Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,45 | 19.992 | 132 | 151,00 | 151,50 | -0,33% |
Mislim da više nije previše, po meni Podravka sada spada uz HT, ERNT i sl. u one koje su cca. realno vrednovane (PODR čak možda i mrvicu podcijenjena, ako će se vjerovati da država više neće petljati svoje prste u poslovanje, ali nečemo cjepidlačiti i komplicirati jer je jako teško reći kolika je točno šansa za to). I to je ok. Bilo bi lijepo da i ostale postanu "cca. realno vrednovane" 🙂
Mislim da više nije previše, po meni Podravka sada spada uz HT, ERNT i sl. u one koje su cca. realno vrednovane (PODR čak možda i mrvicu podcijenjena, ako će se vjerovati da država više neće petljati svoje prste u poslovanje, ali nečemo cjepidlačiti i komplicirati jer je jako teško reći kolika je točno šansa za to). I to je ok. Bilo bi lijepo da i ostale postanu "cca. realno vrednovane" 🙂
Koje to nisu "realno vrednovane" ?
i te kako naspram recimo adrisa ili ht je precijenjena pa samo ih je afera spice kostala 1milijardu kuna pa dok plate jos ovih 85miliona kuna OTP- u koliko ce im biti realna dobit dok se oporave od svih afera trebati ce vremena a pressno im je potrbna akvizicij i nova trzista jer stagniraju koliko imaju kesa po dionici za akvizicije nemaju prebijenu paru.
[/quote]
One koje su precijenjene (takvih možda sada i nema, trenutno ne vidim takvu) i one koje su podcijenjene (takvih vidim puno, vjerojatno ih ima još puno koje ih ja ne vidim, a one koje najbolje vidim, koje su mi najjasnije i najpodcijenjenije, njih držim u svom portfelju, dakle ako me pitaš za konkretna imena to su onda: članice mog portfelja, više manje poznato je koje su to)
[/quote]
One koje su precijenjene (takvih možda sada i nema, trenutno ne vidim takvu) i one koje su podcijenjene (takvih vidim puno, vjerojatno ih ima još puno koje ih ja ne vidim, a one koje najbolje vidim, koje su mi najjasnije i najpodcijenjenije, njih držim u svom portfelju, dakle ako me pitaš za konkretna imena to su onda: članice mog portfelja, više manje poznato je koje su to)
[/quote]
I kada se ocekuje da ce trziste progledati ?
[/quote]
[/quote]
I kada se ocekuje da ce trziste progledati ?
[/quote]
Ne smije se očekivati neki vremenski horiznot za to "kad će tržište progledati", to bi bila špekulacija (baš o temi investicija/špekulacija sad govorimo na "kako prebroditi krizu…"). Kretanja cijena na TK su nepredvidljiva, na kratkoj skali potpuno "kaotična", nikada ne smijete (ako si ne želite činiti štetu) računati da imate ideju kako će se kretati cijene dionica kroz narednih par mjeseci, godinu i sl.
Poanta je gledati svoju procjenu vrijednosti i uspoređivati s cijenom, to je sve, a kad će se to dvoje (ako si bio približno u pravu) "uskladiti" to "nije bitno, kad bude-bude", bitno je da si svjestan osnovnih "prirodnih" zakonitosti ponašanja tržišta/svemira pa da ti je jasno da kroz dugi rok barem približno (stvarna) vrijednost i cijena moraju doći u neki sklad, i to ti je kao investitoru sasvim dovoljno. Sjediš i čekaš, vrlo jednostavno, jako je jednostavno biti investitor.
Optimistima u ovoj dionici evo još jedan lijep politički pogled u budućnost:
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Friscic-i-Jurcic-se-dogovorili-da-Podravku-ne-prepuste-trzistu
AZ je jučer kupio oko 1700 komada na 263 kn, izgleda da i danas kupuje…pobrat će oni malo po malo na 260 kn sve dionice PODR onima koji su se njima natezali za onaj Podravkin paket na 300 kn…zna Dinko što radi
nova kupnja, AZ još +2106 komada
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/esk47JbVuIoblSN7Fm8dEg==.pdf
cijena PODR raste…
kupnja raste….
čak je i crobex okrenuo u plus zbog rasta PODR …
nešto se zbiva u samoj kompaniji?