PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 09:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
151,50
13.484
89
151,50
152,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Uz ovakvo poslovanje, fundamenti opravdavaju najmanje dvostruko veću cijenu od sadašnje.

Bit će to vrlo jasno nakon dokapa.

A vama sretno s drukom.

Ovdje je sasvim jasno da dionica vrijedi više ovo sadašnjih tristotinjak kuna. Sve je ovo stvar vjerojatnosti, a puno je veća vjerojatnost da će dionica za 5 godina vrijediti 500 kn nego 200 kn. Dugoročni investitor S viškom sredstava naprosto mora uzeti ovu dionicu u obzir. Cijena hrane neće padati a o poziciji farmaceutske industrije da ne govorimo. Može se ovdje i kratkoročno zaraditi ali mislim da će pravi posao napraviti smireni I dugoročni investitor. Ni ja ne volim kada političari vode gospodarski subjekt ali čini mi se da je ovdje riječ ipak o talentiranoj osobi. Također S vremenom treba razvijati identitet ove tvrtke kao profitabilnog dioničkog društva. Ovo nije tvrtka Podravine već njenih vlasnika. Osobno me ne zanimaju sponzorstva lokalnih nogometnih ili rukometnih klubova. Podravka mora razmišljati O globalnom tržištu I prestati S ovim sitnim populističkim sponzorstvima. Također treba odstraniti razne udruge iz kruga tvornice. Primjećujem mnogo apatije U svakodnevnom životu pa i na ovom forumu. Velika većina vidi samo crnilo. Odlično. Kažu da je noć najcrnja pred zoru. Ako je tako vrijeme je za ozbiljniji ulaz A ovo je dionica koja svojim vlasnicima omogućuje miran sam.

FOTO: U ovoj tvornici nastaje adut Podravke za osvajanje Kine

Podravka, jedina hrvatska tvrtka s predstavništvom u Kini, jednoj od najjačih ekonomskih sila svijeta i ogromnom prodajnom tržištu, najavila je kako ga planira osvojiti ciljanim proizvodima. Iako se već zna da u Kinu idu kategorije dječje hrana brenda Lino, još nije poznato što će od tog bogatog asortimana točno biti na policama kineskih trgovačkih lanaca.

ako ovo prođe, to će biti vatromet. bilo kakva prodaja u kini i najsitnija će u izvjescima izaci u za nas ogromnim brojkama jer je trziste jednostavno pregolemo. a iu zemlji jednog djeteta srednjoj klasi od kojih 100 milijuna ljudi neće biti problem platiti dlar više za 100 posto nezagadenu i provjerenu hranu. to mi doživljavamo samorazumljivim, ali u mnogim zemljama zdrava hrana je mnogima san.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Poštovani kolege forumaši

Prije 6 ili 7 godina je išao dokap ATGR , cijena na burzi je bila 800 kn , dokap išao po 720 ( ili 700), nakon dokapa se je cijena dionice na burzi spustila do 500kn. sad je 900.

Prije 4 ili 5 godina je išao dokap LKPC , cijena na burzi iznad 1100kn , dokap po 850 , nakon dokapa pala na ispod 500kn ,(a u prospektu je pisalo da će biti dividendna dionica). sad je 700.

O dokapu DLKV , INGR , IGH neželim ni pričat.

Dokap PTKM , prvi na 170kn (cijena na burzi iznad 200kn), drugi negdje oko 30kn(nisam siguran za taj podatak) cijena na burzi je na najavu drugog dokapa bila iznad 50kn. sad je 19kn.

Dokap DDJH , cijena na burzi je bila oko 60 ( u nekim trenucima i 80kn), dokap po 20, sad je cijena 26 zahvaljujuči gospodinu XY.

Ja ne govorim da je podravka loša firma ( zapravo PODR ima jako velik potencijal) , već govorim “ZAŠTO BI SAD BILO DRUKČIJE”!!!!!!
Ja stvarno nevidim razlog da s PODR bude šta bolje?

Nemam dionice PODR ( prodao sam kad sam čuo riječ DOKAP, jer mi se okrenuo želudac i palo crnilo pred očima na spomenutu riječ DOKAP), prije 6 il 7 godina sam kupio PODR po cca 300 kn , držao cijelo to vrijeme i sad prodao po cca 300kn.

darac11, fenomenalno profulana analiza! [emo_palacg]

Prje 6 do 7 g cijena je bila 300 kn , cijena sad je 300 kn, 0kn isplačene dividende ( slovima nula kn), prinos u proteklih 6 do 7 godina je 0kn ( slovima nula kn), i sad će nas se razrijedit dokapom!

Šta je PODR radila i zaradila u proteklih 6 do 7 godina?

I meni se ne sviđa takav način poslovanja i zato sam se maknuo, i samo sam htio navest razlog zašto sam se maknuo , to nemora značit da sam ja u pravu.

Već sam razočaran u PODR jer sam očekivao puno više , i nisam očekivao dokap!

Ja ne govorim da je podravka loša firma ( zapravo PODR ima jako velik potencijal) , već govorim “ZAŠTO BI SAD BILO DRUKČIJE”!!!!!!
Ja stvarno nevidim razlog da s PODR bude šta bolje?

cijena dionice, čak i na grobexu, kad tad počne odražavati poslovanje. poslovanje podravke znamo i eto to je drukčije od ostalih.

@darac11
bravo, vrlo dobar osvrt [emo_palacg]

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

@darac – ne razumijete vi ništa, od afere spice do nekoliko kontigenata otpuštenih radnika. Imate veliku sreću što niste izgubili novac.

Već sam razočaran u PODR jer sam očekivao puno više , i nisam očekivao dokap!

vasa dijagnoza podravkinog poslovanja unatrag 6 ili 7 kn stoji. podravka je uistinu bila stagnirala. medutim, to više nije slučaj. dokap, dobit, profitne marže, jačanje izvoza, akvizicije – ja ne znam što još kraj zdravih očiju treba. ne slažem se da ovo vrijedi dvostruko, ni blizu, ali poslovanje ide naviše, pa će i cijena kad tad morati, htio grobex ili ne.

Da u pravu ste , poslovanje PODR se je popravilo .

Ja sam do sad imao loša iskustva s dokapima, a vidjet čemo dali će cijena poslije dokapa rast ili padat.

@ darac11

Dokapitalizacije koje ste spomenuli i kretanje cijena nakon toga se ne mogu uspoređivati sa ovom Podravke, ajmo redom:

ATGR – dokapitalizacija, nakon toga je došao burzovni i financijski slom – sve je palo, ATGR najmanje uz HT i ERNT

LKPC – slićna situacija, ne sjećam se točno vijesti, ali sam sudjelovao u dokapitalizaciji LKPC i znam da sam prvog dana na burzi sve rasprodao zbog novonastalih okolnosti. Nakon toga LKPC i druge dionice imale su pad na tržištu, ali to nije imalo veze sa dokapitalizacijom.

Sve ove ostale spomenute dokapitalizacije su bile da se tvrtke spase, po principu daj što daš, to nema veze sa ovom dokapitalizacijom po tržišnoj cijeni kojom se financira kupovina profitabilen kompanije ( Žito ).
Podravka je zdrava i sada i konsolidirana kompanijna, sa, slažem se sa lebowskim, iznimno jeftinim fundamentima. Ako se poslovanje do kraja nastavi u ovom smjeru, gap će biti i puno veći. Ako još poboljšaju poslovanje a tržišne okolnosti budu slićne ili bolje, mislim da bi vrlo brzo mogla preko 500 kuna.

Nadam se da sam konstruktivno pomogao u raspravi.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close