PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 03:06
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
144,98
37.406
258
144,50
146,00
0,34%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ZAŠTO TODORIĆ NE BI KUPIO PODRAVKU?novac ima,a mercator ne može kupiti hmm…čak je i adris pokazao interes za podravku,i atgr..međutim,podravka se neće prodati jeftino-to je sasvim sigurno..

mislim da će ovo biti godina početka raspleta situacije u Podravci…točnije, kraj godine…a to će donijeti rast dionice

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

todoricu je vazniji Mercator i sirenje u regiji proizvodnju prehrane vec ima a i ne vjerujem da bi mu dozvolili da kupi podravku

kako to da nitko nije komentirao raspodjelu dobiti za 2010.god., tj. da će isplatiti divedendu, i ne mislim tu na iznos dividende jer je za dioničare zanemariv (simboličnih 1 kn)
iako to za kompaniju baš i nije (5.200.000kn), već stoga što je to po nalogu vlade RH, a mislim da podravki baš i nije trebalo u ovim kriznim vremenima
iduće godine, ako nastave u ovoj godini s ovakvim rezultatima kao što je 1.kvartal, onda će to biti nešto sasvim drugo, i poželjno od strane ulagača

Točka 3. dnevnog reda:
I.
Dobit Podravke d.d. iskazana u financijskim izvještajima Podravke d.d. (M.B.
03454088, OIB 18928523252) za poslovnu 2010. godinu iznosi 10.927.024,96 kn.
Ostvarena dobit upotrijebit će se za pokriće prenesenog gubitka iz prethodnih godina.

otkud ti ovo o dividendi?

hate red

moram priznati da i do danas nisam nigdje (ni na jednom portalu, a kamoli na zse) našao taj podatak, ali evo prilažem dokument što sam dobio od banke kod koje otvoren skrbnički račun itamo imam pohranjene dionice podravke, i oni i inače obavještavaju o datumima (kao kad je ex-dd, i sl.) i isplatama
lp

opa!

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Unilever-kupuje-10-6-posto-Podravke?homesrclink=carousel

hate red

opa!

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Unilever-kupuje-10-6-posto-Podravke?homesrclink=carousel

Ako je istina, bilo bi to fantastično!
Po koliko je ono OTP stekao dionice Podravke? Meni je ostalo u sjećanju da je to bilo preko 400 kn! Ako žele postići prijateljski odnos s Podravkom, moguće da ponude istu cijenu kako Podravka ne bi bila u obvezi platiti razliku OTP-u jer je Podravka, koliko se sjećam, bila jamac u toj transakciji.
Uskoro će ovdje biti vatreno, a moguće i da poteče med i mlijeko kako bi to lopina rekao. [wink]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Napokon

Nitko ništa nije potvrdio. Ovo je zamka velikih da se istresaju na malima kao i mnoooooooogo puta do sada. Podravku se neće prodati jer Friščić neda. A ni sami zaposlenici..jer nisu upućeni u zakone ekonomije. Podravka je još uvijek socijalna firma i još mnogo meda i mlijeka treba proteći da se to promijeni.
Ovo će iskrcavati Uskokovci uz pomoć vlasti da čim skuplje prodaju.
LP

@lojtra
1. Unilever je svjetski prehrambeni gigant koji je odavna bacio oko na Podravku, ali su ga naši političari stopirali, no ubrzo će tome doći kraj
2. HDZ je odbacio HSS koji mora samsotalno na izbore i pitanje je hoće li za par mjeseci uopće prijeći izborni prag ili će nestati sa političke scene, pogotovo Friščić
3. rješavanje spora s OTP-om Podravci će donijeti odlične poslovne rezultate , drastično smanjiti rezervacije zbog spora itd.
4. već ovaj kvartal pokazat će odlično poslovanje PODR
5. znam da bi ti rado kupovao po 300 kn ili jeftnije, ali zaboravi na to, ako je Unilever u igri realno je računati na cijenu dionice od +400 kn…a ti kakko hoćeš, ili bezuspješno drukaj ili kupi dok još ima ovako jeftino, meni je svejedno [proud]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

samo da se sto prije nesto desi

opa!

Ako Unilever uspije kupiti 10,6% Podravke, počinje otvorena bitka za preuzimanje, slično kao što je bilo kod INE,samo što će ovdje biti još neizvjesnije i napetije. Ubrzo nakon kupnje tih 10,6% možemo očekivati javnu ponudu, po meni osjetno iznad 400 kn….a možda se uključi Todorić ili Adris koji se spominju već duže vrijeme…onda bi cijena mogla skočiti i puuuno više [smiley]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjeti za ulaganja

Vitković: Eventualni interes Unilevera dokaz dobrog poslovanja Podravke

Na medijske napise da je multinacionalna kompanija Unilever zainteresirana za preuzimanje 10,6 posto dionica Podravke, koje posjeduje mađarska OTP banka, predsjednik Uprave koprivničke tvrtke Miroslav Vitković rekao je kako nije na rukovodstvu Podravke da se bavi prodajom dionica.

"Mi jedino možemo biti na raspolaganju za pružanje informacija o redovitom poslovanju kompanije", rekao je Vitković. "Eventualni interes Unilevera za Podravku samo je dokaz da koprivnička kompanija dobro posluje te da je dobro pozicionirana na domaćem i stranom tržištu. Osim toga i do sada su mnogi investitori pokazivali interes za kupnju dionica Podravke", kratko je prokomentirao Vitković.

Po pisanju Business.hr-a, Unilever je zainteresiran za preuzimanje 10,6 posto dionica Podravke koje drži OTP banka. Riječ je o dionicama, napominje Business.hr, koje su nakon afere Spice završile u mađarskoj banci kao zalog za kredit, a prije nekoliko mjeseci, moglo se čuti kako je jedna inozemna prehrambena kompanija zainteresirana za kupnju tih dionica Podravke.

(Hina/pd)

New Report

Close