Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 151,45 | 19.992 | 132 | 151,00 | 151,50 | -0,33% |
ovo s velikim nalozima koji će se sljedećih dana stalno pojavljivat na ovoj prodajnoj razini znači sljedeće:
mirovinci su dogovorili s OTP-om da će kupit 10,6 posto dionica na burzi za 320 kn.
to je jasno ko dan…
ukupno je to 185 milija kn što je za AZ, Erste, PBZ-CO i RBA pisofkejk.
ovo s velikim nalozima koji će se sljedećih dana stalno pojavljivat na ovoj prodajnoj razini znači sljedeće:
mirovinci su dogovorili s OTP-om da će kupit 10,6 posto dionica na burzi za 320 kn.
to je jasno ko dan…
da, teorija bi drzala vodu, da je OTP upisan kao vlasnik tih dionica u SKDD, ali nije, pa prema tome, nemoze s njima jos raspolagati..
nekako vjerujem u rast ove dionice do kraja godine
I ja isto, upravo zato sam i prodavao. Kraj godine je vrlo daleko.
to je jasno ko dan…
da, teorija bi drzala vodu, da je OTP upisan kao vlasnik tih dionica u SKDD, ali nije, pa prema tome, nemoze s njima jos raspolagati..
[/quote]
jel se tebi mora sve, ali bas sve, nacrtat?
ko je reko da su to otp-ovi nalozi?
[/quote]
jel se tebi mora sve, ali bas sve, nacrtat?
ko je reko da su to otp-ovi nalozi?
[/quote]
Isitina, nisi rekao da su OTP-ovi nalozi, ja sam samo konstatirao do kraja ono sto ti nisi eksplicite rekao..kaj se pjenis odmah.
U svakom slucaju, za upravu Podr bi bilo bolje da je cijena veca, a za mirovince bi bilo bolje da je manja u trenutku transakcije (u kojem god da se ona obliku ostvari), no vidjeti cemo, za sad se drzi tih 325 kn…
U svakom slucaju, za upravu Podr bi bilo bolje da je cijena veca, a za mirovince bi bilo bolje da je manja u trenutku transakcije (u kojem god da se ona obliku ostvari), no vidjeti cemo, za sad se drzi tih 325 kn…
pa ko je drzi na tih 325?
pa fondovi, naravno.
zasto?
pa zato da bi na tim razinama mirovinci uskoro kupovali pojedinacne pakete koje ce na burzu pljusnut otp.
a da je ne drze pa da trzisna cijena bude 380 kn?
onda bi mirovinci tesko mogli kupovat po dogovorenih 320.
Treba misliti na naše mirovine, a ne izvlačiti podravku jer se tamo netko zaigrao. Da nema politike kupovali bi mirovinci taj paket po 220kn. Ovako nebi me čudilo da bude i 400. Sve ovisi što politika odredi.
pa ko je drzi na tih 325?
pa fondovi, naravno.
zasto?
pa zato da bi na tim razinama mirovinci uskoro kupovali pojedinacne pakete koje ce na burzu pljusnut otp.
a da je ne drze pa da trzisna cijena bude 380 kn?
onda bi mirovinci tesko mogli kupovat po dogovorenih 320.
[/quote]
Zašto mislite da bi te transakcije OTP-a morale ići preko redovnog trgovanja?
Meni je sve ovo čudno, liči mi na navlačenje na prodaju na ovim razinama, pogotovo što je fokus ulagača ovih dana prebačen na građevince.
Hold do daljnjega.
A evo i friških, jako dobrih vijesti!
http://www.vjesnik.hr/html/2011/01/27/Clanak.asp?r=gos&c=3
U ovu godinu Podravka će krenuti bez repova s provedenim reformama u kojima nisu nastradala radna mjesta, pa Vjesnikov izvor tvrdi da bi tvrtka mogla steći kreditni potencijal od čak 200 milijuna eura do kraja godine
Proteklu godinu Podravka će završiti u debelom plusu, saznajemo iz neslužbenih izvora. Naime, prehrambena tvrtka ostvarit će oko 140 milijuna kuna bruto dobiti od kojih će joj čak i uz otpise i spor s OTP-om ostati najmanje sedamdesetak milijuna kuna. Tako će u ovu godinu krenuti bez repova, a s provedenim reformama u kojima nisu nastradala radna mjesta, pa Vjesnikov izvor tvrdi da bi tvrtka mogla steći kreditni potencijal od čak 200 milijuna eura do kraja godine, što bi im omogućilo novi ciklus investicija. Dobri godišnji rezultati, čije se službeno objavljivanje očekuje, nastavak su pozitivnih trendova poslovanja koje je pokazalo izvješće poslovnih rezultata za prvih devet mjeseci godine.
[thumbsup]