne da nije Mirne bilo bi gore nego prosle godine

Ne bih ja baš govorio da ovdje poslovanje stagnira, upravo suprotno – imamo akviziciju Žita i izgradnju nove tvornice za lijekove, a prethodno smo imali (čini se) opsežno restrukturiranje. Da nije bilo tog restrukturiranja, danas bi PODR poslovala s minusom.

Ovdje su okolnosti negativne – pad rublje je strašan, a strašno je i to što HZZO radi farmaceutima. To jede dobit, a taj negativni utjecaj sve je veći iz kvartala u kvartal. Da nije toga, vrijedila bi PODR duplo više bez pretjeranog rizika.

Farmaceutika, koja je godinama spašavala Prehranu, sad je jedva profitabilna, a buduća profitabilnost ovisi ili od lokalne politike ili od izvoza. To je jedan, kak bi rekli analitičari, rizik. Drugi je konsolidacija Žita. Šansa je, kao i uvijek, namjera vlade da proda udio, samo što ne znamo ni tko će bit vlada, ni kakve će stavove zauzeti po pitanju privatizacije.

Zbog toga mi PODR nije trenutno napeta, što ne znači da će prestati rasti.

im je dobit koja je nastala rezanjem troskova i zbog Mirne da nije Mirne bilo bi gore nego prosle godine

Može se govoriti: “da nije bilo ovako bilo bi onako”.

Ali činjenice su takve kakve jesu, neki segment je ostvario bolje, neki lošije rezultate, sve skupa nije tako loše kako se želi reći.

Evo npr.koliki je bio samo utjecaj Rublje na dobit?.. koliko bi ona bila u postotku veća?
To su činjenice na koje se ne može utjecati.

Mislim da se ovdje malo neopravdano negativno reagira na ovo izvješće.
Sad ni 60% rasta dobiti nije dovoljno već mora biti toliko svaki mjesec??!!

, što ne znači da će prestati rasti.

Upravo tako, iako su neki protumačili izvješće na svoj način, izgleda da se nekom velikom izvješće ipak sviđa i da će raspaliti i dalje po kupnji kao i svih ovih dana.

A taj je najvjerojatnije znao za izvješće i prije nego je izašlo, pa je u zadnje vrijeme kupovao kao da sutra neće svanuti.

Vidjet ćemo je li ovaj iskracaj nekih po 34x bio pametan potez, jer ovaj bi mogao cijenu opet vrlo brzo napucati prema 400 kako je krenulo.

Nitko više ništa tu ne komentira?

Kupnja čak i nakon izvješća lupala kao luda po asku, a sad je više kao nema ni nakon pada cijene za 6%?

Izvješće solidno, a uprava tek očekuje da će se pravi potencijal tvrtke tek početi otkrivati i da će se to vidjeti i na dobiti po dionici .
Tako da mi nije baš jasno što se sad želi postići s ovim padom, budući da tu igraju pretežno veliki igrači.

Netko sakuplja ?
Sa jedne strane veliki nalozi na prodaju, sa druge strane velik nalog na kupnju. Netko sakuplja po cijeni između ?
Je li na cijeni od 356kn kupovao fond ili trezor ?
Dugoročno, naglasak je na dugoročno , Podravka mi se čini dobra i sigurna investicija. Sjećam je se na 180 kn. Nije bilo tako davno.

Kupnja čak i nakon izvješća lupala kao luda po asku, a sad je više kao nema ni nakon pada cijene za 6%?

Izvješće solidno, a uprava tek očekuje da će se pravi potencijal tvrtke tek početi otkrivati i da će se to vidjeti i na dobiti po dionici .
Tako da mi nije baš jasno što se sad želi postići s ovim padom, budući da tu igraju pretežno veliki igrači.

Meni nije jasno da je od jednom AZ počeo prodavati .
Očito nisu zadovoljni sa zadnjim izvješćem ili je nešto drugo u pitanju, da ih nije uprava razočarala po nekom pitanju? A možda se radi o dinamičnom upravljanju portfeljem ?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Meni nije jasno da je od jednom AZ počeo prodavati .
Očito nisu zadovoljni sa zadnjim izvješćem ili je nešto drugo u pitanju, da ih nije uprava razočarala po nekom pitanju? A možda se radi o dinamičnom upravljanju portfeljem ?

lp
[/quote]

Kupuju ljudi JNAF, treba im lova pa krate poziciju na PODR.
To se zove upravljanje portfeljem, odnosno diverzifikacija!

A gdje je sada kao nestao kupac(i) ?

Po 360 su lupali kao ludi po kupnji, a sada im više ne valja 30 kn jeftinije?

Vidi ovoga gore, ako on ima portfelj od 10 000 kuna, misli da i mirovinski fond ima tako mali portfelj, pa da mora prodati nešto da bi kupio nešto, joj,joj,joj, ….

http://www.zse.hr/default.aspx?id=62671

Kupuju se opcijske dionice od managmenta i odmah prodaju na burzi, baš lijepo.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close