PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
151,45
19.992
132
151,00
151,50
-0,33%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Očito je da i sama OTP banka baš nije u najboljoj poziciji i da ih netko s nečim ucjenjuje. Tehnički, dionice bi mogli prodati po 250, 300 ili 350 kuna, a razliku namiriti od Podravke. Zašto to ne naprave, najbolje znaju oni sami.

Moje mišljenje je slijedeće: očito se na neki način trguje na relaciji Sanader-Polančec-HDZ. kada se prodaju dionice, onda se može utvrditi šteta (ili je ima ili je nema) i nema više prostora za trgovinu.

Očito je da i sama OTP banka baš nije u najboljoj poziciji i da ih netko s nečim ucjenjuje. Tehnički, dionice bi mogli prodati po 250, 300 ili 350 kuna, a razliku namiriti od Podravke. Zašto to ne naprave, najbolje znaju oni sami.
Moje mišljenje je slijedeće: očito se na neki način trguje na relaciji Sanader-Polančec-HDZ. kada se prodaju dionice, onda se može utvrditi šteta (ili je ima ili je nema) i nema više prostora za trgovinu.

O kakvoj razlici govoriš????????? Pa prodaju ih zato jer je nastupio margin call, pa prema tome nema nikakve razlike. Razlika bi nastala da su ovi podmirili tu razliku uplatom u novcu i u tom slučaju nebi došlo do prodaje.

O kakvoj razlici govoriš????????? Pa prodaju ih zato jer je nastupio margin call, pa prema tome nema nikakve razlike. Razlika bi nastala da su ovi podmirili tu razliku uplatom u novcu i u tom slučaju nebi došlo do prodaje.
[/quote]

torpedo, o čemu ti to?
jel’ ti pratiš uopće tu temu i priču o dionicama iz afere spice?

hate red

[/quote]

torpedo, o čemu ti to?
[/quote]

Pa zašto bi plaćali razliku? Jedino su njihove da plate punu cijenu po kojoj su založene!! Manja šteta za Podravku je da jednostvano puste da ih ovi prodaju na burzi. Ovdje se igra na nacionalni interes i zaglupljivanje masa kao preuzet će nam kompaniju a to što će isisat hrpu love iz Podravke nikog ne zanima.

[/quote]

torpedo, o čemu ti to?
[/quote]

Pa zašto bi plaćali razliku? Jedino su njihove da plate punu cijenu po kojoj su založene!! Manja šteta za Podravku je da jednostvano puste da ih ovi prodaju na burzi. Ovdje se igra na nacionalni interes i zaglupljivanje masa kao preuzet će nam kompaniju a to što će isisat hrpu love iz Podravke nikog ne zanima.
[/quote]

to bi bilo super da je samo tako (tako sam i ja mislio u početku) – postoji klauzula po kojoj Podravka mora namiriti razliku za nastalu štetu OTP banci (barem se tako piše po novinama)

[/quote]

torpedo, o čemu ti to?
[/quote]

[/quote]

to bi bilo super da je samo tako (tako sam i ja mislio u početku) – postoji klauzula po kojoj Podravka mora namiriti razliku za nastalu štetu OTP banci (barem se tako piše po novinama)

[/quote]

Ma novinari pišu kojekakve gluposti samo da se prodaju (pa nemaju li uvijek isti broj stranica – bilo ili ne novih vijesti). Možemo samo nagađati dok se ne pojavi čitav ugovor ali to se vjerojatno nikad neće dogoditi. Uzmimo za primjer da vi uzmete dionice uz zalog i da nastupi margin call i vi ne uplatite ododatna sredstva pa zašto bi netko treći plaćao za vas????? Takav ugovor treba osporiti i proglasiti ništavnim ukoliko uopće postoji.

po tekstovima ispada da su išli u mađarsku dogovorit sastanak za 3 tjedna. ma dajte, tko ozbiljan održava sastanke na tom nivou kurtoazije radi? po meni ili nisu ni blizu dogovora pa daju pomirljive izjave da ne rade paniku i time ruše cijenu dionice ili razgovaraju kome prodati udio i po kojoj cijeni pa se ne mogu dogovoriti jer bi otp veću lovu a podravka boljeg vlasnika

po tekstovima ispada da su išli u mađarsku dogovorit sastanak za 3 tjedna. ma dajte, tko ozbiljan održava sastanke na tom nivou kurtoazije radi? po meni ili nisu ni blizu dogovora pa daju pomirljive izjave da ne rade paniku i time ruše cijenu dionice ili razgovaraju kome prodati udio i po kojoj cijeni pa se ne mogu dogovoriti jer bi otp veću lovu a podravka boljeg vlasnika

konačno jedna suvisla analitika.
uvjeren sam da se na sastanku razgovaralo o konkretnim imenima, budućim vlasnicima 10,6 posto podravke.
naravno, to ne smiju otkrivati javno jer bi došli pod udar hanfe.

hate red

Jel slušao još tko Jurčića večeras u Dnevniku na Novoj?
Baš me zanima sutrašnje (i buduće) trgovanje… [rolleyes]

Jel slušao još tko Jurčića večeras u Dnevniku na Novoj?
Baš me zanima sutrašnje (i buduće) trgovanje… [rolleyes]

Ukratko: cca. 80 milijuna kn dobiti u prva 3 kvartala 2010., a i 4Q također dobar…

Vaš link

Nema straha za Podravku, sada kada je notorna krađa prošlih godina zaustavljena ova dionica kreće prema svojoj pravoj vrijednosti, globalno prehrambenoj industriji slijede lijepe godine.

Borba za povećanje udjela u Podravki tek počinje, jako me zanima kome će OTP prodati svojih 10-ak posto i što slijedi dalje…

sutra ce biti navala

Bit ce da jurcicu treba veca cijena.

New Report

Close