Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 150,93 | 62.034 | 411 | 150,50 | 151,00 | 0,00% |
pardon, kakve su ovo pro forma objave…allianz javlja da je kupio dionice tvrtke gdje njihov sef uprave jest ujedno u NO podravke…ok, hvala i ispricavam se dinku. mislio sam da je dinkec kupio sebi dionice. uglavnom, nesto mi se cini da ovo raste kunu po kunu svaki dan…
pardon, kakve su ovo pro forma objave…allianz javlja da je kupio dionice tvrtke gdje njihov sef uprave jest ujedno u NO podravke…ok, hvala i ispricavam se dinku. mislio sam da je dinkec kupio sebi dionice. uglavnom, nesto mi se cini da ovo raste kunu po kunu svaki dan…
Padati neće, mirovinci su preduboko unutra, a rezultati ne mogu biti lošiji nego su bili u ranijim razdobljima.
– oko 50 milijuna kn dobiti
– i dalje pad prodaje u HR
– drastičan rast cijena ulaznih sirovina
– oko 50 milijuna kn dobiti
– i dalje pad prodaje u HR
– drastičan rast cijena ulaznih sirovina
Pa kako uz pad prodaje i rast cijena sirovina takav rast dobiti? Prošle godine je dobit za 1. polugodište bila 31 mil. kn
A, sad sam malo bolje pogledao, znači 1. kvartal je bilo 26 mil. kn dobiti, pretpostavljam bez tih 20 milja koju su se vjerojatno desili u 2. kvartalu. To je već 46 milja. Ako bude kako ti kažeš 50 milja znači da se operativno nije ništa zaradilo, što bi bilo loše.
Zato se nadam da će dobit biti viša, recimo oko 70 milja.
Zato se nadam da će dobit biti viša, recimo oko 70 milja.
Pa da bi držale vodu one "procjene Podravke" o kojima smo pričali ovdje prije 2 tjedna, dobit (bez izvanrednih stavki) bi do kraja godine morala iznositi cca. 150 milijuna kn. Sve ispod toga otvara sumnju da smo možda preoptimistično procijenjivali vrijednost ove firme… osim ako ne mislite da je to samo "iznimka" i da narednih godina može "po zacrtnom" unatoč odstupanju ove godine.
planirana je dobit od 120 milja kn.
računalo se i da će se otpustiti dio lanjskih rezervacija za otp dionice (ako transakcija prođe po 319 kn i više) što je trebalo donijeti oko 150 milja.
u međuvremenu belupo je ostvario izvanrednu dobit od 20-ak milja.
računica, dakle, ide ovako:
120 planiranih + 20 izvanrednih + 10 odrezerviranih = 150 milja kn u 2011. godini.
ali vidi vraga: prodaja u RH opet podbacila, cijena ulaznih sirovina narasla, nastavljena kriza na ex-yu tržištima (BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija)…
realno, 100 milja ove godine bit će uspjeh.
Još rezervacija:
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/dyEwVIA0LcPVU4pPoHXdQg==.pdf